اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

معاون استاندار تهران: دولت تلاش‌ می‌کند فاصله بین غنی و فقیر را کم کند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران گفت: دولت شجاعانه، به اجبار و بر اساس قانون به تکلیف خود برای هدفمندی یارانه‌ها اقدام کرده و این بازچرخانی به معنی حذف نیست و دولت تلاش دارد تا با اختصاص یارانه به افراد، فاصله بین غنی و فقیر را کم کند و اقتصاد بیمار کشور را یک بار برای همیشه درمان کند.

معاون استاندار تهران: دولت تلاش‌ می‌کند فاصله بین غنی و فقیر را کم کند

به گزارش خبرگزاری فارس از قرچک، حشمت‌الله عسگری عصر امروز در همایش تبیین ابعاد مختلف اجرای طرح اقتصادی جدید دولت که در سالن همایش‌های ولایت قرچک برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد کشور پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با مشکلاتی مواجه بود که برخی حل شد و برخی نیز با دیدگاه سیاسی برخی از مدیران، از دوره‌ای به دوره دیگر حمل شد و نمونه آن را می‌توان در حوزه مالیات، نظام بانکی و هدفمندی یارانه‌ها مشاهده کرد.

وی با اشاره به این که حل نشدن این مشکلات طی سال‌های گذشته موجب ایجاد مشکلات اقتصادی، اجتماعی، افزایش فقر، ایجاد نابرابری بین مردم و افزایش آسیب‌های اجتماعی شد، گفت: دولت ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع خود را به میزان ۳۰۰ هزار میلیارد تومان صرف یارانه به برخی از کالاها می‌کند که از این بین، یک سوم فقط به حوزه نان اختصاص دارد.

معاون امور اقتصادی استانداری تهران افزود: امروز در حوزه تولید روغن شاهدیم که کارخانه‌های بزرگ تمایلی برای وارد کردن روغن خام و تولید آن ندارند و بیشتر برای دولت حق‌العمل‌کاری می‌کند و هر میزان که دولت به او روغن خام دهد، آن را تولید و روانه بازار می‌کند که این امر باعث می‌شود تا کارخانه‌ها از حداکثر ظرفیت خود استفاده نکرده و کیفیت، میزان  تولید و اشتغال ایجاد شده به حداقل رسد.

وی گفت: در اواخر سال ۹۶ دولت با توجه به نوسانات ارزی، موضوع ایجاد ثبات قیمت در ۲۷ کالای اساسی فارغ از افزایش قیمت جهانی و داخلی را با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی در دستور کار قرار داد و این امر باعث شد تا بهشتی آرمانی برای تحقق آمال و آرزوی سودجویان ایجاد شود تا کالا را با قیمت ارز ۴۲۰۰ تهیه و با قیمت ارز آزاد عرضه کند ولی به مرور دولت متوجه شد که نمی‌تواند این موضوع را مدیریت کند و رفته رفته برخی از کالاها از جمله لاستیک، شکر، برنج و گوشت قرمز را از سبد حمایت خود خارج کرد.

معاون امور اقتصادی استانداری تهران بیان کرد: تعیین چند نرخ برای ارز باعث ایجاد چندگانگی در نظام اقتصادی کشور و به هم ریختگی نظام، تهیه و توزیع شد و این فرصت در اختیار سودجویان قرار گرفت تا به سود هنگفتی دست یابند، این امر موجب شد تا فلسفه اختصاص ارز ترجیحی تغییر کند و سفره مردم نه تنها بزرگ نشود، که رفته رفته این سفره کوچک و کوچک‌تر شود.

عسگری افزود: ارز ترجیحی در حالی به کالاهای اساسی اختصاص یافت که قرار بود فارغ از قیمت جهانی و داخلی، قیمت کالاهایی مانند مرغ ثابت بماند ولی قیمت این کالا از ۷ هزار و ۴۰۰ تومان سال ۹۷ به ۳۱ هزار و ۳۰۰ تومان امسال رسید که این نشان از شکست اجرای این طرح بود.

وی گفت: افزایش قیمت کالا در داخل و خارج از کشور، زمینه را برای قاچاق کالا به خارج و یا عرضه خارج از شبکه در داخل کشور شد؛ که با اجرای این طرح، قطعا قاچاق کالا و یا عرضه خارج از شبکه برای افراد صرفه اقتصادی ندارد.

معاون استانداری تهران با اشاره به افزایش جهانی قیمت کالاها در جهان گفت: امروز با افزایش تقاضای خرید کالاهای اساسی در کشورهای جهان مواجه هستیم و برخی از مشکلات نظیر جنگ روسیه و اوکراین باعث شد تا برخی از کالاها با قیمت بسیار زیاد و البته کمبود مواجه شود، امروز اندونزی که روغن پالم مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند، به دلیل بالا رفتن قیمت جهانی، از فروش آن به کشور خودداری می‌کند.

عسگری بیان کرد: از افزایش ۷۵ درصدی قیمت جو، ۳۵ درصدی قیمت گندم و ۴۲ درصدی قیمت جهانی سویا طی شش ماهه گذشته خبر داد.

بیان دستاوردهای دولت سیزدهم یک جهاد تبیین است

علیرضا فاتحی‌نژاد فرماندار قرچک در ادامه این همایش اظهار کرد: دولت سیزدهم در یکی از بی‌ثبات‌ترین شرایط اقتصاد ایران در سال‌های گذشته، زمام اجرایی کشور را به دست گرفت و توانست اقدامات مهمی را در زمینه بهبود شرایط اقتصاد کشور انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه مردمی‌سازی یارانه‌ها قدرت خرید همه دهک‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: امروز دهک اول با ۹۲۳ هزار تومان افزایش، صدرنشین باز توزیع عادلانه یارانه‌ها است و قطعا با اعلام نرخ جدید کالاهای اساسی از سوی اصناف و مقایسه این ارقام با آخرین سرانه مصرف و مبالغ واریز شده به حساب خانوارها، قدرت خرید همه ۹ دهک افزایش یافته است.

فرماندار قرچک با تقدیر از همراهی مردم در اجرای طرح دولت عنوان کرد: امروز با تلاش‌های انجام گرفته، در تأمین کالاهای اساسی و ذخیره آن مشکلی وجود نداشته و قیمت ها در کنترل دولت است ضمن آن که به غیر از اقلام اعلام شده، سایر کالاها افزایش قیمت نخواهد داشت.

فاتحی نژاد با اشاره به اختصاص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی و اشتغال در انتهای سال گذشته از سوی دولت افزود: با تلاش دولت بخشی از مالیات‌ها در کشور وصول، جلوی فرار مالیاتی و ریخت و پاش‌ها گرفته شده و آزادسازی پول‌های بلوکه شده نیز صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: امروز با تلاش همه مسئولان و همراهی مردم، اقتصاد کشور در حال گذر از بیماری مزمن خود است و قطعا با اجرای دقیق و کامل این طرح، آینده‌ای درخشان در انتظار نظام مقدس جهوری اسلامی خواهد بود.

انتهای پیام/۶۷۰۳۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول