برداشت گواوا در جنوب سیستان و بلوچستان از مرز سه هزار تن گذشت

زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش‌از سه هزار تن میوه گرمسیری گواوا از سطح ۶۴۰ هکتار از باغات جنوب این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی روزیکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت گواوا تا اوایل فروردین سال آینده ادامه دارد اظهارکرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت حدود چهار هزار تن از این محصول در جنوب سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی بیان کرد: گواوا معروف به زیتون محلی، میوه‌ای منحصر به مناطق گرمسیری است که عمدتا در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، سرباز و کنارک این استان تولید و برداشت می‌شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: درختچه‌های گواوا در اوایل بهمن به گل می‌نشینند و گل‌هایشان بسیار خوشبوست، همچنین پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است.

وی با اشاره به خواص گواوا اظهارکرد: گواوا دارای خواص زیادی برای سلامتی است از جمله کمک به تنظیم سطح قند و فشار خون،درمان بیماری گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن،بهبود سلامت پوست،درمان سرفه و جبران کمبود ویتامین c و به خاطر داشتن مواد معدنی و ویتامین‌ها به بالابردن انرژی کمک می‌کند.

شهرکی افزود: بیشترین گووا سیستان و بلوچستان به شهرستان زرآباد اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه‌های گرمسیری کشور است به طوریکه در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی‌رقیب است.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است.
موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی نیز از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب می‌شود که از نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز هست.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha