چرا ترامپ چند روز یکبار فهرست تحریمی جدید منتشر می‌کند؟

۱۳۹۹/۰۷/۰۸ - ۰۸:۵۷:۱۹
کد خبر: ۱۰۶۵۷۵۸
چرا ترامپ چند روز یکبار فهرست تحریمی جدید منتشر می‌کند؟
دولت آمریکا سوم مهر در تازه ترین اقدامش علیه ایران، 2 فرد و 4 نهاد از جمله 3 زندان را در فهرست تحریم ها قرار داد! این درحالی است که 31 شهریور و همچنین بیست و هفتم شهریور ماه هم، به ترتیب وزارت دفاع به همراه ۲۶ شخص حقیقی و حقوقی و همچنین دو نهاد و 45 فرد به لیست سیاه تحریم ها اضافه شده بودند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، نگاهی به اقدامات ایالات متحده پس از خروج از برجام ، نشان می دهد که دولت جمهوری خواه ترامپ قصد دارد علاوه بر اینکه اقتصاد کشورمان را فلج کند، جامعه ایران را هم دچار بحران روحیه و گسست کند.

فاز نخست بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران از مرداد سال 97 آغاز شد و فاز دوم آن هم آبان ماه همان سال اجرایی شد و پس از آن شاهد قرار گرفتن حجم بالایی از افراد، شرکت ها، نهادها، موسسات و حتی فلزات در لیست تحریم های آمریکا بودیم.

در این میان اگرچه ایالات متحده می توانست فهرست مشخصی از تحریم ها را در بازه های زمانی معین منتشر کند در فاصله های زمانی کوتاه مدت، اقدام به اعلام لیست کرد تا با هر بار انتشار نام افراد، موسسات و ... این ذهنیت را در میان جامعه ایران ایجاد کند که این تحریم ها هر روز سخت تر و تنگ تر می شود و هیچ راهی جز مذاکره پیش رو نیست! 

البته در بی سابقه بودن تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا طی دو سال گذشته شکی نیست اما موضوع اینجاست که هرازگاهی در لیست تحریم ها شاهد گاف های عجیب و غریب از جمله شرکت ها و نام های اشتباه و گاه مشترک با لیست های قبلی هستیم، یک نمونه از آن نفتکش سانچی است که سال 96 غرق شد، اما در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا در آبان 97 قرار گرفت.

یا ناوگان بوئینگ ۷۴۷ که مدت‌هاست به علت فرسودگی پرواز نمی کند اما از سوی دولت آمریکا، تحریم شد، قرار گرفتن بانک تات در فهرست تحریم ها هم از آن نمونه های جالب بود چون پیش از قرار گرفتن این بانک در لیست سیاه آمریکا، این بانک منحل شده بود؛ آمریکا در همین راستا حتی در لیست تحریم هایش علیه ایران، نام 22  فلز را هم آورد که براساس آن انتقال این فلزها به ایران ممنوع شد.

بحث دیگر مربوط به تکرار اسامی شرکت هاست، وزارت خزانه‌داری آمریکا درحالی هلدینگ خلیج فارس و 39 شرکت تابعه را در فهرست سیاه تحریم‌ها قرار داد که پیش از آن پنج شرکت کلیدی این هلدینگ در لیست تحریم‌ها آمده بود.

بررسی نمونه های مطرح شده از نام های اشتباه یا تکرار اسامی در فهرست تحریم های آمریکا طی دو سال گذشته و همچنین کوتاه بودن فواصل زمانی اعلام تحریم ها به ویژه طی ماه های اخیر و با تشدید مسایل اقتصادی بر اثر شیوع کرونا ، حکایت از تلاش آمریکا برای بهره گیری از تاکتیک های جنگ روانی با هدف آسیب رساندن به وحدت ملی به عنوان مهمترین شاخص همبستگی در یک کشور است.

نحوه اعلام تحریم ها از سوی آمریکا به گونه ای است که موجب  القای تضعیف و نگرانی در میان مردم می شود، در واقع سیاست دولت آمریکا از اعلام لیست های متعدد در محدوده های زمانی کوتاه که گاه با گاف های عجیب و غریبی هم همراه است، بیشتر جنبه روانی داشته و با هدف تداوم جنگ روانی ترامپ و تضعیف روحیه مردم انجام می شود تا روشی برای راضی کردن دولت ایران برای حاضر شدن پشت میز مذاکره.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز