کشت قراردادی در ۱۱۱ هزار هکتار از اراضی کهگیلویه و بویراحمد انجام می شود

یاسوج- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح کشت قراردادی ۶ محصول گندم، جو، کلزا، گلرنگ، کاملینا و چغندر قند با آغاز کشت پاییزه در ۱۱۱ هزار و ۵۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این استان انجام می شود.

داریوش حصار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته طرح کشت قراردادی در ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان تنها برای محصول گندم انجام شد و با رشد ۱۰۱ درصدی، استان رتبه دوم کشور را کسب کرد.

وی افزود: طرح کشت قراردادی از جمله برنامه‌های مهم دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان است که ضمن آن از مزایای مختلفی بهره‌مند می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ارائه کود فسفاته به صورت اعتباری به کشاورزان، تخفیفات بیمه ای برای کشاورزان و تشویقی پرداخت کرایه حمل از مراکز خرید از جمله این حمایت هاست.

حصار تاکید کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته در سال زراعی جدید ،کشت پاییزه گندم آبی در ۲۰ هزار هکتار، گندم دیم ۶۹ هزار هکتار، کلزای آبی ۲ هزار هکتار و کلزای دیم چهار هزار هکتار، جو دیم ۲۵ هزار هکتار، جو آبی سه هزار هکتار، گلرنگ آبی ۲۵۰ هکتار ، گلرنگ دیم ۷۵۰ و کاملینا ۵۰ هکتار در سراسر استان صورت می گیرد .

وی ادامه داد: سهمیه این استان در کشت چغندرقند ۵۰ هکتار است که پیش بینی می شود کشاورزان بیشتر از این سطح کشت کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود کارخانه قند در یاسوج، عنوان کرد: اکنون تنها یک مرحله این کارخانه در خط تولید قرار گرفته است و کارخانه قند در فصول مختلف سال به چغندر نیاز دارد که استان می تواند محصول مورد نیاز این کارخانه را تامین کند.

سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول معادل نیمی از کل تولیدات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ۱۴۵ هزار هکتار مزرعه این استان کشت و تولید می شود که بیش از ۱۴۰ هزار تن از این میزان گندم است.

حدود ۱۰۲ هزار هکتار از ۱۴۵هزار هکتار زمین زراعی کهگیلویه و بویراحمد دیم و بقیه آبی است.کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت ایران را دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha