گزارش خبرگزاری برنا از وضعیت آموزش در ایام کرونا؛

تحصیل با اعمال شاقه؛ آموزش های نصفه و نیمه پاسخگو نیست

۱۳۹۹/۰۷/۰۸ - ۰۶:۲۷:۱۲
کد خبر: ۱۰۶۵۴۰۰
تحصیل با اعمال شاقه؛ آموزش های نصفه و نیمه پاسخگو نیست
کمتر از یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید می‌گذرد و در این شرایط باید آموزش‌های حضوری و غیرحضوری را مورد بررسی قرارداد و مشکلات موجود را حل‌ و فصل کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نزدیک به 20 روز از آغاز سال تحصیلی جدید می‌گذرد. در این شرایط می‌توان روند تحصیل دانش‌آموزان را مورد بررسی قرار داد، چون در شرایط آموزشی جدید برخی دانش آموزان به‌شکل آنلاین و برخی دیگر نیز بر سر کلاس حضور دارند بدین ترتیب روند تحصیل دانش‌آموزان نیازمند بررسی است.

به‌دلیل شیوع کرونا آموزش‌های حضوری با خطرات متعددی همراه است. از سوی دیگر آموزش‌های آنلاین نیز با مشکلات ویژه همچون عدم دسترسی و کنترل دانش‌آموز، عدم دسترسی به تجهیزات هوشمند و اینترنت ضعیف باعث شده تا مشکلات متعدد برای دانش‌آموزان، والدین و معلمان بروز کند.

تفاوت رسیدگی آموزشی در مدارس دولتی و غیر دولتی

فاطمه دخترش را در مدرسه غیردولتی ثبت نام کرده است. او درباره روند آموزش فرزندش به خبرنگار برنا گفت: مدارس غیردولتی مطابق دریافت شهریه خدمات ارائه می‌کنند. در شرایط کنونی افرادی که فرزندشان در مدارس غیردولتی ثبت‌نام کرده تقریبا راضی هستند و  آموزش‌ها به شکل کامل انجام می‌شود.

او افزود: والدین، نبود برنامه‌ریزی در روند آموزش و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی مدارس را مطرح می‌کنند. در برخی از مدارس کادر آموزش به اجبار از والدین امضا گرفته که فرزندشان به  مدرسه نیاید.

به گفته این مادر وقتی دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند، طبیعتا کیفیت آموزش مناسب نیست. برخی از والدین در این شرایط مدرسه دانش‌آموز را عوض کرده و فرزندشان را در مدارس غیردولتی ثبت نام کرده‌اند. برای مثال برخی از والدین سالانه 16 میلیون تومان به‌رغم مشکلات اقتصادی هزینه می‌کنند تا فرزندشان امسال را بگذرانند.

والدین در روند علم آموزی به فرزندشان کمک کنند

مهرناز شاغل است. او هر روز فرزندش را خانه گذاشته و به سر کار می‌رود. به گفته او کلاس‌های فرزندش بعد از ظهرها برگزار می‌شود و همین قضیه باعث شده تا او و پدرش نیز بیش از گذشته به تکالیف او رسیدگی کنند. برای مثال روز گذشته مجبور شده به فرزندش املا بگوید و در روند رسیدگی دروس به او کمک کند. به باور مهرناز در صورت عدم توجه والدین در این شرایط فرزندان کم سواد رشد می‌کنند، چون بیش از این نیز نمی‌توان کاری از پیش برد.

آموزش‌های مفید و مختصر

آراد در کلاس چهارم در یکی از مدارس دولتی در منطقه چهار تهران تحصیل می‌کند. مادرش به خبرنگار برنا گفت: در کلاس فقط 4 دانش آموز حضور دارند و هر کلاس به مدت کمتر از یک ساعت طول می‌کشد.

 به گفته او معلمان با گان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کلاس‌ها حضور می‌یابند. به طور مداوم میز و نیمکت مدرسه ضدعفونی می‌شود. در مسیر ورود به مدرسه هم ضدعفونی، تب سنجی و ... انجام می‌شود.

مادر آراد و فرزندش از این سبک آموزشی راضی هستند و بر این باورند که این نوع آموزش مفید و مختصر است.

هر نوع اقدام در زمینه آموزش نیازمند واکاوی است.

محمد علی راد، معلم پایه متوسطه و دارای دو فرزند است. او به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: سال تحصیلی کرونایی به دشواری طی می‌شود، هر نوع اقدام در زمینه آموزش نیازمند واکاوی است.

او با اشاره به آموزش های حضوری و غیرحضور تاکید کرد: بر اساس آمار 20 درصد دانش آموزان فقط به شکل حضوری در کلاس درس حاضر می‌شوند. برای مثال فرزندم در هفته دو روز به مدرسه می‌رود، چون در کلاس آنها فقط سه دانش‌آموز هستند و دیگر همکلاسی‌ها نیز غیرحضوری تحت آموزش قرار می‌گیرند. به باور بنده حضور در کلاس برای دانش آموز دوره ابتدایی که پیش زمینه‌ای نسبت به مدرسه ندارند مناسب است.

این معلم پایه متوسطه افزود: بسیاری از دانش‌آموزان در این سنین به دنبال توجیه و به نوعی بی‌توجهی به روند کلاس و درس هستند. با این تفاسیر نمی‌توان اقدامی در این باره انجام داد و فقط باید همکاری کرد.

دانش‌آموزان ابتدایی بدون هیچ نظارتی بر سر کلاس‌ها هستند

نرگس ملک‌زاده، کارشناس آموزش‌وپروش، با اشاره به وضعیت تحصیلی در سال کرونایی به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: دانش‌آموزان در آموزش‌های غیرحضوری در منزل تنهاست و تمرکز ندارد تا بتواند ساعات طولانی را بر سر کلاس حضور داشته باشد، چون کلاس جنبه رسمی برایش ندارد و اعلام حضور آنها پای سیستم کفایت می‌کند و دیگر معلم متوجه حضور یا عدم حضور دانش آموز نمی‌شود. دانش‌آموز تمرکزی در کلاس ندارد. برای مثال فرزندم در کلاس چهارم ابتدایی است و وقتی به اتاقش می‌روم، می‌بینم توجه‌ای به کلاس درس ندارد.

او افزود: بنده به عنوان معلم نیز باید ساعتی که فرزندم صبح سر کلاس بوده را بعدازظهر دوباره تکرار کنم. این آموزش به‌دلیل دوباره کاری بی‌فایده است. دانش آموز فقط پای سیستم نشسته و آنطور که باید آموزش‌ها نتیجه‌بخش نیست.

ملک‌زاده اظهارکرد: برای بچه‌های مقطع ابتدایی بخشنامه شده تا آموزش آنها در ساعتی انجام شود که والدین دانش‌آموزان در منزل حضور داشته باشند. هرچند بسیاری از مدارس این بخشنامه را رعایت نمی‌کنند. دانش‌آموزان ابتدایی بدون هیچ نظارتی بر سر کلاس‌ها هستند.

به گفته او در برخی مواقع دانش‌آموز از پس مشکلات سیستمی بر نمی‌آید، او دائم با خانواده در ارتباط بوده و استرس را به خانواده منتقل می‌کند.

این کارشناس آموزش‌وپرورش درباره روند فعالیت در کلاس‌های دیگر دانش آموزان افزود: دانش‌آموزان بزرگتر شاید حضور خود را بر سر کلاس اعلام کنند، اما ممکن است به بهانه‌های مختلف به دنبال توجیه درس نخواندن خود باشند و به‌رغم تلاش‌های معلم بازدهی کلاس‌ را کاهش داده است.

او گفت: معلم موظف به برگزاری کلاس‌های حضوری با حضور تعداد اندک دانش آموز است. کلاس‌های حضوری به مدت 35 دقیقه برگزار می‌شود. در حالی که 35 دقیقه فقط برای رفع مشکلات فضای شبکه شاد صرف مشکلات و نارسایی‌های شبکه می‌شود، طبیعتا این زمان محدود فقط به برطرف‌سازی مشکلات شبکه شاد هدر می‌شود. با این تفاسیر آموزش مفیدی انجام نمی‌شود. از سوی دیگر فضای مجازی، آموزش تمام دانش آموزان را در بر نمی‌گیرد.

ملک‌زاده تصریح کرد: اغلب خانواده‌ها کلاس‌های غیرحضوری را انتخاب کردند اما وقتی آموزش‌ها کارا نیست تمایل به حضور فرزندشان بر سر کلاس دارند. در این شرایط باید تصمیم کلی گرفته شود تا معلم  و دانش آموز از بلاتکلیفی رها شوند.

این کارشناس آموزش‌وپرورش افزود: هم‌اکنون مدارس خاص و غیردولتی کلاس‌ها را به شکل غیرحضوری برگزار می‌کنند. بازدیدهای مکرر  از سوی کارشناسان آموزش و پرورش انجام  شده و همین بازدیدها باعث شده تا برگزاری کلاس‌ها به شکل سختگیرانه انجام شود.

آموزش‌های نصفه نیمه مناسب نیست

این کارشناس آموزش‌وپرورش با بیان اینکه آموزش‌های نصفه و نیمه به شکل مجازی هیچ نتیجه مناسبی به دنبال ندارد، به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: ساعت حضور دانش آموزان در کلاس 35 دقیقه است. در این ساعت معلم با 4 دانش آموز بر سر کلاس و 6 دانش آموز در فضای مجازی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. از سوی دیگر آموزش‌ها در بعد از ظهر هم تکرار می‌شود.

ملک‌زاده با بیان اینکه اگر حضور فیزیکی را حذف کرده و ساعت آموزش را افزایش دهند، طبیعتا معلم می‌داند چگونه باید برنامه ریزی کند تصریح کرد: اختصاص 35 دقیقه برای بعضی از دروس به‌ویژه ریاضی اندک است. صبح‌ها به‌دلیل هجوم کاربران ارسال فایل‌ها به شکل مناسب انجام نمی‌شود. برای مثال در این شرایط امکان بارگذاری صوت نیز وجود ندارد.

او درباره قابلیت‌های شبکه شاد افزود: این شبکه قابلیت‌های متعدد دارد، اما اینترنت پوشش‌دهی مناسب ندارد. مدارس خاص امکانات شاد را دارند، اما به قدری سرعت اینترنت کند است که امکان استفاده از اینترنت وجود دارد. برای مثال امکان حضور و غیاب،  انجام تکالیف و... در شبکه شاد وجود دارد، اما سرعت اینترنت پاسخگوی دانش آموزان نیست.

آموزش‌های نیازمند کیفیت بخشی

سال تحصیلی جدید در شرایط کرونا آغاز شده است اما بر اساس بررسی‌های انجام شده کیفیت آموزش در کلاس‌های حضوری و غیرحضوری جای تامل دارد. در این شرایط کارشناسان باید بیش از پیش به ارتقای کیفیت آموزش در مدارس بها داده و به تدوین برنامه‌های مناسب بپردازند.

انتهای پیام: 5

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز