اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

میزگرد| خلیج فارس به رشادت و حقانیت ما در جنگ شهادت می‌دهد/ عملیات «مروارید» ستون فقرات صدام را شکست + فیلم و عکس

بررسی ابعاد نقش خلیج فارس در دوران دفاع مقدس می‌تواند گواه روشنی بر رشادت دلیرمردان ساحل‌نشین و مجاهدت آنان بر این پهنه وسیع باشد.

میزگرد| خلیج فارس به رشادت و حقانیت ما در جنگ شهادت می‌دهد/ عملیات «مروارید» ستون فقرات صدام را شکست + فیلم و عکس

خبرگزاری فارس - هرمزگان، مهدی خسروی: سومین خلیج بزرگ دنیا با وسعتی بالغ بر 237 هزار کیلومتر مربع و نقطه داغ و کانونی انرژی جهان یعنی خلیج فارس در تاریخ پرفراز و نشیب خویش همواره نقطه‌ای مهم و راهبردی در جغرافیای سیاسی و انسانی جهان بشمار می‌رفته است.

شکل‌گیری دامنه‌های تمدنی عظیم بر پیرامون آن و پس از آن یافت شدن منابع عظیم نفتی و گازی بر بستر و جوار این دریای محصورشده که تنها از طریق تنگه هرمز با آبهای دریای عمان و آب‌های اقیانوس‌ها در ارتباط است، روز به روز بر اهمیت آن افزود و اکنون طی دو سده اخیر به مهم‌ترین محل برای  بروز رخدادهای انسانی بدل شده است.

نام خلیج فارس اما با پهنه عظیم شمالی آن یعنی ایران در هم آمیخته است و هویت آن برآمده از شور و شورانگیزی فرهنگ و اندیشه و سترگی است که مردان پارس همواره از خویش بروز داده و سایه رشادت‌های خود را در بستری از باورها و اعتقاداتی راسخ بر آن مستولی ساخته‌اند.

اصلا توگویی خلیج فارس گواهی می‌دهد بر وجود مردان و زنانی بزرگ که از باورهای خویش درراه ایمان و اراده جان گرفته‌اند و همواره به سان کوه استوارند و بسان امواج دریاهای بیکران با صلابتی برآمده از عمقی عظیم به پیش می‌روند و از دل همه سختی‌ها، نقش و نگاری ممتاز بر دل و جان تاریخ می‌آفرینند و به ثبت می‌نشانند.

خلیج فارس در دفاع مقدس

نقش خلیج فارس در تاریخ ایران و بخصوص در دوران دفاع مقدس از چنان اهمیت و جایگاهی برخوردار است که پیرامون آن می‌توان هزاران هزار صفحه کتاب و ساعت‌ها روایت‌گری کرد. وجوه فراوان نقش‌آفرینی ایرانیان بر بستر این پهنه وسیع آبی برای صیانت از میهن خویش و تمامیت ارضی با چنان صحنه‌های بی بدیلی از ایمان و اراده در هم آمیخته است که نسل آینده این سرزمین باید آن را به خوبی دانسته و به نظاره بنشیند.

 

 

دفتر خبرگزاری فارس در استان هرمزگان در قالب میزگردی رسانه‌ای با حضور امیر دریادار آریا شفقت فرمانده ارشد نیروی دریایی ارتش در استان هرمزگان که اکنون مسؤولیت قرارگاه مقدم نداجا - ناوگان جنوب را نیز بر عهده دارد و همچنین حجت‌الاسلام تقی‌پور مسؤول عقیدتی و سیاسی مرزبانی هرمزگان، محمود صابری معاون اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و سید مرتضی اولادعلی معاون اجتماعی مرزبانی این استان به بررسی نقش و جایگاه خلیج فارس در دفاع مقدس پرداخت که این گفت‌وگو ناظر بر گوشه‌ای از مجاهدت‌ها و رشادت‌ها در راه ایستادگی بر سر آرمان‌های انقلاب اسلامی و صیانت از حریم ایران اسلامی‌مان است.

فارس: به عنوان اولین پرسش؛ اساسا چرا رژیم بعثی عراق وارد یک جنگ تمام عیار با انقلاب نوپای اسلامی ایران شد؟ در مواجهه با دشمن بعثی بزرگ‌ترین سرمایه ملت ایران چه بود که ما توانستیم 8 سال در برابر صدامیانی که توسط تمام دنیا تجهیز و حمایت می‌شد، بایستیم.

امیر دریادار شفقت: با سلام و درود به روح بلند همه شهیدان این سرزمین و آرزوی سلامتی و عزت برای رهبر معظم انقلاب اسلامی. در پاسخ به این سوال باید عرض کنم که از آغازین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، دو ابرقدرت شرق و غرب با احساس یک خطر بزرگ در پیش روی خود یعنی شکل‌گیری یک انقلاب متکی به مردم و بدون هیچ وابستگی به قدرت‌های جهانی، دشمنی با ملت ایران را آغاز کردند و تمام توان خود را در عرصه‌های مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای معطوف به آن کردند که این حرکت را زمین‌گیر کرده و اجازه ایجاد الگویی از مقاومت متکی بر اراده مردم را در جهان ندهند.

همین ایستادگی و استقلال ملت ایران بود که موجب شد تا آنها با استفاده از رژیم بعثی عراق درصدد ضربه زدن به کیان انقلاب اسلامی و ملت ایران بر بیایند و هدف آنها نیز مشخص بود. اولا انقلاب اسلامی را زمین‌گیر و تلفات سخت انسانی و مادی به دو کشور مهم منطقه وارد کنند و از سوی دیگر بر دامنه حضور و چپاول خودشان از ملت‌های منطقه بیافزایند. به باور ما صدام یک نیروی نفوذی استکبار در منطقه بود که با تحریک و توطئه دشمن وارد یک جنگ بزرگ با ملت ایران شد. 

حجت‌الاسلام تقی‌پور:  دفاع مقدس به زعم بنده هرچه که در این نظام مقدس داریم، از برکات این دفاع مقدس است. انواع پیشرفت‌ها و تجلی تمامی افتخارات و عزت و اقتدار ایران اسلامی از برکات جهاد و دفاع مقدس است. پیشرفت‌های عظیم دفاعی کشورمان در نیروهای مسلح همگی از ثمرات دفاع مقدس است. حفظ همان روحیه ایثار حاکم بر دوران دفاع مقدس رمزی برای حفظ و حراست از انقلاب اسلامی در تمام دوران‌ها است.

قدرت‌های حامی صدام، از قدرت عظیم معنوی موجود در ملت ایران غافل بودند. آنها در محاسبات خود نقش حمایت مردم از جنگ را ندیده بودند. آنها گمان می‌کردند که می‌توانند از آشفتگی موجود در قوای مسلح کشورمان بعداز انقلاب استفاده کرده و ضربه عمیقی را به ملت ایران وارد کنند. اما همه دیدیم که از کودک تا پیرمرد و پیرزن در این سرزمین پای کار دفاع مقدس آمدند. آنان از ایمان و وحدت ملت ایران غافل شدند و دست به تعرضی زدند که سرانجام با پیروزی عظیم ملت ایران به پایان رسید.

دکتر صابری: وقتی در 31 شهریور ارتش عراق با استعداد 3 سپاه مکانیزه به مرزهای ما حمله‌ور شد، تصور می‌کرد که 3 روزه خوزستان را اشغال خواهد کرد اما این 3 روز در پشت دروازه‌های خرمشهر به 34 روز رسید و آن سه روز به 94 ماه ختم شد و حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن نیفتاد. همه ملت ایران در دوران دفاع مقدس مجاهدت کردند و اگر حضور همه این‌ها نبود، ابرقدرت‌هایی که بهترین سلاح‌ها و بالاترین تکنولوژی‌ها را در اختیار رژیم بعثی قرار داده بود، قطعا در طمعکاری خود پیروز می‌شدند اما اراده در تاریخ نشان داده که بر همه چیز غلبه می‌کند.

فارس: نقش خلیج فارس در دوران دفاع مقدس چه بود و به طور کلی چه بخش‌هایی از دفاع مقدس بر بستر خلیج فارس رخ داد؟ نقش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این شرایط چه بود؟

امیردریادار شفقت: نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس دو وظیفه مهم داشت. اول این که باید در عرصه نبرد حاضر می‌شد و از سوی دیگر باید از ترددهای تجاری کشورمان در منطقه نیز صیادت می‌کرد.

با یورش همه‌جانبه رژیم بعثی عراق در 31 شهریورماه به خاک کشورمان، آبهای خلیج فارس نیز از گزند این تجاوز آشکار بی نصیب نماند و عراقی‌ها تلاش داشتند تا دامنه جنگ را با طیفی از تهدیدات دریایی بر علیه اقتصاد کشورمان در هم آمیخته و قدرت و قوام سیاسی کشورمان را بر بستر آن تضعیف کنند.

دامنه تعرضات قوای عراقی که از مدت‌ها قبل در خلیج فارس از طریق ایجاد مزاحمت برای شناورهای تجاری و صیادی ما آغاز شده بود، تا آن جا گسترش یافت که قصد داشتند سکوهای نفتی ما و کانون صادراتی نفت کشورمان را نیز مورد حمله و تجاوز قرار دهند.

نیروی دریایی ارتش اما در همان آغازین روزهای دفاع، درس بزرگی به صدامیان داد. عملیات‌های شهید صفری، اشکان و مروارید که محصول مجاهدت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس بود، توانست سکوهای نفتی عراق که روزانه یک میلیون بشکه نفت را صادر می‌کردند، را نابود کند و برتری خود را در این عرصه به اثبات برساند. رشادت نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس موجب شد تا حتی یک روز صادرات نفت و واردات کالا متوقف نشود. این یک سوی ماجرا بود و سوی دیگر ماجرا رساندن بسیاری از کالاهای مورد نیاز دفاعی کشور و ادوات نظامی از مسیر دریا به مناطق پشتیبانی جنگ در استان خوزستان بود.

حجت‌الاسلام تقی‌پور: عملیات‌های توانمندانه نیروی دریایی ارتش در همان اولین ماه‌های حمله عراق به کشورمان چنان رعد‌آسا بود که نیروی دریایی عراق را به کلی زمین گیر کرد و سبب یک روحیه آفرینی عظیم ملی شد که ثمرات آن را بر جبهه‌های زمینی دفاع مقدس نیز بجای گذاشت. 

دکتر صابری: بندر خرمشهر به عنوان نوک پیشانی سازمان بنادر و دریانوردی یکی از مکان‌هایی بود که آماج حملات دشمن قرار گرفت. تمام هدف آنها زمین‌گیر کردن بندر آبادان، بندر خرمشهر و جزیره خارک بود. شهدای زیادی در بندر خرمشهر از میان کارکنان بنادر نثار راه ایران اسلامی شد. از سوی دیگر یک مجاهدت عظیم در حفظ پل‌های دریایی و مسیرهای دریایی در کشورمان صورت گرفت که مدیون اسکورت محموله‌های تجاری توسط نیروی دریایی است. به لطف خدا حتی یک روز نیز جریان و زنجیره تأمین کالاهای استراتژیک کشور در بنادر قطع نشد و بندر آبادان به سرعت نقش جدید خود را در نبود بندرخرمشهر ایفا کرد و شهدای زیادی در این راه نثار راه وطن شد.

اگر تعبیر سنگرسازان بی‌سنگر را در دوران دفاع مقدس داشتیم بدون شک شاغلان عرصه دریایی کشور نیز در آن دوران بدون هیچ پناه و سنگری بر لبه آب‌های خلیج فارس و در آبهای خلیج فارس و در یدک‌کش‌ها و ...  مشمول این تعبیر می‌شوند که واقعا شبانه‌روز با یک ایثار عمیقی در این میدان حاضر بودند و در حالی که در معرض مستقیم موشک و حمله هواپیماهای عراقی قرار داشتند اجازه ندادند که کشورمان در عرصه اقتصادی زمین‌گیر شود و یا بنادر کشورمان تعطیل شوند.

بنادر خلیج فارس از جمله بندر شهید رجایی که در سال‌های دوران دفاع مقدس وارد مراحل آغازین فعالیت خود شد در حقیقت کانون تأمین نیازهای کشور شدند و بندر شهید رجایی نیز در تأمین مایحتاج زندگی مردم و هم تجهیزات نظامی و ...  نقش مهمی ایفا کرد. 

فراموش نمی‌کنم که دو یدک سازمان بنادر یکی متعلق به بندر شهید رجایی و دیگری متعلق به بوشهر در مسیر خور موسی در 40 مایلی بوشهر مورد اصابت موشک هواپیمای دشمن قرار گرفت که بعد از چند روز 6 پیکر سوخته کارکنان یدک کش خضرا و چند ماه بعد 4 پیکر سوخته خدمه یدک‌کش عاشورا یافت شد و این‌ها گواهی است بر این که دوشادوش عزیزان ما در نیروهای مسلح، کارکنان بنادر نیز با مجاهدتی فراوان بسیجی‌وار در خدمت مقاومت عظیم ملی در برابر این تجاوز ددمنشانه بودند.

سید مرتضی اولادعلی: درباره نقش خلیج فارس در دفاع مقدس، 3 جبهه اقتصادی، پشتیبانی جنگ و عرصه دفاعی وجود داشت که شهدای عرصه دریا در هرمزگان گواه بر نقش این دریای بیکران و استان هرمزگان در دفاع مقدس است. شهدای دلاور عرصه دریایی ما که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی اجری دوچندان دارند، هر کدام‌شان یک الگو برای نسل امروز ما هستند. این نقشی را که در دوران دفاع مقدس از خلیج فارس به یاد داریم، یک نقش فراگیر، همه‌جانبه و مهم در تمامی ابعاد است که امروز نیز با همان اهمیت دوران دفاع مقدس و حتی فراتر از آن شاهدیم به طوری که اقتدار کشورمان در عرصه دفاعی است که سبب شکل‌گیری آرامشی استوار در منطقه شده است و الا تجاوزگران بین‌المللی همواره تلاش داشته‌اند تا از خلیج فارس یک کانون بحران بسازند.

فارس: درباره دو عملیات ویژه نیروی دریایی ارتش در زمین‌گیر کردن دو سکوی نفتی البکر و الامیه که شاهکاری در تقویت روحیه ملی در مواجهه با دشمنان بعثی هم بشمار می‌رفت، تاکنون سخن بسیار گفته شده است. شکل و نوع طراحی این عملیات چه گونه بود که توانست آسیبی عمیق را متوجه رژیم بعثی عراق کند؟

امیر دریادار شفقت: به فاصله کمی از آغاز جنگ، در قالب 3 عملیات توانستیم سکوهای اصلی صادرات نفت عراق را در قالب اقدامی غافلگیرانه بخصوص در عملیات مروارید و عملیات کمان که نیروی هوایی انجام داد، صادرات نفت عراق را به کلی از بین ببریم و پایگاه و ایستگاه کنترل عملیات نظامی دریایی عراق را نیز در این عملیات‌های 3 گانه نیروی دریایی به کلی منهدم کنیم. دو سوم نیروی دریایی ارتش عراق نیز در این عملیات‌ها از بین رفت و از آن به بعد بود که عراقی‌ها قدرت نیروی دریایی کشورمان را به خوبی فهمیدند و هیچگاه تا پایان جنگ نتوانستند با اتکای به نیروی دریایی‌شان تحرک خاصی بر علیه جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.

البته سیاست‌ها و تاکتیک‌های نیروی دریایی بعد از انجام موفقیت‌آمیز این عملیات‌ها تغییر کرد و نیروی دریایی بیش از 10 هزار اسکورت کشتی کالاهای استراتژیک را انجام داد و فقط به تعداد کمی از آنها در مجموع تعرض شد. صدام برای جبران این آسیب عمیق که از نیروی دریایی کشورمان متحمل شده بود، رو به خرید هواپیماهایی آورد که بتواند به کشتی‌های تجاری ایران آسیب وارد کند و لذا با مجاهدت فراوان نیروی دریایی شاهد بودیم که کمتر از دو درصد کل کشتی‌های تجاری که ارتش آنها را اسکورت می‌کرد تا به بندر امام خمینی برساند، مورد آسیب قرار گرفت و به طور کلی جریان اقتصادی کشور هرگز قطع نشد.

فارس: اگر بخواهیم نگاهی به نقش سازمان بنادر در دوران دفاع مقدس داشته باشیم و کمی بیشتر به آن بپردازیم، سوالم از جباب صابری که سابقه بیش از 27 سال خدمت در سازمان بنادر و دریانوردی دارند، این است که این نقش را در چه بخش‌هایی می‌توان دید؟

دکتر صابری: نقش سازمان بنادر در دفاع مقدس را در 4 محور می‌توان در نظر گرفت. این وظایف متوجه وظایف خود و نقش موثر در دفاع مقدس دانست. توقف ماشین جنگی دشمن در بنادر خرمشهر و آبادان و کمک به مقاومت عمومی شکل‌گرفته در این دو شهر یکی از این نقش‌های موثر و شاخص است. جوانان شاغل در بنادر خرمشهر و آبادان یک مجاهدت بی‌پایانی را در اولین روزهای تجاوز دشمن به خوزستان از خود نشان دادند. زیرساخت‌های بنادر خوزستان نیز در دوران دفاع مقدس به کمک مردم آمد تا مردم بتوانند مقاومت کنند. از سوی دیگر چرخه تأمین کالاهای استراتژیک کشور که بدلیل شرایط بنادر خرمشهر و آبادان دچار مشکل شده بود، با تدابیر جدیدی از سوی سازمان بنادر از طریق بنادر بوشهر و بندر شهید رجایی و بندر باهنر تأمین شد و در سال 64 عملا بندر شهید رجایی نیز به کمک بنادر دیگر کشور آمد. کمک رسانی معکوس به مرزها نیز از جمله دیگر نقش‌های سازمان بنادر بود. در جریان عملیات والفجر 8 که فاو به دست نیروهای کشورمان افتاد، تمام ادوات جنگی از بنادر بوشهر به سمت فاو حرکت کرد.

در کنار همه این ها باید به این هم اشاره کرد که کارکنان سازمان بنادر نیز به صورت داوطلب در جبهه‌ها حضور می‌یافتند و ما شهدای زیادی در سازمان بنادر به راه انقلاب نثار کردیم که یاد و خاطره آنان اکنون در میان همه ما زنده و جاری است و به آنان افتخار می‌کنیم.

فارس: امیر شفقت شما در سال 59 در چه بخشی از ارتش مشغول فعالیت بودید؟

امیر دریادار شفقت: بنده در سال 59 مشغول تحصیل بودم اما دو سه سال بعد از آن به عنوان بسیجی داوطلب در مناطق عملیاتی نظیر دشت عباس، موسیان، زبیدات و ... حضور داشتم. در آن سال‌ها هنوز به نیروی دریایی ارتش ملحق نشده بودم و افتخار آن را داشتم که به عنوان بسیجی در جبهه‌ها حضور داشته باشم.

فارس: جناب صابری شما در زمان آغاز جنگ تحمیلی چند ساله بودید؟ در چه عملیات‌هایی حضور داشتید و اگر خاطره‌ای دارید، بیان بفرمایید؟

دکتر صابری: زمانی که جنگ آغاز شد، من 15 ساله بودم. سال 60 و در 16 سالگی اولین حضورم در جبهه و در پاسگاه زید بود. ما در اصل برای حفظ مناطق عملیات شده بعداز عملیات رمضان به جبهه‌ها رفته بودیم. در عملیات بیت‌المقدس دو در منطقه سلیمانیه نیز حضور داشتم. در این عملیات مجبور بودیم که برای رفتن به ارتفاعات غرب کشور از خودروهایی استفاده کنیم که پس از رسیدن به ارتفاعات به کلی صفحه کلاچ و گیربکس آنها نابود می‌شد چرا که منطقه بسیار صعب‌العبور بود و دشمن از این ارتفاعات برای حمله به خاک کشورمان استفاده می‌کرد. در این عملیات خودروی ما از ارتفاعات به پایین پرتاب شد اما به لطف خدا جان سالم به در بردیم.

در عملیات والفجر مقدماتی در کانالی بودیم که پر از کشته‌های عراقی بود و مجبور بودیم تا کل روز را در میان جنازه‌های عراقی سر کنیم و ارتباط با عقب جبهه را نیز از دست داده بودیم. بعد از 3 روز گرسنگی شدید رزمندگان، بالاخره برای ما در اوج باران، غذا آوردند که فقط برنج بود که ما دیگ‌های غذا را از کامیون خالی کردیم و شماری از پیکرهای شهدا و چند تن از زخمی‌های عملیات را سوار به کامیون کردیم که با خود به عقب ببرد. کامیون هنوز چند ده متری از ما دور نشده بود که متأسفانه مورد اصابت خمپاره‌ای قرار گرفت و پیکر تمامی عزیزانی که ما چند دقیقه پیش از آن در کامیون قرار داده بودیم، در آتش سوخت. باور کنید که جمع رزمندگان ما از شدت حزن این اتفاق تا 3 روز دیگر و در اوج گرسنگی درب دیگ‌های برنج را باز نکردند.

سختی در جنگ بسیار بود اما جنگ برای ما برکات عظیمی نیز داشت. من در دانشگاه از دانشجویانم می‌پرسم که از جنگ چه می‌دانید و اطلاعات نسل جوان ما از جنگ بسیار کم است. خواهش دارم که رزمندگان و ایثارگران از دوران دفاع با جوانان سخن بگویند.

فارس: به نظر شما رمز اصلی اقتدار و عزت ملت ایران چیست؟ که اکنون دشمنان جرات تعرض و تعدی به میهن اسلامی‌مان را ندارند؟ راه صیانت از این اقتدار چیست؟

امیر دریادار شفقت: اگر بخواهیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم باید قوی باشیم و ما این شعار و این تأکید مقام معظم رهبری را به عنوان سرلوحه خودمان بدانیم و این حرکت به یک جریان دائمی در قوای مسلح تبدیل شده است. ما که برای تهیه سیم خاردار مشکل داشتیم، اکنون با اتکای به این فرمان ولایت، به آنچنان رشدی از توانمندی‌های مختلف نظامی دست پیدا کرده‌ایم که همه نیازهای دفاعی و نظامی خودمان را تولید می‌کنیم و رمز حفظ امنیت و اقتدار کشورمان نیز همین قوی شدن است که نباید ساعتی از آن غافل شد.

حجت‌الاسلام تقی‌پور: تداوم نظام ما و حفظ روحیه استکبارستیزی در جامعه ما، انتقال ارزش‌های دفاع مقدس است. نسل‌های سوم و چهارم انقلاب اسلامی باید بیشتر از گذشته این سرزمین بدانند. فیلم‌ها و کتاب‌های خوبی در این زمینه ساخته شده است و تداوم بازخوانی هنرمندانه این ایثارها بسیار ارزشمند است. نمایشگاه‌های دفاع مقدس یک ظرفیت بسیار ارزشمندی است که نوجوان و جوان امروز ما بداند که چه شرایطی بر کشور ما در گذشته حاکم بوده و چه راهی تا امروز طی شده است.

تقویت راهیان نور در کشورمان هم یک رسالت جدی است. من سنم یاری نمی‌کرد که در دوران دفاع مقدس در جبهه‌ها حضور بیابم اما نقل‌های خانواده ما و خاطرات رزمندگان و جانبازان عزیز ما در کنار حضور در نمایشگاه‌های دفاع مقدس، دیدن آثار سینمایی و تلویزیونی جنگ و کنار هم نهادن همگی رشادت‌های مردم ما در دوران جنگ، یک باور برای انسان می‌سازد که ما در ترویج این روحیه و باور در جامعه باید تلاش بیشتری کنیم.

همین طور تولید آثار سینمایی فاخر و جذاب از جنگ تحمیلی می‌تواند در انتقال فرهنگ دفاع مقدس و آشنایی نسل امروز با ارزش‌ها و رخدادهای آن دوران بسیار موثر باشد.

سید مرتضی اولادعلی: ما باید به درستی تبیین کنیم که امنیت و آرامش امروز ما مدیون چه عناصر و عواملی است؟ حرکت بر مسیر ولایت و داشتن بصیرت از مهم‌ترین عواملی است که می‌توانیم با اتکای به آن انقلاب اسلامی را صیانت کرده و کشورمان را از گزند دشمنان در امان بداریم. جامعه باید با ابزار هنرمندانه به طور مستمر از دستاوردهای نظام مطلع و از سوی دیگر به طور مستمر باید نسل جوان امروزمان را با ارزش‌ها آشنا کنیم.

در برابر بمباران تبلیغاتی استکبار بر علیه ارزش‌های اصیل ملت ایران اسلامی، نسل امروز به خوراک‌دهی فکری نیاز دارد تا بتواند قضاوت درستی از شرایط کشور و تحلیل درستی از رخدادهای پیرامونی خود داشته باشد. این خوراک‌دهی را باید در بسترهای مختلف رسانه‌ای و اجتماعی به آنان ارائه کنیم که یکی از آنها بیان خاطرات دوران دفاع مقدس و ترتیب دادن چنین نشست‌ها و مراسمات و گفت‌وگوهای رسانه‌ای است که به نظرم می‌تواند ثمرات بسیار زیادی داشته باشد و بنده به نوبه خودم از این اقدام خبرگزاری فارس در استان هرمزگان سپاسگزاری می‌کنم.

به گزارش فارس، بخش دوم این میزگرد در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد...

فیلم: عماد یگانه‌دوست
عکس: رضا فتحی‌مقدم - مهدیه رشیدی
اجرا: فاطمه غضنفری

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول