مزارع طرح جهش تولید مقاوم استان مرکزی در برابر تنش‌های آبی

اراک - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۱۰۰ هکتار از مزارع استان مرکزی تحت پوشش طرح جهش تولید هستند که این بخش در برابر تنش‌های تغییر آب و هوای آخر فصل جاری مقاوم است.

«محمد زاهدی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ضمن اشاره به برگزاری نشست درون سازمانی طرح جهش تولید در دیمزارها و بررسی وضعیت این بخش، بیان کرد: بارندگی کوتاه مدت استان مرکزی به طور متوسط ۲۲۶ و ۶ دهم درصد در سال جاری است که نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد رشد، اما نسبت به بارندگی بلند مدت ۱۲ درصد منفی است.

وی با اشاره به اینکه بارندگی بلند مدت در کشور ۶ درصد منفی ثبت شده است، ادامه داد: استان مرکزی جزو استان‌های کم‌بارش در سه سال گذشته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه تنها سه شهرستان استان وضعیت مناسبی داشتند، افزود: شهرستان فرمهین در بارندگی بلند مدت ۱۰۰ درصد رشد، کمیجان ۲۷ درصد رشد و خنداب ۲۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش بارندگی داشتند، اما در مجموع متوسط بارندگی استان نسبت به دوره بلند مدت سال گذشته کاهش دارد.

زاهدی اظهار کرد: بارندگی پاییزه وضعیت مناسبی نداشت به همین دلیل بخشی از دیمزارها سبز نشد و با این حال باتوجه به بارندگی مناسب فصل اسفندماه سال گذشته تا اردیبهشت سال جاری، وضعیت مزارع مناسب و مانند مزارع آبی شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

بارش‌های پاییزی استان مرکزی ۲۰ درصد نسبت به بلند مدت افزایش یافت

وی عنوان کرد: نگرانی دیگر در خصوص احتمال هوای خشک و گرم در انتهای فصل اردیبهشت باتوجه به اقلیم استان مرکزی است که مزارع با تنش مواجه و وضعیت رویشی سطح بالای کنونی از نظر آبی تامین نشود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: البته در خصوص مزارع تحت کشت طرح جهش تولید که در سال‌های اخیر اجرا شده، نگرانی مذکور وجود ندارد و مزارع در برابر تنش‌های آخر فصل مقاوم هستند.

بیشتر بخوانید:

اجرای طرح جهش تولید در ۱۸۰ هکتار از دیمزارهای استان مرکزی هدفگذاری شد

۷۰ میلیارد ریال به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مرکزی اختصاص یافت

زاهدی خاطر نشان کرد: ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع استان مرکزی تحت پوشش طرح جهش تولید هستند و باتوجه به اثرات مثبت این طرح پیش‌بینی می‌شود استقبال کشاورزان در سال‌های آینده از این طرح بیشتر و سطح زیرکشت این طرح افزایش قابل توجهی داشته باشد.

وی در بخشی دیگر به لزوم تعیین تکلیف سهمیه کود کشاورزان در سال جاری تاکید کرد و گفت: نیاز است برای تخصیص به موقع کود به کشاورزان سهمیه سال جدید در اسرع وقت ابلاغ شود.

بیشتر بخوانید:

۸۵ هزار و ۶۱۸ تن کود به استان مرکزی اختصاص یافت

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص وضعیت گیاهان دارویی نیز عنوان کرد: ۱۰ گیاه دارویی از جمله زعفران در استان وضعیت مناسبی دارند و باتوجه به سودآوری و طرح‌های تعریف شده برای تولید مناسب این گیاهان، پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده سطح زیرکشت گیاهان دارویی استان مرکزی افزایش چشمگیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

مکانیزاسیون کلید توسعه کشت گیاهان دارویی در استان مرکزی

استان مرکزی رتبه پنجم کشور در تولید گل محمدی را دارد

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha