۱۹۶ هزار تُن خرما در هرمزگان برداشت شد

بندرعباس - ایرنا - مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: امسال ۱۹۶ هزار تن خرما از ۳۸ هزار هکتار از نخلستان‌های این استان برداشت شد.

محمد رضا شیخ‌زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت خرما در استان هرمزگان امسال نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته، که علت آن باردهی نخیلات جوان بوده است.

وی بیان کرد: برداشت خرما از خردادماه با آلومهتری در میناب آغاز و تا نیمه شهریوماه ادامه دارد البته یک رقم آن به نام پیارُم حاجی آباد در آبان‌ماه به عمل می‌آید.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: «پیارُم»، «خاصویی»، «مُرداسَنگ»، «خِنیزی»، «شاهانی»، «دیری»، «کریته»، «زَرد»، «مُضافتی»، «آلومِهتری» و «هَلیلی» بیشترین و مرغوب‌ترین ارقام تولیدی خرما در استان هرمزگان هستند اما محصول «پیارُم» که به خرمای شکلاتی معروف بوده، از کیفیت و ارزش صادراتی بالایی برخوردار است.

شیخ زاده ادامه داد: بیشترین میزان سطح زیرکشت خرما در هرمزگان مربوط به شهرستان‌های میناب، رودان، بندرعباس و سیریک است.

وی همچنین به افزایش ۴۵ درصدی صادرات خرما در سال جاری اشاره کرد و گفت: میزان صادرات خرمای استان در سال گذشته ۴۰ هزار تُن به ارزش ۸۵ میلیون دلار بوده که پیش‌بینی می‌شود امسال این میزان به ۴۵ هزار تُن افزایش یابد.

این مسوول ادامه داد: بازار هدف خرمای هرمزگان، استان‌های تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و یزد و صادرات به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، مالزی، امارات، ترکیه، پاکستان، هند و روسیه است.

سالانه ۲۰ درصد از محصول خرمای هرمزگان صادر و ۸۰ درصد نیز به مصرف داخلی می‌رسد که برای کسب سود و درآمد آن توسط نخلداران علاوه بر تولید خرمای مرغوب، برندسازی و صادر می‌شود.

استان هرمزگان با ۳۸ هزار هکتار نخلستان زیرکشت و تولید ۱۹۶ هزار تُن خرما در سال رتبه چهارم تولید و رتبه سوم زیرکشت را در کشور دارد.

متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما نیز بیش از یک کیلوگرم برآورد می‌شود که البته این شاخص در ایران براساس آمارهای تولید، تجارت، ضایعات و جمعیت بین هفت تا ۱۰ کیلوگرم است؛ در استان هرمزگان نیز این آمار به بالای ۱۰ کیلوگرم می‎‌رسد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha