اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سمنان

روایت ورزش در جنگ/ رزمنده‌ها اولویت‌ها را فراموش نمی‌کردند

ورزش در سلامت روح و روان آن‌چنان موثر است که در دوران دفاع مقدس هم قهرمانان مبارز کشورمان، آن را فراموش نمی‌کردند؛ روایت ورزش در جنگ هم جذابیت‌های خاص خودش را دارد.

روایت ورزش در جنگ/ رزمنده‌ها اولویت‌ها را فراموش نمی‌کردند

به گزارش خبرگزاری فارس از سرخه، شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم درس آزادی و آزادگی به ما دادند و ثابت کردند که در هر زمان مردانی هستند که با رشادت‌هایشان نامشان در تاریخ ثبت و ماندگار شود.

اما در کنار ثبت رشادت‌های این رزمندگان غیور باید سایر اقدامات و سیره آنها نیز برای نوجوانان و جوانان امروزی تبیین شود.

شاید همه ندانند که رزمندگان دلاور ما حتی در دوران هشت سال دفاع مقدس هم ورزش را فراموش نمی‌کردند و اعتقاد داشتند که باید برای زنده شدن روح خود ورزش را در اولویت قرار دهند.

به همین منظور و برای گرامیداشت یاد و خاطره دلاورمردان دوران دفاع مقدس، سراغ یکی از رزمندگان ورزشکار بسیجی شهرستان سرخه رفتیم تا پای صحبت‌هایش بنشینیم که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

فارس: لطفاً خودتان را معرفی کنید و به فعالیت‌های ورزشی خودتان اشاره بفرمایید.

- «محمد ادهم»، یک رزمنده ورزشکار هستم که از دوران کودکی در رشته ورزشی فوتبال فعالیت داشته و همچنان فوتبال بازی می‌کنم.

فارس: به فعالیت‌هایتان در دوران دفاع مقدس اشاره کنید و آیا در آن دوران هم ورزش می‌کردید؟

ادهم: در زمان اعزام به جبهه حق علیه باطل بالطبع فوتبال و تیم خود را رها کردم و درصحنه جنگ حاضر ‌شدم؛ اما در آن شرایط هم با یک توپ و زمین صاف حتی خاکی می‌توانستیم فوتبال بازی کنیم و این خود دلیلی بود که در اوقات بیکاری در جبهه نیز به سراغ آن برویم.

فارس: با وجود اینکه در شرایط جنگی به‌سر می‌بردید، با چه هدفی ورزش می‌کردید؟

ادهم: من و هم‌رزمان علاقه‌مند به فوتبال با هدف تقویت آمادگی جسمانی خود تیم‌هایی را تشکیل می‌دادیم و فوتبال بازی می‌کردیم.

گاهی اوقات بعضی از تربیت‌بدنی‌های گردان‌ها یا از طرف تیپ برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری مسابقات فوتبال انجام می‌دادند و ما شاهد برگزاری چندین مسابقه فوتبال در آن دوران بودیم و در صورت داشتن زمان در مسابقات شرکت می‌کردم.

فارس: آیا در آن شرایط امکاناتی برای ورزش کردن در اختیار داشتید؟

ادهم: با توجه به شرایط جنگ امکانات خاص ورزشی نداشتیم و تربیت بدنی گردان توپ و یا گاهی اوقات لباس‌های ورزشی را در اختیار بازیکنان فوتبال و علاقه‌مندان به ورزش قرار می‌داد و گاهی اوقات تیرهای دروازه ما دو سنگ بود.

این مهم اینجا خود را نشان می‌دهد که بچه‌های آن دوران عاشق ورزش و فعالیت‌های ورزشی بودند و امکانات را بهانه‌ای برای ورزش نکردن قرار نمی‌دادند و خود را به‌راحتی با شرایط و سختی دوران جنگ وفق می‌دادند.

فارس: ورزش چه تأثیری بر تحقق اهداف رزمندگان و روحیه آنها برای رساندن پیغام فتح به دیگران داشت؟

ادهم: بسیاری از رزمندگان که برخی از آنها جان خود را نثار کردند و برخی هم، ‌اکنون در میان ما هستند، رزمندگان ورزشکاری بودند که با توانمندی خود در پیشبرد اهداف کشور در جنگ تحمیلی بسیار مؤثر بودند.‌

شهید علی‌اکبر ادهم از ورزشکاران رشته تکواندو بود که در عملیات رمضان به فیض رفیع شهادت نائل شد؛ شهید محمدحسن اشرف، شهید محمدرضا ابراهیمی، شهید فدوی و شهید عبدالله اسلامی از شهدایی بودند که با هم در تیم‌های ورزشی، فوتبال بازی می‌کردیم و به فیض شهادت نائل آمدند.

وجود تعداد زیادی شهید و جانباز ورزشکار نشان از توجه این قشر به حفاظت از کیان ایران اسلامی و دفاع از این مرز و بوم دارد و بیانگر این است که ورزش تا چه اندازه در جامعه اهمیت دارد.‌

فارس: در چه تیم‌های بازی می‌کردید؟

ادهم: در آن دوران در تیمی با عنوان والفجر سرخه عضو بودم، ورزشکاران بسیجی که عضو این تیم بودند، اهل جبهه و جنگ بودند و در مسابقاتی که در استان برگزار می‌شد، شرکت می‌کردیم و با لطف خداوند افتخاراتی نیز کسب کردیم.

فارس: خاطره‌ای از هم‌رزمان خود تعریف کنید.

ادهم: هنگامی‌که از جبهه برمی‌گشتیم و یا به مرخصی می‌آمدیم، شهید کیومرث نوروزی، از فرماندهان دوران جنگ و از همرزمان ما همه بچه‌های بسیجی را جمع می‌کرد و می‌گفت: بیایید فوتبال بازی کنیم و حتی از من هم می‌خواست تا از سرخه به سمنان بروم و در بازی آن‌ها شرکت کنم، از آنجا که در آن دوران امکاناتی نداشتیم، من با یک موتور راهی سمنان می‌شدم و با آن‌ها بازی می‌کردم، البته بسیاری از بچه‌های آن تیم به شهادت رسیدند.

فارس: توصیه‌ای برای نسل امروز دارید؟

ادهم: در آن زمان برای ما ورزش به‌عنوان یک هدف نبود و امروز به همه نسل جوان و نوجوان توصیه می‌کنم که ورزش را به‌عنوان هدف انتخاب نکنند؛ بلکه همه ما در آن دوران نیز برای آمادگی جسمانی، سلامتی روح و بالا بردن توانایی خود جهت رسیدن به هدفی بالاتر که مبارزه با دشمن بود، ورزش می‌کردیم و نسبت به انجام آن ممارست داشتیم.

نسل امروز هم باید به این نکته توجه داشته باشند، ورزشی را که انتخاب می‌کنند و به‌طور تخصصی در آن فعالیت دارند، به‌عنوان هدف انتخاب نکنند؛ بلکه در کنار آن برنامه‌ریزی برای سایر فعالیت‌ها و برنامه‌های خود نیز داشته باشند تا بتوانند زمینه موفقیت خود در سطوح مختلف زندگی را رقم بزنند.

فارس: و سخن پایانی...

ادهم: چه رزمندگانی که برای پیروزی انقلاب اسلامی در دوران مبارزه به شهادت رسیدند و چه شهدای دفاع مقدس سبب افتخار مردم ایران هستند و امروز وظیفه دینی و ملی ما تبعیت از شهدا است و باید سیره و منش شهدای ورزشکار را به جوانان و نوجوانان ورزشکار معرفی کنیم.

انتهای پیام/۷۴۰۲۰/ح/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول