|
کدخبر: 266560

مزایای مکمل جدید سی ال ای برای بدن با نگاهی بر مکمل‌های مطرح سی ال ای

سبک زندگی مزایای مکمل جدید سی ال ای برای بدن با نگاهی بر مکمل‌های مطرح سی ال ای

 در گوشت و محصولات لبنی نوعی اسید چرب طبیعی با نام سی ال ای موجود است. طبیعتا این اسیر چرب برای بدن بسیار ضروری است اما گاهی برای رفع نیاز بدن نمی‌توان به آن مقدار موجود در بدن اکتفا کرد و حتما می‌بایست به کمک مکمل‌ها تلاش کرد مانع از کمبود آن شد. اگر اهل ورزش باشید و یا حتی نسبت به مکنل‌هایی که اغلب مورد مصرف ورزشکاران است کنجکاو باشید تا به حال حتما نام مکمل سی ال ای را شنیده‌اید. مکملی که برای بدن فواید بسیاری دارد و موضوع مورد بحث ما در این مقاله است. در این مقاله ضمن پرداختن به فواید مکمل سی ال ای به شما محصولات خوب این حوزه هم اطلاعاتی خواهیم داد.

فواید سی ال ای (CLA)

گفتیم که سی ال ای (CLA) در زمینه‌های مختلف و برای افراد متفاوت حاوی فواید مختلفی است. از جمله فوایدی که برایشان شواهد قانع‌کننده‌ای موجود است این است که سی ال ای (CLA) می‌تواند عملکرد متابولیک جوانی را تقویت کند و چربی بدن را کاهش دهد. مکانیسم‌های منحصربه‌فردی که توسط این اسید چرب افراد را در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند، آن را به یک مکمل افزودنی مهم برای افزایش عمر تبدیل کرده است. شما می‌توانید برای خرید مکمل‌های سی ال ای با کیفیت همچون « سی ال ای کارن»، «سی ال ای مگنوم» و «سی ال ای دوبیس» به سراغ داروخانه‌های معتبر و آنلاین بروید.

چندین سال پیش، کشف اسید لینولئیک مزدوج یا همان سی ال ای (CLA) باعث به‌دست آمدن نتایج علمی عالی شد. در آن زمان محققان یک اسید چرب موجود در گوشت قرمز و پنیر را کشف کردند که دارای خواص ضد سرطانی قوی بود و به ویژه در مهار تومورهای سینه و پروستات و همچنین سرطان روده بزرگ، معده و پوست از جمله ملانوما موثر به شمار می‌رفت. در کل، دانشمندان دریافتند که سی ال ای (CLA) نسبت به سایر اسیدهای چرب اثرات قوی‌تر ضد سرطان را داراست. مسئله‌ای که مکمل سی ال ای (CLA) را منحصر به فرد می‌کند این است که حتی دوز‌های پایین آن به طور قابل توجهی رشد سلول های سرطانی را مهار می‌کند.

همچنین نشان داده شد که یکی دیگر از فواید سی ال ای (CLA) کاهش نسبت توده و رسوب چربی بدن به خصوص در ناحیه شکم و افزایش رشد عضلات است. یکی از مکانیسم‌هایی که به موجب آن سی ال ای (CLA) چربی بدن را کاهش می دهد، افزایش حساسیت به انسولین است تا اسیدهای چرب و گلوکز بتوانند از غشای سلول های عضلانی عبور کرده و از بافت چربی دور شوند. این امر باعث بهبود نسبت ماهیچه به چربی می‌شود.

چرا باید از مکمل سی ال ای (CLA) استفاده کنیم؟

اخیرا پس از بررسی‌ها و تحقیقات بسیار زیاد مشخص شد که افراد در مقایسه با نسل های قبلی خود، دچار کمبود سی ال ای (CLA) هستند و این مسئله به دلیل مصرف کمتر گوشت قرمز و چربی‌های مفید است. همچنین به نظر می‌رسد تغییرات در شیوه‌های تغذیه گاوها و دام‌‌ها نیز باعث کاهش محتوای CLA در گوشت و شیر شده است. برای تولید بهینه سی ال ای (CLA)، گاوها باید به جای پروار شدن مصنوعی با انواع خوراک، از علف‌ها تغذیه کنند. گوشت گاوهایی که با علف تغذیه می‌شوند تا چهار برابر حاوی سی ال ای (CLA) هستند. محصولات لبنی امروزی تنها حدود یک سوم محتوای سی ال ای (CLA) را دارند. برای جبران آن می‌توانید به سراغ مکمل‌ها بروید به طور مثال مکمل سی ال ای دوبیس از جمله مکمل‌های شناخته شده و مرد تایید بسیاری از متخصصان است. سه مکمل مطرح و مورد تایید سی ال ای شامل «سی ال ای کارن»، «سی ال ای مگنوم» و «سی ال ای دوبیس» هستند.

مکمل۲

یکی از دلایل بزرگ اپیدمی چاقی فعلی در اکثر کشورها می‌تواند به دلیل کمبود سی ال ای (CLA) باشد. چندین مطالعه حیوانی نشان داده که افزودن سی ال ای (CLA) به رژیم غذایی منجر به داشتن بدنی لاغرتر و عضلانی‌تر می‌شود. برای مثال، یک مطالعه در سال ۱۹۹۶ نشان داد که در موش‌های حاوی مکمل CLA، ۵۸ درصد چربی بدن کمتر است. یک مطالعه پیشگام بر روی انسان‌ها در نروژ نیز نشان داد که افراد دریافت کننده مکمل سی ال ای (CLA) تا ۲۰ درصد از چربی بدن خود را بدون تغییر رژیم غذایی در سه ماه از دست دادند، در حالی که افراد دیگر به طور متوسط ​​​​در همان دوره مقدار کمی از چربی بدن خود را از دست داده بودند.

همچنین نشان داده شد که سی ال ای (CLA) دارای خواص آنتی اکسیدان است و از تحلیل رفتن عضلات جلوگیری می‌کند (اثر ضد کاتابولیک). به دلیل توانایی سی ال ای (CLA) در بهبود انتقال گلوکز، اسیدهای چرب و پروتئین به بافت عضلانی، استفاده از این مکمل در میان عضله سازان بسیار محبوب شده است. میان مکمل‌های شناخته شده که دارای تاییدیه اغلب کارشناشان هستند هم نام‌های سی ال ای کارن و سی ال ای مگنوم موجود است.

اسید لینولئیک تمایل به تقویت رشد تومور دارد، در حالی که سی ال ای (CLA) یک مهار کننده عالی رشد تومور است. اسید لینولئیک کلسترول را مستعد اکسیداسیون می‌کند، در حالی که سی ال ای (CLA) کلسترول را پایدارتر می‌کند. همه این موارد می‌توانند فواید سی ال ای (CLA) و لزوم استفاده از این مکمل شگفت‌انگیز به شمار روند.

CLA چربی بدن را تا ۸۸ درصد کاهش می‌دهد.

اخیرا یک مطالعه در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا تأیید کرد که تغذیه موش‌های نر با رژیم‌غذایی غنی‌شده با سی ال ای (CLA) به مدت ۶ هفته منجر به کاهش ۴۳ تا ۸۸ درصدی چربی بدن، به خصوص در ناحیه چربی شکم (حتی زمانی که موش‌ها با رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شدند) شده است. این تأثیر تا حدی به دلیل کاهش دریافت کالری توسط موش‌های حاوی سی ال ای (CLA) و تا حدودی به دلیل تغییر در متابولیسم آنها بود.

در مطالعه دیگری که در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون انجام شد، موش هایی که تنها با ۰.۵ درصد مکمل سی ال ای (CLA) تغذیه شده بودند، ۶۰ درصد چربی بدن کمتر و تا ۱۴ درصد افزایش توده عضلانی بدون چربی را در مقایسه با گروه ذیگر نشان دادند. محققان کشف کردند که حیوانات تغذیه شده با سی ال ای (CLA) فعالیت بیشتری از آنزیم‌های دخیل در رساندن اسیدهای چرب به سلول‌های عضلانی و استفاده از چربی برای انرژی را نشان دادند، در حالی که آنزیم‌های تسهیل کننده رسوب چربی آن‌ها مهار شدند.

سی ال ای (CLA) حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد

در مطالعه‌ای که روی موش‌های دیابتی انجام شده است محققین به این نتیجه رسیده‌اند که بخشی از اثربخشی سی ال ای (CLA) در جلوگیری از چاقی می‌تواند به علت توانایی آن برای عمل به عنوان یک حساس‌کننده قوی به انسولینباشد. از آنجایی که انسولین بالا عامل اصلی چاقی است، حفظ انسولین در محدوده طبیعی بسیار مهم است. با فعال کردن آنزیم‌های خاص و افزایش انتقال گلوکز به داخل سلول‌ها، سی ال ای (CLA) باعث کاهش سطح قند خون و عادی‌سازی سطح انسولین می‌شود.

حال که از اهمیت سی ال ای و نقش آن در سلامت بدن برای عموم افراد گفتیم مهم است که مصرف مکمل‌های دارای تاییدیه‌ی وزارت بهداشت را نیز شناسایی کنیم از جمله این مکمل‌ها سی ال ای کارن، سی ال ای مگنوم و سی ال ای دوبیس هستند که تقریبا از مرکز معتبری قابل دسترسی هستند.

 

نویسنده: رپورتاژ

ارسال نظر