پژوهشگران ژاپنی می‌گویند سویه اُمیکرون نسبت به سویه‌های قبلی کروناویروس می‌تواند برای مدت طولانی‌تری روی سطوح پلاستیکی و پوست انسان فعال بماند.

covid

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز پژوهشگران دانشگاه پزشکی کیوتوی ژاپن که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند «پایداری محیطی» بالای سویه اُمیکرون ممکن است در تبدیل شدن آن به سویه غالب به جای سویه دلتا و انتشار سریع‌تر آن کمک کرده باشد.

به گفته این پژوهشگران که نتایج کارشان پیش از بازبینی کارشناسان مستقل در سایت bioRxiv ارسال شده است، میزان بقای سویه‌های آلفا، بتا، دلتا و اُمیکرون کروناویروس بیش از دو برابر از ویروس اصلی کرونا است که در شهر ووهان چین ظهور کرد و این سویه‌ها واگیری خود را برای بیش از ۱۶ ساعت روی سطح پوست حفظ کردند.

این بررسی نشان داد که زمان بقای میانگین سویه اصلی کروناویروس و سویه‌های آلفا، بتا، گاما و دلتا به روی سطوح پلاستیکی به ترتیب ۵۶ ساعت، ۱۵۶.۶ ساعت، ۵۹.۳ ساعت و ۱۱۴ ساعت است.  زمان بقای میانگین سویه اُمیکرون روی سطح پلاستیکی بیشتر از همه سویه‌ها و ۱۹۳.۵ ساعت بود.

 بررسی میزان بقای سویه‌های کروناویروس روی پوست جنازه هم نشان داد که میزان بقا برای سویه اولیه کروناویروس ۸.۶ ساعت، برای سویه آلفا ۱۹.۶ ساعت، برای سویه بتا ۱۹.۱ ساعت، برای سویه گاما ۱۱ ساعت، برای سویه دلتا ۱۶.۸ ساعت و برای سویه اُمیکرون ۲۱.۱ ساعت است.

این بررسی همچنین نشان داد که سویه‌های جدید کروناویروس نسبت به ویروس اصلی عموما نسبت به الکل اتانول مقاوم‌تر هستند، اما  همه آنها  پس از ۱۵ ثانیه قرار گرفتن درمعرض ضدعفونی‌کننده‌های دست الکل‌پایه روی پوست از بین می‌روند.

این پژوهشگران در نهایت با توجه به یافته‌هایشان توصیه می‌کنند که در روال های فعلی کنترل عفونت (بهداشت دست) همچنان از مواد ضدعفونی‌کننده مطابق توصیه سازمان جهانی بهداشت استفاده شود.

کد خبر 652628

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha