|
کدخبر: 326143 سارا سمیع شمس

گفتگوی اختصاصی گسترش نیوز با دبیر شورای ملی زعفران؛

نیاز اساسی زعفران به یک نشان تجاری جهانی / گرانی طلای سرخ را از سفره مردم حذف می کند!

منوچهری گفت: افغانستان زعفران قاچاق شده از ایران را به مصرف داخلی خود نمی رساند و این محصول با ارزش را به کشورهای دیگر صادر می کند. این اتفاق فقط در افغانستان نیست و کشورهای زیادی این روند را دارند.

اقتصاد نیاز اساسی زعفران به یک نشان تجاری جهانی / گرانی طلای سرخ را از سفره مردم حذف می کند!

زعفران ایران به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، ارزش بالایی دارد و قاچاق زعفران به دلایل مختلف، از جمله سودآوری زیاد، بازار پررونق و اقدامات قانونی محدود کننده در کشور، جذابیت برای قاچاقچیان و تجار قاچاق را به وجود آورده است.

قاچاق زعفران ایران به از دست رفتن درآمدهای قانونی برای کشور و تخریب بازار داخلی زعفران منجر می شود. علاوه بر این، فعالیت قاچاق زعفران به کاهش قیمت زعفران در بازار داخلی و تضعیف درآمدهای کشاورزان زعفران کار منجر می ‌شود.

در همین رابطه، خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با فرشید منوچهری؛ دبیر شورای ملی زعفران، دربارۀ تبعات مختلف قاچاق زعفران برای کشور و همچنین راه های مقابله با آن پرداخته است که در ادامه گزارش می خوانیم.

فرشید-منوچهری

زعفران ایران به کشورهای مختلفی قاچاق می شود

فرشید منوچهری، دبیر شورای ملی زعفران، به خبرنگار گسترش نیوز درباره قاچاق زعفران به افغانستان گفت: افغانستان زعفران قاچاق شده از ایران به این کشور را به مصرف داخلی خود نمی رساند و همان طور که می دانیم، این محصول با ارزش را به کشورهای دیگر صادر می کند. این اتفاق فقط مختص افغانستان نیست و تمام کشورهای هدفی که زعفران ایران به صورت قاچاقی به آن وارد می شود، همین روند را انجام می دهند. قطر، امارات، اسپانیا، بحرین و... جزء کشورهایی هستند که از طریق قاچاق زعفران منتفع می شوند و بنابراین نمی توانیم بگوییم که فقط افغانستان از این روش سود می برد.

وی افزود: ما تا زمانی که نتوانیم عرضه زعفران را به گونه ای انجام دهیم که حضور مقتدرانه در سبد کالایی مصرف کنندۀ نهایی داشته باشیم، هر کشوری که به این هدف برسد، برای ما تأثیری منفی خواهد داشت. اگر ما مدیریت و برنامه ریزی خوبی داشته باشیم، قادر خواهیم بود زعفران افغانستان را مدیریت کنیم و تحت پوشش خود درآوریم. در غیر این صورت و در صورت مدیریت نکردن درست، این کشورهای دیگر هستند که گوی رقابت را ربوده و زعفران ایران را از ما خریده و با ارزش افزوده بسیار بالاتری وارد سبد کالایی مصرف کننده نهایی می کنند.

نقش دولت در مبارزه با قاچاق زعفران

دبیر شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: در مورد مبارزه با قاچاق زعفران به کشورهای دیگر اقداماتی صورت گرفته است؛ ولی بازگو کردن صحبت هایی که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، به جز شعار دادن سود دیگری ندارد. یکی از ارکان این مسئله داشتن یک برند و نام و نشان ملی است. امروزه ثابت شده است که داشتن نشان، از کیفیت و بقیه مسائل مهم تر است. ما در درجه اول باید به تمام مصرف کنندگان زعفران در خارج از کشور این موضوع را اثبات کنیم که ما بزرگ ترین تولید کننده و بهترین تولیدکننده زعفران هستیم و اصالت زعفران مربوط به کشور ما است. برای رسیدن به این هدف، باید علامت یا نشان تجاری ملی را تعریف کنیم و در سایه این نشان ملی به سمت تبلیغات برویم.

منوچهری اظهار داشت: برای رسیدن به نشان ملی کسب وکار در سطح جهانی، نیاز به حمایت همه جانبه وجود دارد. وزارت جهاد کشاورزی، سازمان توسعه تجارت و کلا دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند. لازم به ذکر است که اقداماتی را خود شورای ملی زعفران شروع کرده است و در حال حاضر نشان ملی زعفران ایران را تهیه کرده ایم و در داخل کشور ثبت کرده ایم. در این زمینه، اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران اقدامات مفیدی انجام داده اند و در حال حاضر، اعتبار لازم برای ثبت نشان تجاری زعفران ملی ایران در ۶۰ کشور جهان را در اختیار شورای ملی زعفران گذاشته اند. اتاق بازرگانی مشهد نیز درباره ادامه این روند پیگیری های لازم را انجام می دهد تا طرح شناسنامه دار کردن زعفران ایران هر چه زودتر انجام شود.

دبیر شورای ملی زعفران در پایان درباره قیمت زعفران به خبرنگار گسترش نیوز گفت: هر چقدر قیمت زعفران بالاتر می رود به همان میزان از سبد مصرفی خانوار کم و حتی حذف خواهد شد. تاثیر عرضه و تقاضا معمولا در میزان فروش و همچنین قیمت همه چیز نقش دارد و در مورد خرید زعفران نیز همین طور است.

  • ناشناس ارسالی در

    آقایون تولید زعفران با کیلویی کمتر از ۹۰ میلیون اونم پوشال با این هزینه ها کمتر صرف نداره
    هزینه‌های تولید کشاورز دلاری شده
    درآمدش ریالی
    دنیای به این عظمت و زعفران ایران
    حداقل این محصول حفظ کنیم
    التماس تفکر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها