اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  بوشهر

وعده‌های رویایی مسؤولان/ خانه اشباح یا دهکده گردشگری بوشهر؟+عکس و فیلم

با گذشت بیش از ۴ سال از افتتاح دهکده گردشگری بوشهر، بخش‌هایی از این مجموعه در وضعیت نامناسبی قرار دارد و حتی به طور کامل تخریب شده‌ است.

وعده‌های رویایی مسؤولان/ خانه اشباح یا دهکده گردشگری بوشهر؟+عکس و فیلم

خبرگزاری فارس- بوشهر، سیدحسین موسوی: دهکده گردشگری بوشهر پروژه‌ای که هیچگاه در حد نامش خوش ندرخشید و نتوانست مأمنی برای تفریح و رضایت میزبانانش باشد؛ پروژه‌ای که مصوبه سفر حسن روحانی رئیس جمهوری در سال 93 بود و قرار تحول عظیمی را در صنعت گردشگری شهر بندری بوشهر ایجاد و نیز ظرفیت‌های درآمدزایی و ورزشی را در استان متحول کند.

دهکده‌ای که اگر شبانه به آن سری بزنید و دوست داشته باشید به همراه خانواده خود چند دقیقه‌ای را از وقت خود در آن بگذرانید، تاریکی و وضعیت بغرنج آن ذهنتان را احتمالا به سمت خانه اشباح و متروکه سوق خواهد داد. تقریباً هیچ کسی را نخواهید یافت و جز معدود کاسبانی که چراغی در تاریکی روشن کردند و در این ایام گرم سال نگاهشان قدم‌های مردم را به انتظار می‌کشد، هیچ چیزی چشم را نمی‌گیرد. 

قرارهایی که محقق نشد!

این قصه پر غصه و غم انگیز دهکده‌ای است که قرار بود رویکرد توسعه تفریح‌های آبی و ساحلی ایجاد کند و بنا به گفته مسؤولین مهم‌ترین قابلیت دهکده ساحلی بوشهر استفاده از دریا و خورها است که بدون واگذاری اراضی به اشخاص حقیقی و سرمایه‌گذاران طرح‌های مهمی تدوین و اجرا شود.

قرار بود پای بخش خصوصی به این دهکده باز شود تا با سرمایه گذاری آنها، ظرفیت گردشگری این دهکده افزایش یابد اما همه اینها در حد حرف در تاریخ ماندگار شد!

وعده‌های رویایی مسؤولان

وعده‌هایی زیادی تا حالا برای توسعه دهکده گردشگری بوشهر مانند ایجاد 100 ویلای شناور، اشتغال‌زایی 400 نفر به‌صورت مستقیم و 400 نفر به‌صورت غیرمستقیم، سوئیت شناور، 50 کلبه چوبی، 18 کلبه اسکیمو شکل ساخته‌ شده از خشت و کاه و گندم، باغ پرندگان، شهربازی، کافی‌شاپ، سالن جشن و پذیرایی با ظرفیت دو هزار نفر، انواع بازی‌های دریایی، پیست موتورسواری، اسب‌سواری، شترسواری و رستوران دریایی، ساخت پلاژ منحصربه‌فرد بانوان داده شد که اغلب آن اجرایی نگردیده است.

 مساحت این پروژه ۸۵ هکتار و دارای ۴ فاز است که فاز نخست آن 14 هکتار با اعتبار 150 میلیارد ریال در اسفند 94 به بهره برداری رسید.

دهکده گردشگری رو به فرسودگی

پس از افتتاح فاز نخست این دهکده در اواخر سال 94، کم کم پای مردم و مسافران در همان روزهای آغازین به دهکده باز شد اما دیری نپایید این استقبال روز به روز کم رنگ‌تر از گذشته شد. از استانداری بوشهر به عنوان متولی این پروژه، کوششی برای حفظ و نگهداری این تفرجگاه دیده نشد و روز به روز دهکده‌ای که هزینه زیادی برای احداث آن شده بود رو به فرسودگی رفت.

واگذاری پروژه به شهرداری

بی‌توجهی مسؤولان به احیای این دهکده منجر به این شد تا بوشهری‌ها هم روی خوشی به آن نشان ندهند و کم کم رونق کسب و کار هم در این دهکده به حداقل خود رسید و هیچ سرمایه گذاری به خود جرأت سرمایه گذاری نمی‌داد. کسب و کارهای کوچک طی این مدت یکی پس از دیگری هم تعطیل و کمرنگ شدند.

 در 13 اسفند سال 97 در نشستی با حضور استاندار بوشهر، معاون عمرانی استاندار، نماینده شهرستانهای جنوب استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس و دبیر شورای راهبردی پتروشیمی‌ها، مدیر عامل پتروشیمی آریاساسول، فرماندار عسلویه، شهردار و رئیس شورای اسلامی بوشهر به ریاست استاندار در فرمانداری عسلویه برگزار شد و طی صورتجلسه‌ای مقرر شد دهکده گردشگری بوشهر به صورت قطعی به شهرداری بندر بوشهر واگذار شود.

سید نورالدین امیری شهردار سابق بوشهر گفته بود، دهکده گردشگری بوشهر نیاز به انجام یک سری اقدامات دارد که با تلاش و همت مضاعف همکارانم در خانواده بزرگ شهرداری بندر بوشهر و بسیج همه امکانات موجود و البته حمایت و همراهی سایر دستگاه‌ها، به یاری خداوند متعال بتوانیم در طول ایام نوروز امسال، شاهد حضور چشمگیر گردشگران به ویژه مسافران نوروزی در این دهکده باشیم.

 

 

عدم نظارت شورای شهر روی پروژه

صحبتی که هیچگاه محقق نشد، و نه تنها تلاشی دیده نمیشد بلکه از سوی شورای شهر نیز هیچ نظارتی بر این پروژه صورت نمی‌گرفت. ماحصل این بی توجهی‌ها سقوط سکوی دهکده گردشگری بود که منجر به خسارت برای خانواده بوشهری می‌شود. هرچند که خوشبختانه این حادثه منجر به تلفات جانی نشد اما کیفیت نامطلوب کار در احداث این دهکده را نمایان کرد.

خرابه‌ای در کنار خلیج فارس

آنچه امروز از فاز اول دهکده گردشگری باقی مانده، تعطیلی کسب و کار در این محل، بی‌میلی و بی‌رغبتی مردم به حضور در آن، رشد علف‌های هرز در محیط آن، پرسه سگ‌های ولگرد در محوطه آن، فرسودگی کلبه‌های چوبی، تخریب بخش‌های زیادی از سازه‌ها و سرویس‌های بهداشتی و دیوارهای گِلی، کثیفی و جلبک، ریخت و پاش آشغال در کف آن و در نهایت هدر رفت بیت المال است.

کلبه‌هایی که در این دهکده قرار بود مامنی برای گردشگران شوند هیچگاه گردشگر به خود ندیدند تا این این کلبه‌ها، خرابه‌هایی در کنار سواحل خلیج فارس باشند.

دهکده گردشگری بوشهر در باتلاق فاز یک

دهکده گردشگری بوشهر با وجود گذشت 4.5 سال از افتتاح آن، اما هنوز در فاز نخست خود با این وضعیت اسفبار مانده است و هیچ پیشرفتی در آن دیده نمی‌شود و با این شرایط مردم امید خود را برای شروع سه فاز دیگر این تفرجگاه از دست رفته می‌بینند.

پاتوق از دست رفته

به نظر می‌رسد ضعف در مدیریت شهری، از استانداری گرفته تا شهرداری و شورای شهر بوشهر باعث شده، این دهکده گردشگری پاتوق مناسبی برای بوشهری‌ها و گردشگران نباشد، و بجای آشتی شاهد قهر گردشگران و مردم باشیم.

آیا بوشهری‌ها چوب انتخاب نادرست خود را می‌خورند؟

با این حال اینگونه پیداست که دهکده گردشگری بوشهر به صف پروژه‌های ناامید کننده‌ای همچون فانوس دریایی، تقاطع غیر همسطح مطهری و چرخ و فلک بوشهر پیوسته و حال این سوال مطرح است که آیا بوشهری‌ها چوب انتخاب نادرست خود را سه سال پیش پای صندوق‌های رأی می‌خورند؟

 

 

انتهای پیام/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول