گزارش ویژه؛

حال سیستان و بلوچستان وخیم است/ بررسی اقدامات مسئولان برای مردم سیل زده

۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۰۴:۰۲:۴۱
کد خبر: ۹۵۴۰۸۱
حال سیستان و بلوچستان وخیم است/ بررسی اقدامات مسئولان برای مردم سیل زده
خبرهای رسیده حاکی از آن است که حال سیستان و بلوچستان از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی خوب نیست و شرایط در این استان از سایر استان‌ها وخیم‌تر شده به‌طوری که میزان بارش‌ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ روزهاست که سیل سیستان و بلوچستان تیتر نخست بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است. این روزها سیستان و بلوچستان محل آمد و شد مدیران و مسئولان ارشد کشور است که می‌خواهند ضمن بازدید از مناطق سیل زده، عمق فاجعه‌ای را که در جنوب شرق ایران رخ داده از نزدیک مشاهده و برای تسریع در امدادرسانی و حل مشکلات تلاش کنند.

خبرهای رسیده حاکی از آن است که حال سیستان و بلوچستان از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی خوب نیست و شرایط در این استان از سایر استان‌ها وخیم‌تر اعلام شده به طوری که میزان بارش‌ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.

استانی که سال پیش همین موقع‌ها بارش کمتر از یک میلی‌متر را داشت در زمان حاضر، بیشینه بارش‌ها به صورت نقطه‌ای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به ۲۰۰ میلی‌متر می‌رسد!

سیل در جایی آمد که در حالت طبیعی زیر ساخت‌های ضعیفی دارد. استانی زیبا که روزگاری گهواره تمدن بود، امروز یکی از محروم ترین استان های کشور به شمار آید.

در ادامه بخشی از فرآیندهای امدادرسانی و وعده‌های مسئولان را می خوانید.

سخنگوی سازمان غذا و دارو: گزارشی از وجود بیماری واگیردار در بین سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان گزارش نشده است/ در حالت آمادگی کامل به سر می‌بریم

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، در پاسخ به اینکه آیا تاکنون بیماری واگیرداری در بین سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان به شما گزارش شده یا خیر، گفت: علائمی در این مورد مشاهده نشده است.

او گفت: پیش‎بینی می‌کنیم هیچ مشکلی در رابطه با بیماری رخ ندهد اما به هر حال در هر شرایطی مراقب هشدارهای زنگ خطر هستیم و در حالت آمادگی کامل به سر می بریم.

رئیس سازمان امداد و نجات: اولویت امدادرسانی، نجات جان مردم است/ وضعیت برخی از مناطق سیل‌زده بحرانی است

رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه در روزهای اخیر 10 هزار و 200 بسته غذایی، دو هزار تخته پتو، 5 تن نایلون، حدود 5 تن قند و لوبیا و تون، 12 هزار بطری و سه هزار بسته غذایی یک ماهه در استان سیستان‌ و بلوچستان توزیع شده است، عنوان کرد: اولویت امدادرسانی در این شرایط بیش از همه معطوف به نجات جان مردم است تا بتوانیم کمترین تلفات را در این استان داشته باشیم و پس از آن امدادرسانی، ایجاد سرپناه اضطراری، ارائه موکت، چادر، پتو و تغذیه اضطراری در اولویت‌های بعدی قرار دارند.

نماینده وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در امور سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان خبر داد: کارگران خسارت دیده از سیل در استان سیستان و بلوچستان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند

 حجت میرزایی گفت: حسب دستور و تأکید محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از لحظه  وقوع سیل در استان‌ سیستان وبلوچستان تمام امکانات این وزارتخانه به منظور تأمین نیازهای هموطنان  آسیب‌دیده از سیل در اختیار  آنان قرار گرفته است.

او تصریح کرد: تمامی کارگران بیمه پرداز مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی که در اثر سیل، بنگاه‌های اقتصادی و کارگاه‌های آنها آسیب دیده، تا زمان  بازسازی،  رفع مشکل و بازگشایی کارگاه برای دریافت مقرری بیمه‌ بیکاری،  بدون نیاز به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه، با رعایت سایر شرایط مقرر می‌توانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان سیستان بلوچستان: آب در بیشتر مناطق فروکش کرده است/ امدادرسانی همواره ادامه خواهد داشت

حسن مصفا گفت: با توجه به نوع خاک مناطق چابهار و کنارک که روند فروکش کردن آب در آن به کندی انجام می‌شود اما خوشبختانه در اکثر مناطق آب فروکش کرده و به همین دلیل نیز ما توانسته‌ایم از طریق محورهای مواصلاتی زمینی امدادرسانی خود را به مردم عزیز این مناطق انجام دهیم.

رئیس قوه قضاییه:

مردم مناطق سیل زده به هیچ عنوان نگران تثبیت مالکیت اراضی خود نباشند

رئیس قوه قضاییه همچنین به مردم مناطق سیل زده اطمینان داد که با تلاش های دستگاه قضایی، هیچگونه نگرانی راجع به تثبیت مالکیت مردم بویژه اراضی کشاورزی نداشته باشند و ابراز امیدواری کرد که آلام مردم گرفتار سیل با حضور مردم و نهادهای انقلاب و همچنین پیام دلنشین و آرامش بخش مقام معظم رهبری و پیگیری مسئولان و مدیران، هر چه زودتر کاهش یابد.

وزیر آموزش پرورش: سیل سیستان و بلوچستان 56 مدرسه را در این استان تخریب کرده است

وزیر آموزش و پرورش گفت: در سیل سیستان و بلوچستان بسیاری از فضاها و اماکن آموزشی دچار آسیب شده‌اند، به گونه‌ای که ۵۶ مدرسه تخریب و ۲۸۶ مدرسه نیاز به تعمیرات دارند.

سخنگوی دولت خبر داد: تصمیم دولت برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان

علی ربیعی در توئیتر نوشت: در جلسه هیات دولت موضوع سیل سیستان و بلوچستان مورد بحث قرار گرفت و برای جبران خسارت تصمیم‌گیری شد.

او افزود: ابعاد همه آسیب‌ها شناسایی شدند. زیست بهتر حق بلوچ‌هاست. دولت با همه توان تلاش خواهد کرد. سیل در هر منطقه‌ای، زندگی را سخت و طاقت‌فرسا می‌کند.

نماینده مردم جاسک در مجلس شورای اسلامی: سیل هرمزگان 1000 میلیارد خسارت در تخریب‌های جزئی برجای گذاشته است

حجت‌الاسلام سیدمصطفی ذوالقدر، نماینده مجلس شورای اسلامی، با بیان این موضوع که میزان خسارات وارده بسیار زیاد است، رد پاسخ به این سوال که آیا ارزیابی‌های لازم در خصوص میزان مالی خسارات شده است یا خیر، عنوان کرد: در حال حاضر ستاد بحران در مقر استانداری هرمزگان تشکیل شده که میزان خسارات وارده را تعیین می‌کند، متاسفانه باتوجه به خسارات وارده و گستردگی مناطق سیل‌زده تعیین خسارت زمان بر است به راحتی نمی‌توان آمار و ارقامی صحیح ارائه کرد اما تا به این لحظه برآوردهای اولیه حاکی از خسارت 1000 میلیارد ریالی در خصوص  تخریب‌های جزئی منازل مناطق سیل‌زده است و در خصوص باقی خسارت‌ها آماری دقیق منتشر نشده است.

مشاور معاون وزارت بهداشت: تاکنون هیچ گزارشی از تب یا بیماری پوستی در مناطق سیل‌زده گزارش نشده است/ خسارت میلیاردی به واحد‌های بهداشتی مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

 محمد اسماعیل مطلق گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی از موارد تب و بثورات، طغیان بیماری و زردی در منطقه نداشته‌ایم. البته همچنان در حوزه خدمات سلامت با چالش‌هایی روبرو هستیم.  نبود سوله بحران در دو شهرستان ایرانشهر و چابهار با کلیه تجهیزات، نبود اتوبوس آمبولانس، کمبود ماشین کمک‌دار و آمبولانس کمک‌دار با توجه به مناطق صعب‌العبور، نبود دستگاه تصفیه پرتابل آب و غیره از جمله چالش‌های ارائه خدمات در استان سیستان و بلوچستان است.

او به برآوردهای صورت گرفته از خسارات مالی حوزه بهداشت و درمان در این مناطق اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود ۷ میلیارد تومان به واحدهای بهداشتی و ۳ هزار و ۱۶۰ میلیون تومان به پایگاه‌های اورژانس خسارت وارد شده است.

خسارت ۷۵۰ میلیارد تومانی کشاورزان سیستان و بلوچستان

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان، حدود ۷۵۰ میلیارد تومان به کشاورزان این منطقه علی الخصوص منطقه بلوچستان خسارت وارد کرده است.

کتاب‌های درسی به مناطق سیل زده رایگان ارسال می‌شود

احمدرضا امینی، مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی، تأکید کرد: کتاب‌های درسی برای دانش آموزان مناطق سیل زده که کتاب‌هایشان در سیل از بین رفته است، به صورت رایگان برایشان ارسال شد.

نظر شما