استاندار: تقاضای خروج فعالیت‌های کشاورزی از روستاهای مازندران پذیرفتنی نیست +فیلم

ساری- ایرنا- استاندار مازندران گفت: تقاضای خروج فعالیت‌های کشاورزی از روستاهای استان از سوی ویلاسازان است که به هیج عنوان زیربار این درخواست ها نخواهیم رفت و اصلا پذرفتنی نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی پور روز شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران با ذکر این نکته که به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد تا روستاها از هویت ذاتی خود خارج شوند افزود :زمین های اطراف روستا های مازندران نباید تغییر کاربری بگیرند.

وی با تاکید بر این که از تمامی زمین های کشاورزی روستاهای استان باید مراقبت و عرصه های خارج از بافت روستایی درختکاری انجام شود، ادامه داد: امروز اعتراض ها نسبت به خروج برخی از فعالیت های کشاورزی از جمله دام و طیور از داخل روستاها زیاد شد، در حالی که مولد سازی ذات روستا نشینی است.

استاندار مازندران بیان داشت: داشتن دام و طیور ذات روستایی است، نباید روستا های مازندران از هویت ذاتی خود خارج شوند.

حسینی پور با اشاره به این که فعالیت دام و طیور و معماری سنتی ساز ها در مازندران باید حفظ شود، توضیح داد: اکنون خروج فعالیت های کشاورزی از داخل روستاها از سوی صاحبان ویلا هایی هستند که عمده آنان غیر قانونی و با تغییر کاربری غیر مجاز ساخت و ساز را انجام دادند و یا حتی متصرفان عرصه های ملی هستند.

نماینده عالی دولت در مازندران تصریح کرد: به هیچ عنوان زیر بار فشار و تقاضای این افراد نخواهیم رفت، همه مسوولان باید محکم ایستادگی کرده و مقاومت کنند.

حسینی پور بر لزوم اجرای طرح‌های عمرانی هادی در روستاهای مازندران تاکید کرد و گفت: طبق آمار از سه هزار و ۶۷۲ روستای استان، ۲هزارو ۶۵ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار هستند که طرح هادی دارند.

وی تقاضای خروج برخی فعالیت های عمومی روستایی از جمله کارگاه های تولیدی نیمه صنعتی، نانوایی ها و شالیکوبی را نیز قابل قبول ندانست و گفت: ارزش افزوده زمین سبب شد تا تقاضای خروج زیاد شود، زیر بار این نوع فشار ها نخواهیم رفت.

طرح توانمندسازی و آموزش های مهارتی روستاییان، عشایر، مناطق محروم و مرزی با رویکرد اشتغال پایدار، به منظور توسعه کمی و کیفی تولیدات و ارائه خدمات براساس مزیت‌های منطقه‌ای با بهره گیری از ظرفیت‌های محلی و بهبود وضعیت و کیفیت زندگی جامعه هدف در مازندران عملیاتی و اجرا شد.

توانمند سازی روستاها در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است تلاش جهت تحقق سهم عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، به ویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقای آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه است.

گسترش عدالت اجتماعی در مناطق روستایی، عشایری، کمتر توسعه یافته و محروم کشور و جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان و گسترش پدیده حاشیه نشینی شهرها، تحقق پیشرفت فرهنگی- اجتماعی با ارتقای کیفیت جمعیت، افزایش نشاط و اصلاح سبک زندگی و تربیت جمعیت مطابق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در مناطق هدف طرح، تحقق پیشرفت اقتصادی، بهبود وضعیت اشتغال و افزایش نرخ بهره وری و ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی روستاییان و تحقق توسعه پایدار زیست محیطی از طریق حفظ و استفاده بهینه از منابع طبیعی کشور از جمله اهداف طرح توانمند سازی روستاییان با رویکرد اشتغال پایدار است.

استاندار:تقاضای خروج فعالیت‌های کشاورزی از روستاهای مازندران پذیرفتنی نیست+فیلم

اجرای طرح‌های هادی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر مازندران تا پایان خرداد سال آینده

استاندار مازندران با اظهار این که مردم از بلاتکلیفی طرح‌های تفصیلی و جامع و هادی در شهرهای کوچک مازندران نگران هستند، گفت: این مسایل در استان باید حل و فصل شود.

حسینی پور با توضیح این که طبق دستورالعمل وزارت کشور و تامین اعتبار طرح هادی در شهرهای کوچک کمتر از ۲۵ هزار نفر مورد اهتمام قرار گرفته است، گفت: اکنون طبق آمار ۱۰۰ هزار واحد در خارج از حریم شهری مازندران که قوانین کاربری مجاز را زیر پای گذاشته اند، ساخته شده است.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تاخیر در اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی شهری در مازندران مورد سو استفاده بسیاری از افراد قرار گرفته و همچنان در حال انجام است.

استاندار:تقاضای خروج فعالیت‌های کشاورزی از روستاهای مازندران پذیرفتنی نیست+فیلم

ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی مازندران

استاندار مازندران وضعیت مناطق آسیب پذیر و سکونتگاه های غیررسمی در استان را نگران کننده و دردناک توصیف کرده است و گفت: در حالی که فرزندان این مناطق به مراتب باهوش و با استعداد هستند اما به دلیل آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد، طلاق و مشکلات معیشتی دچار معضلات هستند.

حسینی پور خاطر نشان کرد: وجود مناطق و محلات آسیب در مازندران علوی تبار اصلا پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه همسو با حل مشکلات سکونتگاه های غیررسمی امسال ۹ هزار میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده اقتصادی مازندران تخصیص یافته است، ادامه داد: طرح های بهداشتی، عمرانی، آموزشی و فرهنگی با اولویت بندی در مناطق آسیب پذیر استان در حال اجرا است.

استاندار مازندران در بخش دیگری با بیان اینکه فقط ۲ شهرک های مسکونی در استان به صورت قانون در زمره این نام قرار می گیرند، گفت: این که بسیاری از مجتمع های مسکونی در سواحل استان با این نام معرفی شده اند، غیر قانونی است که باید اصلاح شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha