غلامرضا کریمی:

حضور بیش از ۱۳ هزار دانش‌آموز و ۶۵۰ معلم در مدارس خارج از کشور

۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۱۳:۴۳:۱۵
کد خبر: ۸۳۶۳۸۱
حضور بیش از ۱۳ هزار دانش‌آموز و ۶۵۰ معلم در مدارس خارج از کشور
رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به اینکه تداوم و حفظ فعالیت مدارس خارج از کشور مورد تأکید نظام و رهبری است، گفت: باوجود چالش‌های ارزی، به سمت بستن مدارس نرفتیم اما روش‌های هزینه‌بر را کاهش داده‌ایم به‌طوری‌که با کاهش 130 پرسنل با حقوق ارزی تعداد آن‌ها را به 150 نفر رسانده‌ایم.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، غلامرضا کریمی بابیان اینکه مدارس خارج از کشور سابقه طولانی دارد و 135 سال پیش اولین مدرسه ایرانی در استانبول تأسیس شد، گفت: به‌تدریج مدارس در 9 کشور توسعه یافت، اما بعد از پیروزی انقلاب گسترش بیشتری پیدا کرد و اکنون در 55 کشور و 85 شهر، 112 مدرسه فعال داریم. اکنون 682 معلم و نزدیک به 700 نیروی محلی در مدارس خارج از کشور داریم.

وی با اشاره به اینکه 13 هزار و 650 دانش‌آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: به‌  ازای هر کشور یک نوع مدرسه خاص داریم و تنوع مدارس زیاد است. هر کشوری قواعدی برای تأسیس مدرسه دارد که از آن‌ها تبعیت می‌کنیم، البته زبان رسمی آموزش در مدارس فارسی است. مدارس بین‌الملل با زبان انگلیسی هم داریم. در برخی مدارس هم دو تا سه درس به زبان کشور میزبان تدریس می‌شود.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: بودجه ما در سال 95، 110 میلیارد تومان، در سال 96، 118 میلیارد تومان، سال گذشته 170 میلیارد تومان و سال جاری 207 میلیارد تومان است. به عبارتی اگر این رقم را به تعداد دانش‌آموزان تقسیم کنیم سرانه هر دانش‌آموز 15 میلیون تومان می‌شود.

478 هزار دانش‌آموز خارجی اتباع در داخل کشور داریم

وی درباره تعداد دانش‌آموزان غیر ایرانی در مدارس ایرانی خارج از کشور تصریح کرد: 478 هزار دانش‌آموز خارجی اتباع در داخل کشور داریم. از سوی دیگر 13 هزار دانش‌آموز محصل در خارج از کشور داریم که حدود 3000نفر ایرانی نیستند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش بابیان اینکه مدرسه‌ای با زیر پنج دانش‌آموز تشکیل نمی‌شود، گفت: مدارس ایرانی برای تحصیل کارگزاران نظام در آن کشور دایر می‌شود و ناچاریم با دانش‌آموز کم هم‌مدرسه دایر کنیم. از مدرسه با شش دانش‌آموز تا 450 دانش‌آموز در خارج از کشور داریم.

کریمی درباره حقوق دریافتی معلمان خارج از کشور گفت: از مجموعه معلمان خارج از کشور 276 نفر حقوق ارزی و 214 تبعه فرهنگی حقوق ریالی دریافت می‌کنند. 114 تبعه غیرفرهنگی نیز حقوق ریالی دریافت می‌کنند. بین 4 تا 6 هزار یورو در ماه دریافتی 276 معلم اعزامی ارز بگیر ما است.

130 پرسنل  با حقوق ارزی را کاهش دادیم

وی ادامه داد: تداوم وحفظ فعالیت مدارس خارج از کشور مورد تأکید نظام و رهبری است. باوجود چالش‌های ارزی، به سمت بستن مدارس نرفتیم اما روش‌های هزینه‌بر را کاهش دادیم. نزدیک به 130 نیروی ارز بگیر را کاهش دادیم و امسال این تعداد به 150 نفر می‌رسد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش بابیان اینکه معلمان خارج از کشور معوقات انباشته‌ای از سال‌های قبل دارند، گفت: مثلاً چند ماه حق مسکن سال 96 و سال 95پرداخت‌نشده است. با افزایش قیمت ارز با چالش‌های بسیاری روبه‌رو شدیم. از بودجه 170 میلیارد تومانی ما در سال گذشته هم 68 میلیارد تخصیص نیافته است و توانستیم فوق‌العاده ارزی معلمان را تا شش ماه پرداخت کردیم.

80مدرسه زیر 40 دانش‌آموز با یک نیروی اعزامی اداره می‌شود

کریمی درباره کیفیت آموزش در مدارس خارج از کشور اظهار کرد: در مدرسه‌ای که 12 دانش‌آموز دارد، انتظار وجود معلم برای همه رشته‌ها امکان‌پذیر نیست. 80 مدرسه زیر 40 دانش‌آموز با یک نیروی اعزامی اداره و کلاس به‌صورت چندپایه تدریس می‌شود. در حال آماده‌سازی و ارتقای آموزش آنلاین به‌ویژه برای مقاطع بالاتر هستیم؛ اما برای دوره ابتدایی تأکید ما حضور معلم در کلاس درس است.

وی در پاسخ به اینکه آیا همه کشورهای جهان مدارسی به این سبک در نقاط دیگر دنیادارند، گفت: انگلستان 300 هزار، فرانسه 200 هزار، آمریکا 400 هزار دانش‌آموز خارجی دارد. هند و پاکستان تمرکزشان در 5 یا6 کشور برای آموزش به زبان خودشان بالا است؛ اما هیچ کجا به‌اندازه ما تأکید وجود ندارد که حتماً مدرسه داشته باشیم.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌وپرورش، خاطرنشان کرد: نظام مدارس بین‌الملل را نوشتیم که به شورای عالی آموزش‌وپرورش ببریم. مدارسی را به زبان انگلیسی و عربی دایر می‌کنیم و این‌گونه می‌توان دانش‌آموز بیشتری هم گرفت.

کریمی با تأکید بر اینکه مدارس تعطیل نمی‌شوند گفت: امروز دچار چالشی شدیم که می‌تواند فرصتی هم باشد. ایران با توجه به ارزش‌هایی که دارد باید مدارسش در خارج از کشور گسترش یابد. اگر نظام مدارس بین‌الملل ما 10 سال پیش آماده و اجراشده بود امروز تعداد دانش‌آموزان ما بسیار بیشتر از این‌ها بود.

کیفیت آموزش در مدارس خارج از کشور

وی درباره کیفیت آموزش در مدارس خارج از کشور نیز، اظهار کرد: در مدارس زیر 40 نفر امکان کیفیت‌بخشی به آن معنا وجود ندارد. اگر بتوانیم زودتر نظام آموزش بین‌الملل را ایجاد کنیم استقبال از مدارس بیشتر می‌شود. ما از قبل از شروع بحران ارزی کارهایی را شروع کردیم 650معلم با حقوق ارزی داشتیم که در حال کاهش در هرسال است. مهر آینده به 150نفر می‌رسد تا این پول اثربخش‌تر هزینه شود

 

نظر شما