یک کارشناس آشپزی:

سازمان میراث فرهنگی برای شناسایی غذاهای ایرانی وارد عمل شود / خواص غذاهای ایرانی چندان معرفی نشده است

۱۳۹۹/۰۸/۰۶ - ۰۸:۴۱:۵۸
کد خبر: ۱۰۷۸۰۱۵
سازمان میراث فرهنگی برای شناسایی غذاهای ایرانی وارد عمل  شود / خواص غذاهای ایرانی چندان معرفی نشده است
سامان گلریز گفت: از طریق اطلاع‌رسانی می‌توان به مردم آموخت که غذاهای ایرانی پرخاصیت، گیاهی و قیمت مناسب هستند.

به گزارش  گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ روز به روز در جامعه ما غذاهای فست فود، کنسروی، زود پخت بیش از گذشته در بین افراد جای باز می‌کند. در این میان همگان با باور به اینکه غذای ایرانی خوشمزه است این نوع طبخ را وقت‌گیر و پرهزینه می‌دانند.

سامان گلریز، کارشناس آشپزی درباره آشپزی کم هزینه و پرخاصیت به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: باید بیش از پیش مردم را با خواص غذاهای ایرانی آشنا کرد.

 او افزود: تاکنون خواص غذاهای ایرانی چندان معرفی نشده است. در حالی که اغلب این غذاها پرخاصیت و مفید هستند چون به‌دلیل طبیعت چهار فصل ایران در هر فصل می‌توان تعداد قابل توجهی غذای پرخاصیت و ارزان قیمت را تهیه کرد. برای مثال غذایی همچون نرگسی از اسفناج، تخم مرغ و پیاز تشکیل شده است. این غذا در حالی که قیمت چندانی ندارد، از ارزش غذایی مناسبی برخوردار است و این غذا را می‌توان در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام استفاده کرد.

این کارشناس آشپزی تصریح کرد: آش‌ها و سوپ‌های ایرانی و غذاهایی همچون عدسی، دال عدس، انواع کوکوهای ایرانی و...  غذاهای خوشمزه و پرخاصیتی هستند که باید بر روی آن مطالعات مناسب انجام شود. 

به گفته او یکی از متولیان این امر سازمان میراث فرهنگی است. میراث فرهنگی می‌تواند گروه‌های مختلف را در تمامی شهرها تشکیل دهد تا تمامی غذاهای سنتی و کهن ایران را یادداشت برداری کرده و در قالب چندین کتاب در فصول مختلف سال منتشر و وارد بازار کند.

 گلریز با بیان اینکه تاکنون نسبت به آشپزی کهن ایرانی بی‌توجهی شده است، ادامه داد: توجه به این مقوله می‌تواند کمک کننده مناسبی برای مردم ایران و جهان باشد. برای مثال می‌توان این یافته‌ها را ترجمه و به دیگر کشورها صادر کرد. 

او افزود: از طریق اطلاع‌رسانی می‌توان به مردم آموخت که غذاهای ایرانی پرخاصیت، گیاهی و قیمت مناسب هستند. 

گلریز تاکید کرد: انواع پاستاها، اسپاگتی‌ها و نودل‌ها را می‌توان با سبزی و قیمت مناسب تهیه کرد. 

این کارشناس آشپزی گفت: در وضعیت اقتصادی موجود نباید ارز را برای گوشت و دیگر اقلام خوراکی صرف کرد. باید با صرفه‌جویی و تهیه غذاهای مقرون به صرفه و گیاهی بهتر از این زندگی کرد و بودجه را صرف کارهای مناسب در زندگی کرد.

//انتهای پیام: 3

نظر شما