۱۷ دی ۱۴۰۲، ۱۴:۵۸
کد خبر: 85346541
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون استاندار: نرخ اجاره‌بها از علل اصلی تورم در استان یزد است

یزد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار یزد با بیان اینکه استان یزد رتبه اول تورم کشور را دارد اما این به معنای این نیست که گرانترین استان است، گفت: یکی از علل اصلی افزایش تورم در استان نرخ اجاره‌بها است.

به گزارش ایرنا" محمدعلی شاه‌حسینی" روز یکشنبه در نخستین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان یزد که در شرکت فولاد آلیاژی ایران برگزار شد ضمن تسلیت حادثه تروریستی کرمان افزود: در تورم، ۱۷ گروه کالا در قالب ۱۷۰ قلم جنس نقش دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به آمار تامین اجتماعی استان در سالجاری نسبت به سال گذشته ۱۴ هزار نفر بیمه شده جدید غیربومی وارد استان شدند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزداضافه کرد: ما اصلا رابطه موجر و مستاجر نداشتیم، مشکل کمبود واحد مسکونی نداشتیم، امروز به علت استقرار واحدهای تولید در شهرهای کوچک، اجاره بهای واحدهای مسکونی افزایش یافته است .

وی تصریح کرد: در ۱۰ سال اخیر مقام معظم رهبری شعار اول کشور را با محوریت اقتصاد تعیین می‌کنند و همین موضوع نشان می‌دهد که اولویت اول کشور اقتصاد است.

وی با بیان اینکه خلاصه کلمه اقتصاد مقاومتی، "ما می توانیم" هست، اظهار کرد: این کلمه در استان ریشه تاریخی دارد و محقق شده است.

وی با بیان اینکه نخستین مسئله و درخواست و مطالبه مردم این استان آب است خاطرنشان کرد: یزد بدون آب معنا ندارد و مهمترین چالش استان همین مسئله است.

۱۵۰ همت اعتبار مورد نیاز برای تامین پایدار آب

شاه حسینی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای تامین پایدار آب استان ۱۵۰ همت است در صورتیکه مجموع اعتبارات عمرانی، محلی و ملی استان استان ۲ همت است و این یعنی اینکه برای انتقال آب از دریا به استان باید ۷۵ سال صبر کرد که عملا غیرممکن است .

وی اضافه کرد: در اقتصاد مقاومتی بن بست وجود ندارد و با توجه به مدیریت جهادی و همدلی که بین ارکان مختلف استان وجود دارد اکنون طرح انتقال آب از دریا به استان آغاز شده و منابع مالی آن تامین شده است .

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد گفت: برای نخستین بار در تابستان امسال به علت ایجاد خط پدافندی به‌هیچ‌عنوان قطعی آبی نداشتیم و میزان ذخایر آبی استان در تابستان با زمستان برابر بود، اما شاید برای عده‌ای این سئوال ایجاد شود که منابع مالی این انتقال آب از کجا تأمین شده است که در این زمینه نیز دولت سیزدهم برای اولین راهکار عملیاتی ارائه داد.

درامد ۲ معدن برای تامین مالی آب

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد ادامه داد: استان یزد جزو بهترین استان‌ها و دومین استان معدنی کشور هست که حدود ۴ میلیارد تن ذخایر معدنی دارد و درآمد معادن استان در سال حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است که با پیگیری‌های استاندار و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی مقرر شد درآمد ۲ معدن استان به صورت تهاتر به موضوع انتقال آب اختصاص یابد که با این تدبیر حدود ۱۰۰ همت از هزینه انتقال آب به استان یزد فراهم شد.

شاه‌حسینی در ادامه با اشاره به موضوع اشتغال استان گفت: در حدود ۱۰ هزار واحد تولیدی استان یزد حدود ۲۵۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند که حدود ۱۰۰ هزار نفر از آنها یعنی حدود ۴۰ درصد آنها غیر بومی هستند و حتی در برخی شهرستان‌ها از ۲۲۰ شهرستان کشور دانش‌آموز وجود دارد.

پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه دانش بنیان

وی با اشاره به اشتغال دانش آموختگان در استان گفت: در استان یزد حدود ۲۴ هزار نفر فارغ‌التحصیل بیکار وجود دارد که بخش عمده این افراد بیکار بانوان هستند که کلید حل مشکل توجه به حوزه دانش بنیان است که برای نخستین بار ۵۰۰ میلیارد تومان در این بخش پرداخت شد.

در این مراسم ۲۵ واحد تولیدی یزد نشان اقتصاد مقاومتی دریافت کردند و از انها تجلیل شد.

الگوسازی مناسب در حوزه کالا و خدمات، ایجاد فضای رقابتی سالم و مناسب برای افزایش کیفیت در تولید کالا و خدمات، گسترش ضریب نفوذ گفتمان اقتصاد مقاومتی در خانواده تولید، هدایت عرصه و خانواده توزیع برای پیروی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از اهداف راهبردی طرح مدل نشان اقتصاد مقاومتی کشور اعلام شد.

مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران هم در این مراسم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی گفت: تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی در شرایط اقتصادی کنونی کشور بحث اقتصاد مقاومتی و خودکفایی است.

محمد کمال زاده افزود: مجموعه فولاد آلیاژی ایران در ابتدا با ۱۸۰گرید، دانش فنی آن خریداری شد اما امروز ۴۴۸ گرید فولاد آلیاژی در این مجموعه تولید می شود.

وی ادامه داد: تولید فولاد "تند بر" یکی از حساس ترین و فنی ترین فولادهای آلیاژی است که دست یافتن به دانش تولید آن کار بسیاری سخت است که خوشبختانه با موفقیت اولین تولید تندبر در فولادهای آلیاژی آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران اضافه کرد: مجموعه شرکت های فعال در زمینه فولاد های آلیاژی، کشور را در این زمینه خودکفا کرده اند و اهمیت فولاد های آلیاژی به حدی است که توسعه صنعتی کشورها بدون فولاد آلیاژی امکان پذیر نیست.

وی گفت: شاخص های توسعه یافتگی هر کشور مقدار مصرف آلیاژی در آن کشور به ازای هر نفر است  و ما تمام نیاز داخل کشور در هر گریدی را تامین می کنیم  و دارای دانش فنی خوبی در این زمینه هستیم و حتی می توانیم این دانش فنی را به دیگر کشورها انتقال دهیم.

مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: این واحد فولادی بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع فولاد آلیاژی در ایران و خاورمیانه با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن انواع فولادهای آلیاژی در هر گریدی است.

وی تصریح کرد:فعالان اقتصادی فرماندهان جنگ کنونی هستند و در خط مقدم جنگ اقتصادی حضور دارند و تکریم و تجلیل از فعالان جبهه اقتصادی، وظیفه همه سازمان ها و نهادها است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha