اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

ایجاد فرمت جدید برای کمک به افغانستان؛ کشورهای منطقه ائتلاف کنند

رئیس کلوپ تحلیلی اوراسیا گفت: ائتلاف جدید کشورهای همسایه افغانستان و منطقه برای حل و فصل بحران این کشورنه بر اساس خشونت بلکه بر اساس ارائه کمک برای پیشرفت سیاسی و اقتصادی ایجاد شود.

ایجاد فرمت جدید برای کمک به افغانستان؛ کشورهای منطقه ائتلاف کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «نیکیتا مندکوویچ» کارشناس روس، رئیس کلوپ تحلیلی اوراسیا گفت: ازبکستان علاقه‌مند به حل و فصل اوضاع افغانستان است. 

وی افزود: «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان ضمن سخنرانی در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از گفت‌وگوهای صلح آمیز که بین نیروهای سیاسی افغانستان در شهر «دوحه» در ماه سپتامبر سال جاری میلادی آغاز شد، حمایت کرد. رئیس جمهور ازبکستان گفت که موضوع برقراری صلح و ثبات در افغانستان باید در مرکز توجه سازمان ملل متحد قرار گیرد.

مندکوویچ اظهار داشت: میرضیایف تاکید کرده فقط با تشریک مساعی و همکاری‌های نزدیک می‌توان آرمان‌های مردم افغانستان را تحقق بخشید. در این مسیر باید با تکیه بر اصول از بی‌ثباتی و ویرانی به سوی صلح و سازندگی حرکت کنیم.

رئیس کلوپ تحلیلی اوراسیا ادامه داد: وی ابتکار ایجاد کمیته دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد را پیشنهاد کرد که وظیفه اصلی آن باید ارائه کمک به توسعه اجتماعی و اقتصادی افغانستان باشد.

مندکوویچ تاکید کرد: خوب است که این ابتکار را ازبکستان مطرح کرد. این کشور با افغانستان مرز مشترک دارد و برای حل و فصل اوضاع در این کشور علاقه‌مند است. در طرف دیگر آمریکا قرار دارد که در قاره‌ای دیگر قرار دارد به این کشور آمده جنگ به راه انداخته و شکست نیز خورده و بیرون رفته است. ازبکستان یک کشور مسئولیت پذیر است.

رئیس کلوپ تحلیلی اوراسیا خاطرنشان کرد: علاوه بر این، ازبکستان ادعای رهبری منطقه‌ای یا جهانی را ندارد و بیشتر طرفدار روابط حسنه و همکاری در ایجاد قالب جدید برای افغانستان است. این  قالب واقعا ضروری است. مسائل افغانستان هنوز حل و فصل نشده و بحران در مرحله بسیار پیچیده قرار دارد.

مندکوویچ ادامه داد: پس از خروج آمریکا از جنگ،در حقیقت  امضای توافقنامه تسلیم در برابر «طالبان» در ماه فوریه سال جاری میلادی، امروز کشورهای منطقه قبل از همه ازبکستان، خودشان ناگزیر به تنظیم استراتژی هستند.    

این کارشناس روس اظهار داشت: استراتژی «ناتو» مبتنی بر تحمیل ارزش‌های معین با زور است و استراتژی ازبکستان بر پروسه صلح آمیز، کمک برای گفت ‌و گوها و توسعه اجتماعی و اقتصادی افغانستان استوار است.

مندکوویچ یادآوری کرد: وقتی مردم به تجارت مشغول می‌شوند، برای آنها جنگ هیچ سودی ندارد. برای آنها حفظ ثبات سودمند است. به طور مثال، طرح خط ریلی ترانس افغان از «ترمذ» که روسیه از آن حمایت می‌کند، به این مورد مرتبط است و همچنین ابتکار ازبکستان در سال 2018 میلادی مبنی بر برگزاری نشست نیز با آن ارتباط دارد.  

رئیس کلوپ تحلیلی اوراسیا در پایان تاکید کرد: به نظر من ابتکار کنونی رئیس جمهور ازبکستان نیز می‌تواند مورد حمایت قرار گیرد. به احتمال قوی، ایجاد ائتلاف جدید کشورها برای حل و فصل بحران افغانستان نیز امکان پذیر است. این ائتلاف نه بر اساس خشونت و به کار بردن نیروها، بلکه بر اساس ارائه کمک برای پیشرفت سیاسی و اقتصادی ایجاد خواهد شد.

هم زمان با ازبکستان و روسیه به این قالب می‌توانند دیگر کشورها از جمله چین، هند، پاکستان و ایران جذب شوند.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول