به موجب قانون و شرع وقتی زن و مردی با یکدیگر ازدواج می‌کنند، آقا باید به خانم نفقه بپردازد، اما این نفقه لزوماً پول نقد نیست... .

divorce - طلاق - دادگاه خانواده

به گزارش همشهری آنلاین، نفقه همچنین شامل خانه، وسایل منزل، خورد و خوراک، پوشاک و هزینه‌های درمانی نیز هست.

نکات کلیدی که درباره پرداخت نفقه مرد به همسرش باید بدانید | مردان بدانند: نفقه فقط پول نیست | زنان بدانند: اگر این کار را بکنید نفقه نمی‌گیرید!
حورا آهنی-وکیل پایه یک دادگستری

حال سؤال اینجا است که چنانچه مردی به همسر خود پول ماهانه نپردازد آیا خانم می‌تواند برای مطالبه نفقه اقدام قضایی کند؟جواب این سؤال بستگی به این دارد که آیا آقا موارد بالا درخصوص خانه و وسایل زندگی و نیازهای متعارف خانم را تهیه کرده است یا خیر؛ اگر آقا تمام موارد بالا را تهیه دیده باشد خانم نسبت به نفقه نمی‌تواند اقدام کند، اما چنانچه موارد بالا متناسب با وضعیت خانم نباشد او می‌تواند اقدام قضایی کند. از این‌رو عدم‌پرداخت پول ماهانه توسط آقا به همسرش دلیل کافی برای مطالبه نفقه نیست.

اما ۲ نکته:

 چنانچه خانم از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود، پس چنانچه خانمی منزل مشترک را ترک کند نمی‌تواند نفقه‌ خود را از زمان ترک منزل مطالبه کند.

  در قانون میزان مشخصی برای نفقه تعیین نشده است همانطور که اشاره شد ملاک تعیین حقوق زوجه، نیازهای زوجه و ‌شأن او است که در شرایط زمانی و مکانی مختلف، میزان نفقه متغیر خواهد بود.

اگر زنی برای مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه کند در این موارد محاکم خانواده برای تعیین مقدار حق زن، از کارشناس استفاده می‌کنند و کارشناس با تماس با زوجین و تحقیق درخصوص شرایط آنها میزان حقوق زوجه را تعیین می‌کنند و پس از ابلاغ نظر کارشناس طرفی که اعتراض دارد ظرف مدت ۷ روز نسبت به آن با ذکر دلایل اعتراض می‌کند و دادگاه برای بررسی مجدد میزان حقوق زوجه، از هیأت ۳نفره کارشناسان نفقه استفاده می‌کند.

*حورا آهنی-وکیل پایه یک دادگستری

کد خبر 763562
منبع: همشهری سرنخ

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha