۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۴۸
کد خبرنگار: 3005
کد خبر: 85459129
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۴۸
کد خبر: 85459129
الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

تهران- ایرنا- «لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین المللی گفت و گو کرده است.

وی اضافه کرد: روند پیوستن الجزایر به این بانک براساس جدول زمانی مورد توافق در حال انجام و اقدامات قانونی این کار در مراحل نهایی خود است.

فاید گفت: ذخیره ارزی الجزایر در سال ۲۰۲۳ به ۶۹ میلیارد دلار رسیده است و ارزش دینار الجزایر در مقابل دلار، ۴.۵ درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: رشد اقتصادی الجزایر در سال ۲۰۲۳ همانطور که صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده بود، ۴.۱ درصد بود.

به گزارش ایرنا، بانک جدید توسعه بریکس در سال ۲۰۱۵ توسط اعضای اصلی بریکس شامل چین، برزیل، هند، روسیه و آفریقای جنوبی تاسیس شد.

پنج اقتصاد این بلوک بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان و نزدیک به یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند.

بانک جدید توسعه بریکس با هدف تأمین مالی زیرساخت‌ها و توسعه پایدار در کشورهای عضو و سایر اقتصادهای نوظهور راه‌اندازی شد. از دیگر اهداف این بانک، کمک به کشورهای عضو برای کاهش وابستگی به دلار و یورو است.

این نهاد وام دهنده چندملیتی به گسترش دامنه جهانی خود ادامه می‌دهد و در حال حاضر بنگلادش، امارات متحده عربی، اروگوئه و مصر را نیز شامل می‌شود. این بانک همچنین در حال مذاکره با عربستان سعودی برای پذیرش این کشور به عنوان دهمین عضو بانک بریکس است.

طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکل‌گیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز می‌گردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

مهم‌ترین شاخصه در این گروه کارکردهای اقتصادی، مالی و پولی و همچنین گستره فرامنطقه‌ای و جهانی بودن اعضا و اثرگذاری آن بوده که به گروه «قدرت‌های اقتصادی نوظهور» معروف است.

سران گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی در پانزدهمین نشست خود که از ۳۱ مرداد تا ۲ شهریورماه ۱۴۰۲ که در در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، با عضویت ایران و پنج کشور دیگر شامل عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای کامل در گروه بریکس موافقت کردند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha