معرفی بابک زنجانی توسط نیویورک تایمز

بابک زنجانی تاجری که ۱۳.۵ میلیارد دلار ثروت دارد

۱۳۹۲/۰۷/۱۳ - ۱۳:۳۸:۴۴
کد خبر: ۱۴۳۰۲۸
این روزها بیشتر از هر زمانی نام بابک زنجانی به گوش می رسد. تاجری که ثروتش را از کار در بازار و رانندگی شروع کرده است.

به گزارش برنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت: بابک زنجانی را با یک مرسدس بنز 500 اس ال و ساعتی 30 هزار دلاری در دست می بینید.او میزان دارایی خود را 13.5 میلیارد دلار تخمین می زند.

برای یک مرد 39 ساله که کار خود را در دهه 1980 با فروش پوست گوسفند شروع کرده و اخیرا به عنوان یکی از بازیگران اصلی اقدامات ایران برای دور زدن تحریم های نفتی آمریکا مطرح شده است، خیلی هم بد نیست.

اما با مسدود شدن دارایی های بابک زنجانی، این سرمایه دار ایرانی توسط وزارت خزانه داری آمریکا در ماه آوریل و قرار گرفتن نامش در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا، اکنون او به دردسر افتاده است.

او علاوه بر گرفتار شدن در تحریم های غرب علیه ایران، از سوی مسئولان دولت جدید ایران نیز تحت فشار قرار گرفته و به همکاری با حلقه انحرافی مرتبط با رئیس جمهوری قبلی متهم شده است. آنها هفته گذشته زنجانی را متهم کردند که 1.9 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران را به خزانه بازنگردانده است. همین موضوع موجب شده است که مجلس هم تحقیقاتی را در مورد فعالیت های اقتصادی او آغاز کند.

این گزارش افزود: پرونده بابک زنجانی، دریچه ای جدید به سوی عالم پر رمز و راز سرمایه داران ایرانی که حداقل بخشی از ثروت خود را از طریق کمک به دولت برای دور زدن تحریم ها اندوخته اند، گشوده است.

همزمان با تشدید فشارها، زنجانی اخیرا به صورت علنی در رسانه های ایرانی شروع به دفاع از خود کرده و از شبکه گسترده ای که او برای کمک به ایران برای فروش نفت خود و بازگرداندن درآمد ناشی از آن به داخل کشور، راه اندازی کرده تمجید کرده است. البته وی تایید می کند که درصدی از این پول ها نیز به جیب خودش رفته است.

اما این تنها دولت حسن روحانی نیست که به زنجانی مشکوک است. به گفته محمد خوش چهره، اقتصاددان و نماینده سابق مجلس: «در ایران همه کسانی که به سرعت ثروتمند می شوند، مشکوک تلقی می شوند....صادقانه بگویم، ما نمی دانیم که آیا او یک قهرمان است یا یک متقلب.»

خبرنگاری که با بابک زنجانی مصاحبه کرده است، گفت: «تحریم ها اقتصاد ایران را به سمت هرج و مرج سوق داده است...بابک زنجانی محصول این وضعیت است و در این جریان ثروت زیادی به جیب زده است، اما الان تحت فشار است».

زنجانی در مصاحبه های قبلی خود با رسانه ها گفته که از سال 2010، از یک شبکه تار عنکبوتی متشکل از 64 شرکت در دبی، ترکیه و مالزی برای فروش میلیون ها بشکه نفت ایران استفاده کرده و 17.5 میلیارد دلار ارز به وزارت نفت و بانک مرکزی ایران تحویل داده است.

او گفت: «پول بانک مرکزی تمام شده بود. در سال 2010 آنها از من خواستند تا پول نفت را به داخل کشور انتقال دهم تا سیستم بتواند از آن استفاده کند...این کاری بود که من انجام دادم.»

بر اساس این گزارش زنجانی با ایجاد شبکه ای، مانع از کشف منبع اصلی نفت ایران می شد و نفت را در بازار آزاد به فروش می رساند و میلیون ها بشکه نفت را از تانکری به تانکر دیگر انتقال می داد و اغلب نیز این کار را در بندری کمتر شناخته شده در یک جزیره کوچک در مالزی به نام لابوان انجام می داد. به گفته خود او، وی در مجموع 24 میلیون بشکه نفت به خریدارانی از کشورهای سنگاپور، مالزی و هند فروخته و سپس پول آنها را از طریق اولین بانک اسلامی در مالزی که اکنون در فهرست تحریم ها قرار دارد، تحت عملیات پولشویی قرار داده است.

زنجانی گفت: «این کاری است که من انجام می دهم-اقدامات ضد تحریم،...من یک تاجرم که کار خود را به خوبی انجام می دهد. از زمانی که من در فهرست تحریم ها قرار گرفته ام، آنها حتی نتوانسته اند 3 میلیون بشکه نفت بفروشند.»

زنجانی سعی می کند زیاد به جزئیات فعالیت های تجاری اش نپردازد، اما اذعان می کند که کار خود را از سال 1999 یعنی زمانی که راننده محسن نوربخش، رئیس وقت بانک مرکزی ایران بود شروع کرده است. زنجانی استعداد خود را در زمینه تزریق ارز به بازار نشان داد و به سرعت روزی حدود 17 هزار دلار به دست آورد.

وی افزود: «شاید باور کردنش سخت باشد، اما خدا در تمام زندگی ام به من کمک کرده است.»

در سال 2010، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا که به دلیل تحریم ها قادر به وارد کردن پول از خارج به داخل کشور نبود، به زنجانی نزدیک شد. به گفته زنجانی، وی با استفاده از بانک خودش در طی چند روز 40 میلیون دلار پول قرارگاه خاتم الانبیا را به داخل کشور انتقال داد.

رفته رفته نهادهای دولتی بیشتر به کمک او نیاز پیدا کردند و او در فاصله کوتاهی به قدرتمندترین دلال صنعت نفت ایران تبدیل شد.

در مورد بدهی 1.9 میلیارد دلاری پول نفت به خزانه، او می گوید که قبلا 700 میلیون دلار از این پول را پرداخت کرده است، اما تحریم ها مانع از انتقال 1.2 میلیارد دلار باقیمانده به حساب وزارت نفت شده است.

او در ادامه گفت: «اگر آنها فردا یک شماره حساب به من بدهند که تا یک میلیارد یورو بتواند پذیرش کند، من این پول را باز خواهم گرداند...وقتی وزارت نفت و بانک مرکزی تحت تحریم هستند، من چگونه می توانم این پول را انتقال بدهم؟ ما قادر به انتقال این پول نیستیم، اما پول در حساب است.»

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز