اولین جلسه برنامه ریزی تولید سال زراعی ۱۴۰۱ پرورش میگو هرمزگان

۱۴۰۰/۰۵/۱۲ - ۰۹:۲۹:۵۵
کد خبر: ۱۲۱۵۱۲۲
اولین جلسه برنامه ریزی تولید سال زراعی ۱۴۰۱ پرورش میگو هرمزگان
نشست برنامه ریزی سال زراعی 1401 پرورش میگو به همت شیلات هرمزگان و با حضور مدیر کل شیلات هرمزگان، مدیر کل دفتر امور میگو و آبزیان آب شور شیلات ایران، معاون آبزی پروری شیلات هرمزگان، رئیس کمیسیون تکثیر میگو استان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان، نمایندگان دامپزشکی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و جمعی از پرورش دهندگان و تکثیر کنندگان به صورت حضوری و ویدئو کنفراسی با رعایت دستورالمعل های بهداشتی شیوع کرونا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ عبدالرسول دریایی تصریح کرد : امسال 19 مرکز تکثیر میگو  با تولید حدود یک میلیارد و 900 میلیون قطعه لارو میگو تا کنون در استان هرمزگان فعالیت دارند که توانستد علاوه بر تامین نیاز استان بخشی از  لارو و ناپلی میگو  مورد نیاز استان های همچون بوشهر ، گلستان و سیستان و بلوچستان و خوزستان را تامین نماید .

وی با اشاره به تجربه خوب تامین مولد عاری از بیماری‌ یا SPF با همکاری شبانه روزی بخش خصوصی و دولتی خوشبختانه با توجه به روند تولید در مراکز تکثیر و پرورش امسال تا کنون شاهد نتایج خوبی از نظر کیفی و کمی در میگوهای برداشت شده در کراپ اول بوده ایم.

دریایی برنامه ریزی هر چه بهتر تامین و تولید خوراک استاندارد و بهداشتی لارو میگو، پیگیری تامین مولد خوب و با کیفیت و عاری از بیماری  ،پیگیری رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فنی در مزارع و مراکز تکثیر میگو توسط بخش خصوصی ، ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان و دستگاه های متولی در جهت رفع موانع تولید و توسعه  و ... را از اهم این برنامه ها خواند .

مدیر کل شیلات هرمزگان از اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان و همچنین تشکل های بخش خصوصی خواست تا مجدانه پای کار بایستند تا در سال زراعی 1401 شاهد رشد کمی و کیفی خوبی نسبت به سنوات گذشته باشیم.

دریایی تاکید کرد : تامین مولد سالم و با کیفیت علاوه رشد شاخص های کیفی و کمی می تواند محصولاتی اقتصادی و بهبینه تری را نیز فراهم سازد.

در ادامه مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان آب شور سازمان شیلات ضمن تشکر از مدیر کل شیلات استان جهت پیشرو یودن  در برگزاری جلسه برنامه ریزی اولیه تولید ۱۴۰۱ گفت در پنج استان کشور پرورش میگو انجام می شود، گفت: ۴ استان جنوبی هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان و یک استان شمالی گلستان تولید کننده میگو در کشور هستند.

وحید معدنی با مفید و لازم خواندن چنین جلساتی تصریح کرد: برپایی این چنین نشست هایی می تواند مانع بروز مشکلات شود و بی شک تداوم آن تداوم رشد و توسعه در صنعت آبزی پروری استان هرمزگان را به دنبال خواهد داشت.

رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان آبزیان در ادامه این نشست ضمن تقدیر از حمایتهای دلسوزانه و پدرانه، تخصصی و دقیق شیلات هرمزگان در حوزه های شیلاتی به ویژه آبزی پروری گفت: خوشبختانه شیلات هرمزگان امروز به پشتوانه ای خوب و برنامه ریز برای فعالیت های بخش خصوصی شده است.

مهرداد بازرگان کوتاه کردن زمان پرورش،کاهش اختلاف در اندازه، افزایش اندازه میگوی پرورشی، عاری بودن از بیماری  محصولات برداشت شده سال جاری ، رشد کیفی و کمی میگوی پروشی برداشت شده را نشان از برنامه ریزی های و اقدامات خوب در سال گذشته و امسال خواند و گفت : امید است سال آینده با توجه پیگیری ها و تلاش های شیلات هرمزگان،دستگاه های ذی ربط و تشکل ها شاهد ارتقای همه این شاخص ها با توجه به تلاش های در حال انجام باشیم.

در ادامه  محمد ابراهیم اسماعیلی از بهره برداران و تامین کننده مولد عاری از بیماری حاضر در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت ها شیلات هرمزگان در حوزه  آبزی پروری در سال های اخیر رشد خوب و اصولی داشته است و باتوجه به پیش رو بودن این استان در استفاده از مولد عاری از بیماری در سال ۱۴۰۰ گفت: بی شک ادامه این روند می تواندرشد چشمگیری را برای حوزه آبزی پروری به ویژه پرورش میگو استان هرمزگان به دنبال داشته باشد.و اعلام آمادگی کامل جهت تامین مولد عاری از بیماری مراکز تکثیر داریم

مرتضی هراجی،رئیس کمسیون تکثیر میگو استان هرمزگان نیز در این نشست  با اشاره به اینکه خوشبختانه تامین مولد سالم و با کیفیت توانست رشد خوبی را تولید لارو ایجاد کند  گفت: همچنین تامین خوارک خوب و مغذی برای آبزیان از اهمیت ویژه و خاصی در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان به ویژه میگوی پرورشی برخوردار است.

گفتنی است در این نشست نمایندگان دامپزشکی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و سایر حاضرین و همچنین افراد حاضر به صورت ویدئو کنفرانسی به بیان مسائل و چالش ها و همچنین ارائه راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.

نظر شما