اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

گود نخاله‌های ساختمانی شهرقدس باید خارج از حریم شهر قرار گیرد

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قدس با بیان اینکه قدس تنها شهرستان استان است که ایستگاه سنجش آلودگی هوا ندارد و شهرداری باید نسبت به تجهیز آن اقدام کند، گفت: قرار گرفتن گودنخاله ساختمانی در حریم شهرستان قدس بر خلاف مقررات و ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

گود نخاله‌های ساختمانی شهرقدس باید خارج از حریم شهر قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرقدس، رضا شایسته رئیس اداره حفاظت محیط زیست در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه که به مناسب هفته هوای پاک برگزار شد، اظهار کرد: شرایط محیط زیست جامعه به خصوص در حوزه آب وضعیت مطلوب نیست و فرو نشست زمین در کشور و نقاط مختلف غرب استان ایجاد شده است. 

وی گفت: استفاده از پساب یکی از منابع آب جایگزین بوده و با توجه به اینکه سیستم تصفیه خانه فاضلاب شهرستان قدس راه اندازی شده اما خروجی پساب مدول یک بدون استفاده بوده و لازم است مورد مصرف بهینه قرار گیرد. 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرقدس با بیان اینکه رسیدگی بر امور آب برعهده آبفا بوده و محیط زیست بر عملکرد فاضلاب صنایع نظارت دارد، افزود: صنایعی که تعداد پرسنل و مصرف آب بالا دارند خط قرمز محیط زیست هستند و تاکید بر این است که سیستم تصفیه فاضلاب مجهز شوند تا در چرخه تولید و فضای سبز مورد استفاده قرار دهند.

شایسته با بیان اینکه با توجه به پیگیری های انجام شده، ۵ واحد صنعتی شهرستان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب شدند که در دهه فجر افتتاح خواهد شد، افزود: شهرک صنعتی قدس با ۷ هزار نفر جمعیت و شهرک صنعتی گلبرگ و زاگرس نزدیک به ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد و به طور میانگین هر کارگر روزانه ۱۰۰ لیتر مصرف داشته که ۸۰ درصد آن وارد فاضلاب می شود، که این موضوع اهمیت تجهیز به سیستم تصفیه فاضلاب را نشان می دهد.

وی در ارتباط با سیستم تصفیه فاضلاب شرکت نفت پارس گفت: این شرکت مجهز به سیستم آنلاین و پایش است و حجم فاضلاب بالایی دارد و پساب تصفیه شده علاوه بر آبیاری فضای سبز شرکت به شهرداری قدس نیز داده شد و مازاد آن از طریق کانال خارج می شد و این تصور بود که فاضلاب آلوده وارد محیط زیست می شود که لازم است با شهرداری های شهریار، ملارد، مناطق ۲۱ و ۲۲ نیز پساب تصفیه شده را واگذار کنند. 

رئیس اداره حافظت محیط زیست شهرقدس با اشاره به آلودگی هوا و پیش بینی ادامه این روند تا پایان بهمن ماه گفت: ۸۰ درصد آلودگی هوا از منابع متحرک و خودروها و ۲۰ درصد از منابع ثابت شامل معادن، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، کارخانجات است و عزم ملی و همکاری وزارت صنایع و نفت را می طلبد تا کیفیت سوخت افزایش یابد و معاینه فنی خودروها، شوفاژخانه ها و موتورخانه ها باید کنترل شود. 

شایسته در ارتباط با ایستگاه سنجش آلودگی هوا افزود: تنها شهرستان استان تهران که دستگاه سنجش آلودگی هوا ندارد، شهرستان قدس است و حق طبیعی مردم است که از وضعیت آلایندگی هوا مطلع شوند و با توجه به اینکه محیط زیست چند میلیارد در این خصوص هزینه کرده، شهرداری باید کمک کند تا اتاقک و تجهیزات آن انجام شود. 

وی افزود: شهرستان قدس رتبه اول در حوزه تعداد معادن از لحاظ واحدهای شن و ماسه، آسفالت و تولید بتن در کشور دارد و با توجه به اینکه معادن جزو منابع آلایندگی ثابت و متحرک محسوب شده و به سیستم های کنترلی، آبفشان و فیلتر تجهیز شده اند اما خارج شدن سیستم از مدار کنترلی، قطعی برق و فاصله زمانی روشن شدن سیستم در ایجاد آلودگی هوا موثر هستند.

رئیس اداره حافظت محیط زیست شهرقدس به جمع آوری ۵۰ هزار مترمکعب نخاله از جاده معادن و آسفالت آن در سال ۹۸  اشاره کرد و در ادامه با تاکید بر اینکه گود نخاله ساختمانی نباید داخل حریم شهر قرار گیرد گفت: قرار گرفتن گودنخاله ساختمانی در حریم شهرستان قدس بر خلاف مقررات و ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست است و بارها اعلام شد که مجوز این کار گرفته شود و جهت اینکه با سیاست های شهرستان همسو باشیم برخوردی در این خصوص نداشتیم چرا که موجب تخلیه نخاله در سطح شهر می شد و سعی بر آن داشتیم تخلفی مانند تخلیه پسماند پزشکی و عفونی انجام نشود که همه دستگاه ها از جمله پلیس راهور، صمت و دستگاه قضا باید پای کار باشند. 

شایسته با اشاره به عدم تجهیز آرامستان بهشت فاطمه(س) به سیستم تصفیه فاضلاب گفت: شهرداری متولی این امر است و پس از پیگیری های انجام شده حفاری حوضچه و سیستم سپتیک اولیه قرار داده شده اما تجهیزات لازم باید نصب شود تا به مرحله آب گیری برسد تا پساب حاصل را در آبیاری فضای سبز استفاده کنند.

وی در ارتباط با پسماند و پسماند سوزی افزود: در قانون مدیریت پسماند بحث نظارتی و حاکمیتی برعهده محیط زیست است و در حوزه شهری توسط شهرداری و خارج از شهر بخشداری ها مدیریت اجرایی آن را عهده دار هستند و با توجه به مشکلات بالای زیست محیطی از شهروندان درخواست می شود همکاری لازم را داشته و گزارش های خود را ارائه دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرقدس خاطر نشان کرد: مشکلات زیست محیطی با شهرداری بسیار است و کمیسیون بند ۲۰ شهرداری ماده ۵۵ ماهیت زیست محیطی دارد اما نماینده محیط زیست را دعوت نمی کنند و شهردار جدید باید نسبت به رفع این مسائل با عزم جدی اقدام کند.

وی بیان کرد: معضلات شهرستان قدس درحد یک استان است و با توجه به تراکم جمعیتی و میزان بالای واحدهای صنعتی تعامل و اراده همه دستگاه ها به خصوص شهرداری و بخشداری و همکاری شهروندان در حفظ محیط زیست اثر گذار خواهد بود. 

انتهای پیام/۶۷۰۷۵

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول