|
کدخبر: 266554

سرمایه‌گذاری در فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های که بسیاری از مردم در سرتاسر جهان دارند این است که چگونه و به چه روشی پول‌های خود را سرمایه‌گذاری کنند. در دنیای اقتصادی امروزه عوامل زیادی مثل تورم، عدم تناسب درآمد و خرج، بیکاری و حتی گاهی سوءاستفاده برخی موسسه‌های مالی باعث شده است تا مردم به‌جای سرمایه‌گذاری در بانک‌ ها یا موسسه‌های مختلف، دارایی خود را در بازارهای جهانی مثال بورس یا بازار ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند.

اما یکی از مهم‌ترین سوال‌های که وجود دارد این است که کدام یک از این بازار ها عملکرد بهتری دارند و می‌توانند سرمایه‌گذاران را به سود بیشتری برسانند؟ در این مقاله با مفاهیم فارکس(بورس جهانی) و بازار ارزهای دیجیتال(کریپتوکارنسی) و ویژگی ها و تفاوت‌های آنان آشنا خواهیم شد.

فارکس

فارکس چیست؟

فارکس یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی است که در حال حاضر نیز رشد اقتصادی بسیار خوبی داشته است. این بازار به صورت مجازی و دیجیتال فعالیت کرده و نحوه کار آن به صورتی است که تمام مردم در سرتاسر جهان می‌توانند در آن سرمایه‌گذاری کنند. در این بازار تمامی ارزهای خارجی از تمام کشورهای مختلف باهم و به صورت جفت معامله می‌شوند و صاحبان خود را به سود یا ضرر می‌رسانند. درواقع سرمایه‌گذاری در این بازار متناسب با رشد اقتصاد جهانی پیش می‌رود و سرمایه‌گذاران بر همان اساس سود یا ضرر می‌کنند. بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در این عرصه فردی نیویورکی است که توانست با هوش اقتصادی، سرمایه خود را به سود‌دهی 300 میلیون دلاری برساند.

عملکرد فارکس

به نظر شما چه چیزی باعث می‌شود که بازار فارکس جزو پرسود‌ترین بازارهای جهانی قرار گیرد؟ با کمی تفکر در نحوه کار این بازار می‌توان به جواب مشخصی رسید. در این بازار افراد به تناسب نرخ ارزهای معامله شده به سود یا ضرر می‌رسند. درواقع افراد با خرید و فروش ارزهای مختلف و میزان تفاوتی که این ارز ها با یکدیگر دارند، به سود می‌رسند و گاهی هم ضرری را متحمل می‌شوند.

برای مثال تصور کنید که برخی از اقتصاددانان پیش‌بینی کرده‌اند که قیمت یورو در ایران رشد چشمگیری خواهد یافت، در این صورت افراد با خرید یورو و معامله آن با ریال، سرمایه خود را به یورو تبدیل می‌کنند. پس از مدتی یورو افزایش پیدا کرده و افراد آن را به قیمت خیلی بیشتری فروخته و به ریال تبدیل می‌کنند. همین تفاوت در نرخ ارزهای مختلف باعث می شود تا سرمایه‌گذاران به سود بسیار خوبی برسند.

ضرر در فارکس

البته هیچکدام از بازارهای جهانی به‌طور صد‌درصد قابل پیش‌بینی نیستند. گاهی اقتصاددانان رشد چشمگیر یورو یا دلار یا هر ارز دیگری را پیش‌بینی می‌کنند اما در نهایت تعجب نتیجه برعکس رخ می دهد. در این صورت کسانی که این ارز ها را خریداری کرده‌اند متحمل ضرر می شوند. این نتیجه برعکس گاهی به دلیل تورم، اتفاقات ناگهانی در زمینه‌های اقتصادی، برخی رفتارهای سیاسی و غیره رخ می‌دهد.

ارزش فارکس

همان‌گونه که اشاره شد فارکس در‌حال رشد چشمگیری است و باتوجه به رشد اقتصادی کشورهای مختلف، بازار بورس جهانی نیز دارای رشد زیادی است. در زمان نوشتار این مقاله ارزش بازار بورس جهانی حدودا 280 تریلیون دلار تخمین زده شده است و حدودا روزی 7 تریلیون دلار تراکنش در آن انجام می‌شود.

 در این بازار با 150 ارز کشورهای مختلف معامله انجام می‌شود. کشور‌های مثل انگلیس، آمریکا، هنگ‌کنگ، و سنگاپور بیشترین میزان معامله‌های ارزی را در این بازار انجام داده‌اند.

ارزهای جفت در بازار بورس جهانی

در بازار فارکس ارزهای مورد معامله به صورت جفت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. فارکس این ارز ها را به سه دسته: ارزهای اصلی مانند دلار آمریکا، ارزهای فرعی مانند پوند بریتانیا و ارزهای خارجی که مربوط به کشورهای درحال ظهور هستند تقسیم بندی کرده است.

فارکس۲

معایب و مزایا فارکس

مهم‌ترین ویژگی مثبتی که فارکس دارد این است که باتوجه به رشد جهانی اقتصاد تمام سرمایه‌گذاران خود را به سود زیادی می رساند و نسبت به بازار ارزهای دیجیتال میزان سوددهی بیشتری دارد. همچنین میزان هزینه معامله در فارکس بسیار کم است و درصد کمی از نرخ معامله‌ ها به بروکر ها تعلق پیدا می‌کند.

اما در مقابل آن، یکی از معایبی که این بازار دارد عدم شفافیت در معامله ها است. فارکس از قید و بند مشخصی پیروی نمی‌کند و همین امر باعث می شود سرمایه‌گذاران نتوانند همه‌چیز را درمورد معامله ها بدانند. گاهی ممکن است برای فروش یا خرید یک ارز قیمت بهتری وجود نداشته باشد، اما چون تمام افراد با توجه به تصمیم‌های خود اقدام می‌کنند، هیچگاه شفافیت مشخصی برای معامله ها وجود ندارد. به معنا ساده‌تر، در این بازار فضای رقابتی بسیار گسترده وجود دارد که البته همین امر باعث ایجاد نوعی هیجان در فارکس می‌شود.

بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

بازار ارز دیجیتال یکی از محبوب‌ترین بازارهای اقتصادی است که افراد زیادی در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. خرید و فروش ارزهای مختلف در این بازار به صورت دیجیتال انجام می شود و حفظ ارز ها و اطلاعات مربوط به آن جزو مهم‌ترین کارهای است که صاحبان آن انجام می دهند. در این بازار ارزهای دیجیتال در کیف پول‌های دیجیتال نگه‌داری می شوند و برای دستیابی به کیف پول باید عواملی مانند رمز عبور و امنیت آن را در نظر گرفت.

عملکرد ارزهای دیجیتال

در این بازار سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به رشد اقتصادی هر ارز، آن را خریداری کرده و پس از مدتی به سود برسند. کار با ارزهای دیجیتال بسیار ساده و اصولی است و با انجام یک مشاوره ساده نیز می‌توان به سود خوبی رسید. برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال باید توسط صرافی در این بازار ثبت نام کرده و پس از ایجاد کیف پول دیجیتال ارز موردنظر را خریداری کنید. همچنین ‌می‌توان با استفاده از صرافی آنلاین ارز دیجیتال از تمام اطلاعات و اخبار در بازار ارز دیجیتال مطلع شد و به صورت آنلاین خرید و فروش را انجام داد.

ارزدیجیتال

شباهت فارکس و ارزهای دیجیتال

یکی از مهم‌ترین شباهت‌های که بین فارکس و بازر ارزهای دیجیتال وجود دارد نوسان‌ ها و ضررهای احتمالی است. در این بازار ها همیشه نوسان‌های مختلفی وجود دارد که باعث می شود تا سرمایه‌گذاران در هر وضعیت متفاوتی قرار بگیرند و گاهی هم برای انتخاب‌های خود دچار تردید باشند.

خرید ارزهای دیجیتال و فارکس

به دلیل برخی از مشکل‌های منطقه‌ایف بسیاری از سایت‌های داخلی نمی‌توانند ارزهای مورد نیاز سرامیه‌گذاران را درست و در زمان مناسب خریداری کنند. اما خرید ارز دیجیتال از صرافی ایرانی مانند تبدیل و انجام برخی مشاوره ها برای بهترین زمان خرید و فروش آن، تنها راهی است که می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا به سود برسند.

کدام بازار بهتر است؟

فارکس و بازار ارزهای دیجیتال هم مانند بسیاری از بازارهای دیگر تفاوت و شباهت‌های زیادی دارند. هردو دارای نوسان، ضررهای احتمالی، ریسک‌های معامله، جنبه‌های مثبت و منفی‌، میزان امنیت بازار و غیره وجود دارد. همچنین بازار ارزهای دیجیتال نوسان‌های بیشتری دارد، درصورتی که فارکس از نوسان کمتری برخوردار است. با این وجود سرمایه‌گذاران باید باتوجه به تمام ویژگی‌های گفته شده و با انجام یک مشاوره کامل و در نظرگیری تمام شرایط موجود، اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

نویسنده: رپورتاژ

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها