اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

خانواده قرآنی که 100 حافظ قرآن تربیت کرد/ چهرقان قطب قرآنی استان مرکزی

«سارا نبی‌لو» از مربیان و حافظان قرآن کریم است که با حمایت‌ها و تشویق‌های همسرش موفق به تربیت 100 حافظ قرآنی در روستای چهرقان شهرستان کمیجان شده است.

خانواده قرآنی که 100 حافظ قرآن تربیت کرد/ چهرقان قطب قرآنی استان مرکزی

  خبرگزاری فارس ـ‌کمیجان- ریحانه جلالی؛ احمد در حرم کریمه اهل‌بیت (ع)، حضرت معصومه(س) را واسطه قرار داد تا خداوند همسری پاکدامن و قرآنی نصیبش کند.

25 سال از بهار عمرش می‌گذشت، آرزو داشت همسری مومن و پاکدامن نصیبش شود، هرگاه که برای زیارت به حرم حضرت معصومه(س) می‌رفت، برای رسیدن به این آرزو، کریمه اهل بیت(س) را واسطه قرار می‌داد.

احمد چهرقانی می‌گوید: «دوستان و آشنایان می‌دانستند که شریک زندگی من باید دختری با ایمان و با خدا باشد، داشتن اعتقاد و معنویت اولویت اول من برای انتخاب همسر بود و همین مسئله موجب شد یک روز روحانی مسجد دختری را به من معرفی کند که به تازگی حافظ کل قرآن شده بود.»

احمد حاجتش را گرفت، خداوند دختری را در مسیر زندگی‌اش قرار داد که 100 نفر از اهالی یک روستا را حافظ قرآن کرد و امروز روستای محل سکونت آنها به عنوان یک روستای قرآنی با 100 حافظ در کشور شناخته می‌شود.

روستای چهرقان از روستاهای سرسبز و زیبای کمیجان است که با حدود 2هزار نفر جمعیت در فاصله 20 کیلومتری از  مرکز شهرستان واقع شده و امروزه به عنوان قطب قرآن استان مرکزی و از روستاهای قرآنی کشور شناخته می‌شود.

در حال حاضر این روستا 100 حافظ قرآن دارد که 9 نفر از آنان حافظ کل قرآن هستند و آموزش‌های قرآنی را تحت نظر «سارا نبی‌لو» بانوی قرآنی چهرقان فرا گرفته‌اند.

 

حجت‌الاسلام نبی‌لو، طلبه‌ای از اهالی روستای چهرقان در دهه 80 در کنار تحصیل علوم حوزوی، موفق به حفظ قرآن شد و بعد از بازگشت به روستا خواهر خود «سارا» را نیز حافظ قرآن کرد و سارا، این بانوی قرآنی بعد از حفظ قرآن موفق شد در مدت کوتاهی با کمک شاگردانش بیش از 100 حافظ قرآنی تربیت کرده و این روستا را به عنوان قطب قرآنی استان معرفی کند.

 چهرقان قطب فعالیت‌های قرآنی است

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کمیجان در این رابطه به خبرنگار فارس در کمیجان می‌گوید: در برخی از روستاهای شهرستان کمیجان از جمله روستای اسفندان، فعالیت‌های قرآنی به چشم می‌خورد، اما چهرقان قطب فعالیت‌های قرآنی کمیجان و حتی استان مرکزی به شمار می‌رود.

حجت‌السلام جعفری با اشاره به تربیت بیش از 100 حافظ قرآن در چهرقان می‌افزاید: در حال حاضر در روستای کمیجان 9 نفر حافظ کل قرآن، 3 نفر حافظ 25 جزء، یک نفر حافظ 20 جزء و حدود 90 نفر حافظ یک تا 20 جزء قرآن کریم هستند که تمام این حافظان با تشویق‌ها و حمایت‌های خانواده‌ نبی‌لو و چهرقانی حافظ قران شده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی خانواده نبی‌لو اظهار می‌کند: در دهه 80 حجت‌الاسلام نبی‌لو از طلاب علوم حوزوی، موفق به حفظ قرآن می‌شود و خواهرش سارا نبی‌لو نیز در کنار  این طلبه اقدام به حفظ قرآن کریم می‌کند و بعد از ازدواج با حمایت‌ها و تشویق‌های همسرش احمد چهرقانی فعالیت‌های قرآنی را در روستا نشر و گسترش داده و موجب توسعه فعالیت‌های قرآنی و تربیت حافظان قرآن می‌شود.

 

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کمیجان بیان می‌کند: در حال حاضر سارا نبی‌لو در کنار شاگردانی که تربیت کرده بدون حمایت مالی به امر آموزش قرآن مشغول هستند.

جعفری می‌افزاید: با توجه به علایق زیادی که برای حفظ قرآن در بین اهالی این روستا وجود دارد،به منظور ایجاد انگیزه یک دوره سفر زیارتی مشهد برای حافظان قرآن در اواخر سال گذشته برگزار شد و قرار است به ازای حفظ هر جز قرآن 200 هزار تومان به عنوان هدیه به هر یک از حافظان پرداخت شود.

وی از پیش‌بینی پرداخت حق‌الزحمه برای مربیان قرانی روستا، اختصاص امکانات و تجهیزات لازم برای تقویت صوت و لحن قرآن آموزان، ساخت مستند روستای قرآنی، برگزاری محافل انس با قران کریم و راه اندازی مدرسه قرآنی در این منطقه در آینده نزدیک خبر داد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کمیجان بر لزوم حمایت خیرین قرآنی از فعالیت‌های قرآنی تاکید کرد و گفت: این روستا می‌تواند الگوی خوبی برای استان مرکزی و حتی کشور در عرصه‌های قرآنی باشد،  بدون شک حمایت از فعالیت‌های قرآنی به تربیت بیشتر حافظان قرآنی کمک خواهد کرد.

نبود دارالقرآن با وجود وقف زمین 400 متری

دهیار روستای چهرقان نیز گفت: روستای چهرقان دارای حدود 2 هزار نفر جمعیت است که از این تعداد یک صد نفر حافظ قرآن هستند که از این تعداد 10 نفر مرد و مابقی خانم هستند.

چهرقانی بیان کرد: خانم نبی‌لو پس از اینکه خود حافظ قرآن شد، اقدام به آموزش سایر بانوان روستا کرد و چندین شاگرد تربیت کرد که در حال حاضر شاگردان خانم نبی‌لو  نیز کلاس‌های حفظ قرآن برگزار می‌کنند.

 

وی افزود: قرآن تاثیر بسزایی در خلق‌ و خوی اهالی روستا گذاشته و مردم چهرقان در ایام خاص از جمله ماه مبارک رمضان، محرم، صفر و عزاداری‌ها و شادی‌های مراسم اهل بیت (ع) فعالیت‌های پررنگی دارند.

دهیار روستای چهرقان با اشاره به کمبود امکانات و تجهیزات قرانی این روستا بیان کرد: در سال 94 از سوی یکی از اهالی روستا، 400 متر زمین به منظور احداث دارالقرآن به اداره اوقاف وقف شد، اما با گذشت این همه سال هیچ اقدامی در راستای احداث دارالقرآن صورت نگرفته است.

چهرقانی کمبود امکانات فرهنگی، کمبود فضاهای ورزشی و نبود فضای مناسب برای برگزاری کلاس‌های قران را از مشکلات این روستا برشمرد.

با حمایت‌های همسرم حافظ قرآن تربیت کردم

سارا نبی‌لو حافظ کل و مربی حفظ قرآن روستای چهرقان نیز گفت: از سال 87 و با حفظ کل قرآن کریم فعالیت‌های قرآنی را با حمایت‌های همسرم در روستا آغاز کرده و موفق شدم 9 حافظ کل قرآن تربیت کنم که هم اکنون این حافظان خود کلاس‌های حفظ قرآن در روستا برگزار می‌کنند.

وی نداشتن مکان مناسب برای آموزش را از چالش‌های حفظ قرآن برشمرد و افزود: زمین برای ساخت خانه قرآنی توسط خیرین وقف شده اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی مسوولان امر صورت نگرفته در حالی که برای ساخت خانه قرآن مکاتبات بسیاری با نمایندگان مجلس، استانداری، اوقاف صورت نگرفته است.

از خدا می‌خواستم شریک زندگیم انسانی با ایمان باشد

احمد چهرقانی مسئول خانه قرآنی روستا نیز در خصوص آشنایی با سارا نبی‌لو همسر و مربی قرآنی روستا گفت: دوستان و آشنایان می‌دانستند که شریک زندگی من باید دختری با ایمان و با خدا باشد، داشتن اعتقاد و معنویت اولویت اول من برای انتخاب همسر بود و همین مسئله موجب شد یک روز روحانی محل دختری را به من معرفی کند که به تازگی حافظ کل قرآن شده بود. 

وی بیان کرد: همیشه از خدا می‌خواستم شریک زندگیم را دختری با اعتقادات قوی دینی قرار دهد، یک شب در حرم کریمه اهل بیت (ع)، حضرت معصومه(س) را واسطه قرار دادم تا خداوند همسری پاکدامن و قرآنی نصیبم کند، بعد از پیشنهاد روحانی محل و آشنایی با همسرم، خدا را بابت همسری که در مسیرم قرار داد شاکر شدم.

چهرقانی گفت: در زمان آشنایی با همسرم وی تازه موفق به حفظ کل شده بود و من تشویقش کردم که به فعالیت‌های قرآنی خود ادامه دهد، در سال 88 ازدواج کردیم، خانه‌ای 50 متری داشتیم که تنها یک اتاق داشت،  کلاس‌های حفظ قرآن روزانه در خانه ما برگزار می‌شود و در طول زمانی که این کلاس‌ها برگزار می‌شد و حدود چهار تا پنج ساعت به طول می‌انجامید، من در بیرون از خانه و در باغ و کوچه در سرما و گرما می‌ماندم تا کلاس‌های خاتمه یافته و به منزل برگردم، ضمن اینکه گاهی نیز کلاس‌ها در خارج از منزل در دل کوه‌ها و صحرا برگزار می‌شد.

وی ادامه داد: با گذشت چندین سال از زندگی مشترک ما، هنوز هم کلاس‌های قرآن در خانه ما برگزار می‌شود و بانوان و دختران روستا به منزل ما می‌آیند و همسرم به صورت صلواتی و بدون دریافت شهریه قرآن را به آنها آموزش می‌دهد، ضمن اینکه خودم نیز به پسران نوجوان و جوان روستا قرآن آموزش می‌دهم و مشوق اصلی همسرم در انجام فعالیت‌های قرآنی هستم.

این فعال قرآنی بیان کرد: چهار فرزند پسر به اسامی علی، حسین، محمد و امیرمهدی دارم که علی و حسین با علاقه در کلاس‌ها شرکت می‌کنند.

چهرقانی افزود: 15 سال است نور قرآن در این روستا می‌تابد، در حالی که هیچ ارگانی طی سال‌های گذشته حمایت لازم را از این فعالیت‌های قرآنی نداشته، اخیرا اداره تبلیغات اسلامی نگاه ویژه‌ای به فعالیت‌ها  داشته است.

وی بیان کرد: کوچک‌ترین حافظ قرآن در این روستا حافظ 8 جز قرآن است، تلاش داریم مرکز قرآنی جامعی در این روستا راه اندازی کنیم تا همه علاقمندان به قرآن بتوانند بدون دغدغه به حفظ قرآن بپردازند.

این فعال قرآنی چهرقان را نمونه‌ موفق روستای قرآنی دانست و برنامه‌ریزی به منظور برگزاری دوره‌های تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم، برگزاری محفل انس با قرآن، توجه به مسائل مالی مربیان قرآنی، پیش‌بینی مکان‌های مناسب برای برگزاری کلاس‌های قرآن را خواستار شد.

انتهای پیام/ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول