اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

جولان آتش کرونا در فارس/ ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل است

در روزهای گرم تابستان، خبرهای نگران‌کننده ناشی از اوج‌گیری نوع جدیدی از کرونا نفس‌ها را به شماره انداخته است.

جولان آتش کرونا در فارس/ ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل است

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، افزایش روز به روز آمار مبتلایان و فوتی‌ها در استان فارس نگران‌کننده است و علی‌رغم تزریق واکسن به اقشار مختلف کرونا هنوز جولان می‌دهد و نوع دلتای آن که تلفیقی از کرونای جهش یافته هندی و آفریقایی است، مسری‌تر و کشنده‌تر از قبل جان می‌ستاند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از پر شدن صد در صد تخت‌های بیمارستانی سخن می‌گوید و رایزنی‌ها برای تعطیلی و قرنطینه کامل برخی استان‌ها در حال انجام است.

اگرچه بارها و بارها بر رعایت موارد بهداشتی و اهمیت آن تاکید شده است اما به نظر می‌رسد رفت و آمدهای خانوادگی، برگزاری جشن‌‌ها، مراسم‌های عروسی و عزا سبب شده است وضعیت کرونا روز به روز وخیم‌تر شود و به نوعی به روزهای اول شیوع این ویروس برگردیم.

کادر درمان خسته‌تر از همیشه در تقابل با این ویروس مسری کشنده ایستاده‌اند اما با تکمیل صد در صدی بیمارستان‌های فارس رمقی برایشان باقی نمانده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به تکمیل ۱۰۰ درصدی ظرفیت بخش‌های بستری بیماران کرونا در استان، هرگونه سهل انگاری نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط کنونی را تهدیدی جدی برای سلامت عمومی دانست.

مهرزاد لطفی هشدار داد: متاسفانه آمارها نشان می‌دهد که میزان رعایت اصول بهداشتی در استان به زیر ۳۵ درصد رسیده و در شرایط کنونی به یک تعطیلی کامل در استان نیاز است.

او با بیان اینکه با بستری ۵۲۸ بیمار جدید کرونا در بیمارستان‌های فارس، متاسفانه بیشترین آمار بستری از ابتدای شیوع تا کنون در استان به ثبت رسیده است، اظهار کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ بیمار در بخش های کووید۱۹ بیمارستان‌های فارس بستری شده‌اند و با افزایش لیست انتظار بیماران مواجهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به وضعیت بحرانی و اوج گرفتن کروناویروس در فارس، گفت: آمارها نشان می‌دهند طی هفته‌های اخیر بسیاری از افزایش موارد ابتلا به صورت خانوادگی بوده که لازم است در صورت مشاهده هرگونه نشانه بیماری، خود را قرنطینه و حفظ فاصله از دیگران را جدی بگیریم تا چرخه‌های انتقال این بیماری کاهش یابد.

او با تاکید بر نقش تاثیرگذار بیمارستان‌های پشتیبان در پوشش خدمت‌رسانی به بیماران کووید۱۹، روند ارائه خدمات در مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا(۱۶ ساعته) و شیوه ارجاع بیماران به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را مورد بررسی قرار داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در گفتگو با فارس از دورانی بحرانی با ویروسی وحشی و مسری یاد کرد و گفت: با توجه به شدت یافتن و اوج گیری موج پنجم کرونا در سطح کشور و استان، سویه غالب دلتا با سرایت‌پذیری بسیار بالا (۶۰ درصد بیشتر از سویه آلفا) و در حد ابله مرغان در حال انتشار است که واکسن‌گریز نیز بوده و باعث شکست واکسن شده است.

اورنگ ایلامی افزود: این ویروس قوی حتی باعث بروز عفونت در افرادی می‌شود که قبلا نیز به کرونا مبتلا شده‌اند چنانچه این ویروس وحشی در ۲۴ ساعت گذشته ۵۱۲ بیمار جدید را در فارس مبتلا کرده است و کل ظرفیت بیمارستان‌های فارس اشغال شده است.

وی ادامه داد: کل ظرفیت تخت‌های ما برای بستری بیماران مبتلا به کرونا دو هزار و ۵۰۰ تخت است در حالی که در حال حاضر ۲۵۶۶ بیمار بستری دائم و ۱۰۷۱ بیمار بستری موقت را در بیمارستان‌ها داریم.

ایلامی با بیان اینکه کل بیمارستان‌های ارجاعی و مرجعی ما شامل بیمارستان‌های علی‌اصغر، شهید فقیهی، نمازی و چمران پر شده‌اند، سه بیمارستان پشتیبان و صحرایی نیز با ظرفیت ۱۶۰ تخت به خدمت‌رسانی مشغول هستند. همچنین ۱۱ قطب در شهرستان‌های مرودشت، آباده، اقلید، جهرم، فیروزآباد، کازرون، داراب، لامرد، استهبان، نی ریز و نوراباد نیز بیماران شهرستان خود و شهرهای همجوار را پوشش می‌دهند.

معاون درمان دانشگاه افزود: همچنین بیمارستان‌های غیردانشگاهی و خیریه نیز در شهر شیراز شامل بیمارستان‌های پیوند، مسلمین، شهید بهشتی، بعثت، کوثر، مرکزی، دنا و اردیبهشت پذیرای بیماران کووید هستند و ظرفیت آنها نیز رو به تکمیل است.

وی با تاکید بر اینکه اکنون در وضعیت فوق بحرانی هستیم گفت: دانشگاه از تمام ظرفیت خود و بیش از حد معمول استفاده کرده است و بیش از هزار بیمار نیز در بیمارستان‌های پشتیبان یک، دو و سه بستری شده‌اند، لذا انتظار داریم که در این بحران همه مردم با پرهیز از شرکت در دورهمی‌ها، جشن‌ها، مراسم عروسی و عزا و ... ما را برای عبور از این پیک خطرناک همراهی کنند تا شاهد حضور بیماران در کف خیابان و محوطه بیمارستان‌ها نباشیم.

ایلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی و دارویی اظهار کرد: قطعا وقتی مراجعه به بیمارستان بیش از ظرفیت پذیرش باشد ما را با چالش‌هایی رو به رو می‌کند چنانچه ظرفیت بیمارستان علی اصغر ۱۴۰ تخت است در حالی که اکنون و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۰ مراجعه کننده داشته و توانسته ۶۶ نفر را بستری کند، بنابراین در این شرایط کمبود امکانات و تجهیزات امری طبیعی است که در تلاش هستیم با درخواست از وزارت بهداشت و کمک خیرین تجهیزاتی چون ونتیلاتور و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیشتری تهیه کنیم.

معاون درمان دانشگاه همچنین درباره تعطیلی و قرنطینه استان گفت: بر اساس نامه ارسالی وزیر بهداشت به مقام معظم رهبری و دستور ایشان مبنی بر تصمیم لازم و صحیح در کمیته ملی کرونا، منتظر هستیم تا تصمیم مناسبی برای عبور از این بحران گرفته شود.

انتهای پیام/س/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول