اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

کتاب هیتلر در لهستان منتشر می شود/ مترجم «نبرد من»: کتاب ادای دِین به قربانیان است +تصاویر

نسخه‌ای از «نبرد من» مانیفست «آدولف هیتلر» رهبر آلمان نازی برای نخستین بار هفتهٔ آینده در لهستان منتشر می شود و از همین حالا با انتقادات گسترده ای مواجه شده است.

کتاب هیتلر در لهستان منتشر می شود/ مترجم «نبرد من»: کتاب ادای دِین به قربانیان است +تصاویر

خبرگزاری فارس ـ گروه رسانه ـ علیرضا سپهوند: «نبرد من» (به آلمانی: Mein Kampf) کتابی، که توسط آدولف هیتلر نوشته شده و بیانگر اندیشه‌های سیاسی هیتلر و ناسیونال سوسیالیسم است. هیتلر در سال ۱۹۲۴ هنگامی که در قلعه لندربرگ زندانی بود بخش نخست کتاب را با دیکته کردن جملات به منشی خود «رودلف هس» خلق کرد. بخش دوم، پایان همان سال پس از آزادی زودهنگام او از زندان نوشته شد. پس از به قدرت رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیسم در آلمان و تشکیل «رایش سوم» این متن به کتاب مقدس حکومت نازی تبدیل شد و حزب در هر فرصتی، از جمله در مراسم ازدواج و اخذ مدرک دیپلم، آن را در میان مردم پخش می‌کرد و پیر و جوان را به خواندن آن فرا می‌خواند. در سال ۱۹۴۳، بیش از ۱۰ میلیون نسخه از این کتاب در آلمان پخش شد.

با قدرت گرفتن ناسیونال سوسیالیست‌ها در آلمان، فروش و توزیع «نبرد من» نیز رواج یافت. از اواسط دهه ۱۹۳۰ کتاب هیتلر به خرج دولت به زوج‌های تازه ازدواج کرده هدیه می‌شد، فروش نسخه‌های دست دوم کتاب ممنوع بود و تدریس آن در مدرسه‌ها به عنوان جزئی از برنامهٔ تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست از همین دوران آغاز شد. از این کتاب تا پایان جنگ دوم جهانی نزدیک به یازده میلیون نسخه انتشار یافت.

نبرد من پس از جنگ جهانی هرگز در آلمان تجدید چاپ نشد. البته دلیل اصلی آن مخالفت وزارت دارایی ایالت باواریا بوده که امتیاز نشر آن را در اختیار دارد و ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد. این کتاب به بسیاری از زبان‌های جهان ترجمه شده ‌است. از جمله توسط «عنایت‌الله شکیباپور» به فارسی ترجمه شده و در ایران به چاپ هجدهم رسیده‌ است.

در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم و خودکشی هیتلر تمام دارایی‌های وی از جمله حقوق معنوی آثارش به ایالت باواریا تعلق گرفت. طبق قوانین ایالتی و با تأیید دولت فدرال آلمان، باز نشر این کتاب به مدت ۷۰ سال ممنوع اعلام شد. این مهلت در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید. رسانه‌های جمعی در ماه ژانویه سال ۲۰۱۴ گزارش دادند که متن کتاب هیتلر در میان کتاب‌های الکتریکی «آمازون» در مقوله «کتاب‌ها و متون سیاسی» بالاترین مقام فروش را داشته ‌است. این کتاب پس از مرگ وی برای نخستین بار از روز ۱ ژانویهٔ ۲۰۱۶ به صورت فیزیکی در کتابفروشی‌های آلمان در دسترس عموم قرار گرفت.

حالا برای نخستین بار نسخه‌ای از «نبرد من» مانیفست «آدولف هیتلر» رهبر آلمان نازی هفتهٔ آینده در لهستان منتشر می شود و از همین حالا با انتقادات گسترده ای مواجه شده است. لهستانی که نویسنده این کتاب ۶ میلیون نفر از شهروندانش را به خاک و خون کشید.

به محض درج این خبر، بسیاری از لهستانی ها واکنش منفی خود به انتشار کتاب یا همان مانیفست هیتلر دیکتاتور را یادآور تلخ ترین دوران این کشور و تازه شدن داغ بازماندگان و هموطنان آن همه انسان بی گناه کشته شده، نشان دادند. 


«اوژنیوس کرول» مولف و مترجم کتاب «نبرد من» به زبان لهستانی

«اوژنیوس کرول» مولف کتاب اما نظر دیگری دارد و می گوید انتشار این کتاب در لهستان نه تنها توهین به قربانیان هیتلر نیست بلکه ادای احترامی به آن ها محسوب می شود.

بنابر این، نسخه آکادمیک «Mein Kampf» یا «نبرد من» به قلم آدولف هیتلر این هفته برای اولین بار در لهستان منتشر می شود که مولف اش در پاسخ به منتقدین، آن را «ادای دِین به قربانیان» عنوان کرده است.

مانیفست تنش زای هیتلر که برای اولین بار در سال ۱۹۲۵ منتشر شد، پس از جنگ جهانی دوم انتشارش به مدت هفتاد سال ممنوع شد تا اینکه در سال ۲۰۱۶ مجددا منتشر شد.

«اوژنیوس کرول»، مورخی که از سه سال پیش نسخه لهستانی زبان کتاب هیتلر را آماده کرده، در این خصوص گفت: به گفته منتقدان، انتشار این کتاب اهانت به قربانیان نازیسم است. اما نظر من، برعکس این ایده است.

البته سالهاست که نسخه هایی خلاصه شده از ظهور نازیسم هیتلر در لهستان منتشر شده است.

در سال ۲۰۰۵، دولت باواریا در آلمان که در آن زمان از مالکیت حقوقی این اثر برخوردار بود، خواستار توقیف و مصادره یکی از نسخه هایی که در لهستان منتشر شده، بود.

اما کرول به خبرگزاری فرانسه گفت که این نسخه حاوی حاشیه نویسی به زبان لهستانی است، که با یادداشت ها و اطلاعات افزوده تاریخی در مجموع به ۱۰۰۰ صفحه می رسد و به عنوان یک منبع تاریخی در زمینه های گسترده تر عمل خواهد کرد.

این کتاب که چهارشنبه منتشر خواهد شد، تنها نسخه مشروح «Mein Kampf» یا «نبرد من» هیتلر است که پس از نسخه آلمانی زبان که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، روانه بازار نشر می شود.

نسخه لهستانی توسط «Bellona»(بلونا)، انتشارات متخصص در حوزه کُتُب تاریخی، منتشر می شود و اولین نسخه چاپی آن با تیراژ ۳۰۰۰ نسخه ای عرضه خواهد شد.

این شرکت هیچ گونه تبلیغاتی برای این کتاب انجام نخواهد داد و قیمت ۱۵۰ زلوتی (۳۳ یورو، ۴۰ دلار) برای لهستان قیمتی بالا محسوب می شود.

«زبگنیِف چِروینسکی» مدیر بلونا گفت: ما نمی خواهیم این نشریه به طور گسترده در دسترس باشد.

وی گفت که این کتاب هشداری است که نشان می‌دهد ممکن است به‌شکلی تقریبا نامرئی، دموکراسی را برانداخت و نظامی توتالیتر جایگزین آن کرد.

وی افزود: آنچه در آلمان پس از سال ۱۹۳۳ اتفاق افتاد می تواند امروز، فردا، پس فردا در بسیاری از نقاط جهان اتفاق بیفتد. سیگنال ها به راحتی قابل درک هستند.

پیوتر سیوینسکی، رئیس موزه آشویتس-بیرکناو، در روزنامه «Rzeczpospolita» گفت که می تواند نسخه ای از کتاب را برای اهداف دانشگاهی استفاده کند.

اما وی هشدار داد که هر ویراستاری برای کسب درآمد از این کتاب که یک فعالیت تبلیغاتی فعال را انجام می دهد می تواند با قوانین ضد ترویج فاشیسمِ لهستان به دردسر بیافتد.

تبلیغ عمومی ایدئولوژی های توتالیتر مانند فاشیسم یا کمونیسم و نفرت قومی یا نژادی در لهستان، کشوری که شش میلیون شهروند خود را در زمان اشغال نازی ها از دست داد، ممنوع است.

این جرم، می تواند مجازاتی شامل دو سال حبس در پشت میله های زندان را درپی داشته باشد.

خاخام رئیس میشائیل شودریش گفت که نسخه دانشگاهی «نبرد من» می تواند یک کار مثبت باشد.

وی گفت: این می تواند به مردم کمک کند تا به روشی کاملتر و عمیق تر خطرات نازیسم، دروغ، توتالیتاریسم(تمامیت طلبی) را بفهمند.

وی افزود: این سوال که آیا این کتاب منتشر شود یا نه، به ۲۰ سال پیش مربوط بود و درک این نکته مهم است که اکنون اجماع مخالفت با فاشیسم وجود دارد.

وی ادامه داد: مهم است که دانشگاهیان بتوانند آنچه هیتلر در «Mein Kampf» یا «نبرد من» نوشته را بخوانند زیرا واژه ها مهم هستند. و آنچه هیتلر قبل از رسیدن به قدرت گفت دقیقاً همان چیزی بود که بعداً انجام داد.

تاکنون ۱۰۰ هزار نسخهٔ آلمانی کتاب «Mein Kampf» یا «نبرد من» نوشته «آدولف هیتلر»  به فروش رسیده است. این کتاب به بسیاری از زبان‌های جهان از جمله فارسی ترجمه شده و در ایران به چاپ هجدهم نیز رسیده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول