همکاری دولت و صنایع برای تأمین نیازهای هرمزگان + فیلم

بندرعباس - ایرنا - سه سند تفاهم‌نامه در راستای رفع نیازهای هرمزگان در بخش‌های محیط زیست، آب آشامیدنی و بهسازی مسیرهای این استان با حضور استاندار، مدیران کل این حوزه‌ها و صنایع در استانداری هرمزگان به امضا رسید.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، یکی از این تفاهم نامه‌ها تولید و کاشت ۲۰۰ هزار اصله نهال حرا و جنگل کاری ۱۰۰ هکتار در ضلع شمالی پالایشگاه نفت در راستای مشارکت و مسوولیت‌های اجتماعی این شرکت بود.

این استان با یکهزار و ۳۸۳ کیلومتر طول از نظر پوشش گیاهی فقیر محسوب می‌شود و با گذر از غربی‌ترین تا شرقی‌ترین نقطه این استان کمی و قلت پوشش گیاهی را می‌توان به چشم مشاهده و ملاحظه کرد، در کنار فقر پوشش گیاهی در این استان باید به توسعه صنعتی شکل گرفته در مرکز آن و همچنین برنامه‌های توسعه‌ای درحال اجرا در غرب و شرق آن را هم مدنظر قرار داد.

بنابراین با استانی دارای شرایط حساس زیست محیطی به همراه رشد صنعتی روبرو هستیم که بی‌توجهی به محیط زیست آن می‌تواند آثار جبران ناپذیری برجای بگذارد و از سویی براساس یک پژوهش انجام شده در یکی از دانشگاه‌های هرمزگان، ۸۳ درصد رخدادهای گرد و خاک بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در این استان دارای منشاء محلی بوده است که جزیره قشم با ۲ هزار و ۷۷۶ روز بیشترین و میناب با ۳۶۵ روز کمترین میزان گرد و خاک را داشته‌اند.

در این زمینه می‌توان به این اندیشید که پوشش گیاهی در شهرستان میناب به واسطه فعالیت‌های کشاورزی و باغداری بیشتر از شهرستان قشم است و همین در کاهش پدیده گرد و غبار اثرگذار است. این اثرگذاری پوشش گیاهی همان نکته‌ای است که باید در توسعه صنعتی و استقرار صنایع و فعالیت‌های صنعتی در یک منطقه مدنظر قرار گیرد تا اثر آلاینده‌های زیست محیطی کاهش یابد.

این مساله سال‌ها دغدغه دوستداران محیط زیست هرمزگان بود و درخصوص عوارض آلاینده‌های زیست محیطی و تأثیر آن بر طبیعت و سلامت انسان به‌خصوص در شهر بندرعباس هشدار می‌دادند و اکنون شاهدیم پالایشگاه نفت بندرعباس با پیگیری‌های استاندار هرمزگان، اداره‌کل حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان وارد میدان شده تا در قالب مسوولیت اجتماعی قدمی در راستای حفاظت از محیط زیست بردارند و به همین منظور هم در روز جاری تفاهمنامه‌ای امضا کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در این خصوص گفت: استانی درحال توسعه داریم و در بخش مرکزی صنایع بزرگی مستقر شده‌اند باید در راستای کاهش آلایندها و اثرهای زیست محیطی اقدام به کاشت درخت کرد که نماد سرزندگی و کاتالیزور کاهنده آلایندگی است.

حبیب مسیحی تازیانی بیان کرد: غرب بندرعباس و کمر بند سبز بندرعباس و همچنین سواحل دارای ظرفیت برای کاشت درخت را باید با گونه‌های بومی منطقه و سازگار سرسبز کرد، بیشترین تعداد کاشت درخت هم باید در جایی انجام شود که بیشترین آثار آلاینده‌های زیست محیطی را می‌پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین غرب بندرعباس با ۱۰ هزار هکتار فضای صنعتی باید افزون‌بر ۲ هزار هکتار کمربند سبز و فضای سبز درون این صنایع باشد که هم ضوابط محیط زیست را تأمین کند و هم طرواتی در غرب بندرعباس ایجاد شود.

مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس هم گفت: این پالایشگاه تنها پالایشگاهی است که مجوز زیست محیطی را می‌گیرد و خود را ملزم می‌دانیم به موازت ارتقاء صنعتی که آلایندگی ایجاد می‌کند کنترل های لازم را انجام دهیم.

هاشم نامور ادامه داد: همچنین خود را ملزم می‌دانیم فضای سبز را ایجاد کنیم تا آسیبی به محیط زیست وارد نشود.

استاندار هرمزگان هم که دغدعه سرمایه‌گذاری، توسعه، پیشرفت و افزایش رشد و تولید را در راستای اجرای برنامه‌های دولت دارد، در نشست امضای این تفاهم نامه، گفت: چنانچه توسعه صنعتی شکل گیرد اما نسبت به عوارض و پیامدهای زیست محیطی آن بی‌توجهی شود، منجر به نابودی استان می‌شود.

مهدی دوستی خاطر نشان کرد: بنابراین هر اقدام در راستای توسعه باید با مدنظر قرار داشتن اثرهای زیست محیطی باشد و هر ۲ کار را باید با هم پیش برد.

صنایع پای کار تامین آب

تفاهم‌نامه بعدی در خصوص تأمین آب آشامیدنی چند روستا به‌خصوص برای مناطق محروم شهرستان بندرعباس بود و هرمزگان با توجه به اقلیم گرم ناشی از موقعیت جغراقیایی خود، علاوه بر فقر پوشش گیاهی با کمی بارش سالانه هم روبرو است به نحوی که میزان بارندگی‌ها در طی سال آبی جاری حدود ۵۱ درصد کمتر از میانگین کشوری است.

براساس اطلاعات منتشره، متوسط بارندگی در کشور ۱۸۶میلیمتر است که این عدد در هرمزگان ۹۶میلیمتر ثبت شده است و به همین جهت این استان به سمت بهره‌گیری از آب شیرینکن‌ها گام برداشته است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس به عنوان یکی از طرف‌های امضا کننده این سند تفاهم خاطرنشان کرد: قرار شده این پالایشگاه ۲۰ کیلومتر لوله چدنی با شرایط ویژه و خاص با مشخصات خاص تأمین و تحویل آب و فاضلاب هرمزگان بدهد.

هاشم نامور افزود: بی درنگ اقدام‌ها را انجام دادیم و مجوزهای لازم اخذ شد و قرارداد با شرکت مربوط منعقد شده و اکنون چهار کیلومتر لوله تحویل داده شده است و چهار کیلومتر دیگر هم این هفته می‌رسد که در اختیار آب و فاضلاب قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: باید تا شرایط آب و هوایی خوب است کار انجام گیرد و تا قبل از پایان سال آب به خانه‌های مردم رسانده شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان در این خصوص گفت: هدف گذاری خوبی در این بخش انجام شده است و با اراده‌ای که در استان وجود دارد طرح بزرگی در بستک با سرمایه پیش‌بینی شده «پنج هزار میلیارد ریال» درحال اجراست.

حمزه پور بیان کرد:‌ برای اجرای چنین طرح‌هایی در استان به کمک صنایع و اجرای مسوولیت‌های اجتماعی توسط آن‌ها نیاز است، در شهرستان بشاگرد هم طرح بزرگی درحال اجراست که هزینه بالایی دارد و اگر کمک بدهند آب سریع‌تر به مردم می‌رسد.

همکاری دولت و صنایع برای تأمین نیازهای هرمزگان + فیلم

استاندار هرمزگان هم گفت: باید از صنایع که در آبرسانی به مردم در کنار ما قرار داشتند تشکر کرد، برخی مسایل را دولت به تنهایی نمی‌تواند حل کند و باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.

مهدی دوستی بیان کرد: تنها راه این است که تمامی ظرفیت‌ها همچون مسوولیت‌های اجتماعی صنایع، مولد سازی و منابع دیگر را به میدان آورد.

وی اشاره کرد: برای حل مساله آب مردم از منابع محل مولد سازی استفاده شده و بوجه‌های خوبی هم برای تأمین این نیاز گرفته شده است، از طرفی برخی آبشیرین‌کن‌ها برای دریافت مجوزهای لازم مدت‌ها معطل مانده بودند که اکنون مجوزهای آن‌ها اخذ شده و تعدادی از آن‌ها هم در مهرماه به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس شورای اداری هرمزگان ادامه داد: اجرای مسوولیت‌های اجتماعی صنایع در همین زمینه بار اصلی را از دوش ما بر می‌دارد و روستاهای جدیدی به بسته خدمتِ آبرسانی اضافه می‌شوند.

وی اشاره کرد: اگر در گذشته با ۵۰ میلیارد ریال به ۱۰ هزار نفر آبرسانی می‌شد اکنون شاید با این مبلغ بتوان برای ۲ هزار نفر تأمین آب انجام داد و نیاز است منابع مالی از حوزه‌های مختلفی به بخش آبرسانی اختصاص داده شود.

رئیس شورای اداری هرمزگان گفت: در شان مردم نیست که بگوییم مسوولیت داشته‌ایم و آنان گرفتاری آب دارند.

همکاری دولت و صنایع برای تأمین نیازهای هرمزگان + فیلم

استاندار هرمزگان گفت: اتفاق‌های خوبی در زمینه آبشیرین‌کن‌هارخ داده و هم‌اکنون و در همین یک ماه از نیمه دوم مهر ماه تا نیمه اول آبان ماه پنج تا ۶ آبشیرین‌کن‌ تکمیل شده یا در مرحله نهایی و راه‌اندازی است.

دوستی تصریح کرد: اجرای آبشیرین‌کن‌ زیارت به پایان رسیده و در مرحله آزمایشی قرار دارد، آب آبشیرین‌کن‌ باسعیدو به شبکه تزریق شده، اجرای آبشیرین‌کن‌ تنب خاتمه یافته،‌ یک بخش از آبشیریکن هرنگ بستک خاتمه یافته و همچنین اجرای آبشیرین‌کن‌ ۲۰۰ هزار متر مکعبی هم خاتمه یافته است.

وی گفت: سرعت اجرای آبشیرین‌کن‌ها مناسب بوده و نیاز است شبکه به آن‌ها رسانده شود و کمکی که صنایع مختلف همچون پالایشگاه بندرعباس، فولاد هرمزگان و صبا فولاد خلیج فارس انجام می‌دهند جای قدردانی دارد.

استاندار هرمزگان گفت: مردم هم مشاهده می‌کنند کدام صنایع در کنار مسوولان قرار دارند و به مدیران آن‌ها می‌گویم اگر در این استان حضور داشته و دغدغه مردم را دارند به کمک بیایند و هر کدام اجرای بخشی از تأمین نیازها در زمینه آب را بر عهده گیرند تا بتوان این مشکل را حل کرد.

وی تصریح کرد: آب جزو ابتدایی‌ترین نیازهاست و باید بتوان این مساله را در مناطق مختلف استان برطرف کرد.

استاندار هرمزگان تأکید کرد: باز از همه مدیران صنایع می‌خواهم در کنار ما قرار گرفته و با تأمین لوله و برخی تجهیزات مورد نیاز کمک دهند تا بتوان این بار را از دوش مردم استان برداشت.

همکاری دولت و صنایع برای تأمین نیازهای هرمزگان + فیلم

تفاهم‌نامه بعدی رفع نقاط حادثه خیز و بهسازی محور روستاهای شهرو، چاهو، بلندو، گربند و سودرو از توابع شهرستان بندرعباس در راستای مشارکت و مسئولیتهای اجتماعی شرکت پالایش نفت بندر عباس بود و در پایان استاندار هرمزگان در خصوص این تفاهمنامه‌ها گفت: کارهای مختلفی در استان در حوزه‌های آب، راه و جنگل کاری به امضا رسید که کارها جلوتر از تفاهمنامه بوده و آغاز شده است.

وی ادامه داد: یک تفاهمنامه تولید و کاشت ۲۰۰ هزار اصله درخت حرا و ۱۰۰ هکتار جنگل کاری بود، تفاهم نامه بعدی تأمین لوله برای طرح‌های آبرسانی در استان بود که سرمایه در نظر گرفته شده برای این بخش ۹۰۰ میلیارد ریال می‌شود که با آورده دولت می‌توان ۲ هزار میلیارد ریال طرح اجرا کرد.

رئیس شورای اداری هرمزگان خاطر نشان کرد: تفاهمنامه‌ای هم برای رفع نقاط حادثه خیز و بهسازی مسیرهای پنج روستا در شمال و شمال شرق بندرعباس به امضا رسید که ۳۰۰ میلیارد ریال آورده دولت و ۱۰۰ میلیارد ریال توسط پالایشگاه نفت بندرعباس برای این کار اختصاص می‌یابد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha