اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  ایلام

گامی بلند برای حل معضل ریزگردها در ایلام/ احداث پارک جنگلی ایران و عراق در نبر با ریزگردها

احداث ۲ پارک جنگلی بین ایران و عراق و در مسیر زائرین اربعین حسینی می‌تواند سبب کنترل ریزگردها و کاهش گرد و غبار در سطح استان شود اما کماکان این طرح اجرایی نشده و نیازمند همت جدی مسوولین برای تعیین و تکلیف آن است.

گامی بلند برای حل معضل ریزگردها در ایلام/ احداث پارک جنگلی ایران و عراق در نبر با ریزگردها

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، مهمان عجیب و غریبی هر از چندگاهی به نوار مرزی کشور وارد و بدون اطلاع بر سر و روی استان‌ها فرود می‌آید، این مهمان ناخوانده همچون درنده‌ای نای نفس کشیدن را از مردم می‌گیرد و همه دچار سرگردانی و زندگی‌ها را مختل می‌کند.

آری گرد و غبار کلمه‌ای آشنا و عجین شده با زندگی مردم استان ایلام که در بیشتر ایام سال چون صاعقه می‌تازد و انگار کسی به فکر بیرون انداختن این مهمان مزاحم نیست و باید هر روز دست به دعا برداریم تا خدا به داد مردم ایلام برسد.

 به همین خاطر مسئولین کشور راهکارها و برنامه‌های مختلفی را اعلام می‌کنند تا از ورود ریزگردها به کشور جلوگیری شود که اخیراً رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از ایجاد دو پارک جنگلی بزرگ در مسیر اربعین بین ایران و عراق خبر می‌دهد.

طرحی که بخشی در ایران و بخشی در عراق انجام می‌گیرد آیا تاکنون عملیاتی شده؟ چرا مسئولین نسبت به سرانجام رسیدن این طرح اقداماتی انجام نمی‌دهند؟ پس باید تا کی مردم منتظر باشند پایان آن و نابودی ریزگردها را ببینند.

سیر افراد سالخوره به سمت مراکز درمانی صعودی شده است

کریمی یکی از شهروندان مهرانی به خبرنگار فارس گفت: گرد و خاک بر مناطق جنوبی استان آنچنان حاکم شده که جرأت حرکت کردن را از مردم گرفته و زندگی و کسب و کار مردم را به ویرانی مبدل کرده و سیر افراد سالخورده به سمت مراکز درمانی صعودی و یک خطر جدی به وجود آورده است.

وی افزود: هر روز مسئولین وعده‌هایی برای کنترل ریزگردها در محافل و مجالس اعلام می‌کنند ولی اگر تاکنون اتفاقی افتاده باشد باید در زندگی روزمره مردم استان دیده می‌شد نه فقط با تعطیل کردن روزها بخواهند این وعده را این چنین به سرانجام برسانند باید مسئولین یک فکر اساسی برای این مشکل کنند.

آیا تلاشی برای کنترل وقوع گرد و غبار در درون استان شده است؟

قاسمی یکی دیگر از شهروندان ایلامی به خبرنگار فارس گفت: در گذشته آنقدر گرد و غبار به این صورت نبود از زمانی که درختان و جنگل‌ها تخریب و خشکسالی‌های شدید به وقوع پیوست همراه آن این مسئله هم رخ داد به طوری که خیلی از مناطق جنوبی کشور با این معضل دیگر زندگی می‌کنند و خود می‌دانند راهی برای از بین رفتن آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: حال نگاهی بر استان ایلام بیفکنیم وضعیت بیابان‌های اطراف مناطق جنوبی استان که می‌تواند مستعد وقوع ریزگردها باشد آیا واقعاً تلاشی برای کنترل وقوع گرد و غبار در درون استان شده؟ مسئولین کشور در چند سال گذشته وعده ایجاد دو پارک جنگلی بین ایران و عراق دادند آیا این می‌تواند موثر باشد یا تسکین موقتی است پس چرا هر چه زودتر این طرح را اجرایی نمی‌کنند تا شاهد کاهش گریز گردها باشیم.

۳۰ هزار هکتار جنگلکاری در ایران و عراق انجام می‌شود

احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: بخشی از این طرح در عراق و در مسیر زوار اربعین و بخشی دیگر از آن در ایران قرار دارد و طبق پیش ‌بینی‌های انجام شده ۱۵ هزار هکتار جنگلکاری داخل ایران و ۱۵ هزار هکتار جنگلکاری در عراق انجام می‌شود که ۸۲ کیلومتر از طول آن در داخل عراق طراحی شده است و در دو طرف جاده و در ۲ ستون ۵ ردیف نهالکاری انجام خواهد شد.

وی افزود: قبل از شیوع کرونا ۱۵ کیلومتر از این طرح اجرا شد اما در دو سال اخیر به خاطر شرایط کرونایی کار جدیدی انجام نشده است و ابراز امیدواری کرد که دستگاه‌های ذیربط همچون وزارت کشور برای تکمیل این پروژه همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام ادامه داد: احداث دو پارک ۱۹۰۰ هکتاری در عراق طراحی شده است و امیدواریم امسال وارد فاز اجرایی شود البته آغاز این اقدام بسیار بستگی به توافقات و رایزنی‌های دو کشور دارد.

هدف از اجرای این طرح

وی با بیان اینکه این اقدام دو هدف را دنبال می‌کند، اظهار کرد: هدف اول توسعه فضای سبز و کنترل ریزگردها است و هدف دوم که ارزش بسیار زیادی دارد این است که این پارک در مسیر زوار امام حسین (ع) است و امیدواریم که وزارت کشور و سایر دستگاه‌ها و وزارت امورخارجه کشور عراق هم همکاری کنند تا برنامه تدوین شده اجرا شود.

 احمدی گفت: وظیفه تامین و تولید نهال‌ها را ما تقبل کرده‌ایم و در نهالستان شهرستان مهران تولید می‌شوند و چاله‌کنی و کاشت و مراقبت هم با مشارکت عراق انجام خواهد شد و به طور کلی در هر هکتار ۱۵۰ اصله نهال کاشته می‌شود.

وی در پایان گفت: پس از رایزنی و برگزاری جلسات با مسئولین عراقی و توافق آنها و تأمین اعتبار اجرا خواهد شد.

امیدواریم هرچه سریع‌تر استاندار استان و همچنین مسؤلان منابع طبیعی نسبت به تکمیل این پروژه اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا بتوانند بخشی از مشکل ریزگردها در استان کاهش یابد.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول