برای نخستین باز در دنیا محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا موفق شدند پوست زنده چند لایه را به صورت مستقیم روی زخم‌ موش‌ها برای ترمیم پوست بدون جای زخم چاپ کردند.

چاپ سه بعدی پوست

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نیواطلس، موفقیت در انجام این آزمایش به این معنی است که این فناوری می‌تواند جایگزینی برای پیوند پوست باشد که عموما منجر به زخم، از دست دادن دائمی مو و عدم موفقیت پیوند می‌شود.

ماده‌ای که برای کار چاپ سه‌بعدی پوست استفاده می‌شود نوعی جوهر زیستی است که از سلول‌های بنیادی پوست و کلاژن ساخته شده است و با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی روی زخم قرار می‌گیرد و در عرض چند هفته، سلول‌ها تکثیر می‌شوند و به یک لایه کامل پوست تبدیل می‌شوند.

باوجود پیشرفت در جراحی پلاستیک و ترمیمی، ترمیم ضخامت پوست سر و صورت با استفاده از گرافت های پوستی چالش برانگیز است.

این می تواند منجر به زخم، ریزش موی دائمی و شکست پیوند شود. اما اکنون، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (ایالت پن) اولین افرادی هستند که با پرینت سه بعدی تمام ضخامت، پوست زنده با پتانسیل رشد مو در حین جراحی روی موش‌ها، توانستند به صورت فوری نقص قابل توجه پوست را در سر حیوانات اصلاح می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این فناوری می‌تواند تحولی بزرگ در درمان زخم‌های سوختگی، تصادفات و جراحی‌های بزرگ را دارد. همچنین می‌تواند برای درمان بیماری‌های پوستی پسوریازیس و اگزما استفاده شود.

البته از آنجایی که هنوز اولیه آزمایش حیوانی است نمی‌توان مطمئن بود که روی انسان چقدر موفق عمل می‌کند. به علاوه محققان در حال کار بر روی چاپ سه‌بعدی سایر اندام‌ها و بافت‌ها، مانند قلب، کبد و کلیه هستند.

کد خبر 840881

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha