ورزش پهلوانی در چهارمحال و بختیاری با کمبود سالن ورزشی دست و پنجه نرم می‌کند

شهرکرد- ایرنا- رییس هیات ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای در استان با استقبال بالای در رده‌های سنی پایین تا افراد بالای ۸۰ سال مواجه است، گفت: این ورزش با کمبود سالن ورزشی و تجهیزات مواجه است.

سهراب مهدیان روز دوشنبه به مناسبت روز فرهنگ ورزش پهلوانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم‌اکنون بیش از۲ هزار ورزشکار در استان فعال است که یک‌هزار و ۲۰۰ نفر از این تعداد در سامانه ثبت اطلاعات ورزشکاران ثبت شده است.

به گفته وی، این رشته ورزشی به دلیل اخلاق‌محور بودن دارای اهمیت است که ۹۹ درصد ماهیت آن اخلاق‌محوری است و یک درصد رویکرد ورزشی دارد.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون ۱۷ سالن ورزشی و زورخانه در استان فعال است که از این تعداد ۱۱باب زورخانه است.

مهدیان با اشاره به اینکه از ۱۲ سال گذشته کلنگ احداث یک باب زورخانه در شهرکرد در مجموعه ورزشی حجاب به زمین زده شده است، گفت: این طرح به دلیل تامین نشدن اعتبارات اجرایی نشده و در حد اسکلت بندی باقی‌مانده است.

رییس هیات ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: چهار دهه قبل تاکنون یک زورخانه در شهرکرد فعال است و با تکمیل این طرح ورزشی کمبودها رفع خواهد شد.

وی گفت: چهار سالن زورخانه در استان نیمه تمام است و هم‌اکنون در برخی از شهرهای استان از جمله سامان، لردگان، شیخ‌شبان و گندمان متقاضی برای فعالیت در ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای به خصوص رده سنی نونهالان و نوجوانان بالاست اما مکان خاص برای تجهیز و یا برگزاری تمرین وجود ندارد.

مهدیان اظهار داشت: نبود حامی مالی یکی از مهمترین مشکلات ورزش به خصوص ورزش باستانی و زورخانه‌ای در استان است.

پهلوانان چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری خوش درخشیدند

ورزش پهلوانی در چهارمحال و بختیاری با کمبود سالن ورزشی دست و پنجه نرم می‌کند

رییس هیات ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: پهلوانان این استان در مسابقات کشوری حضور پررنگ داشتند و مقام اول "سنگ" کشوری توسط "مصطفی امینی"، مقام دوم "میل سنگین" کشور توسط مهدی قاسمی‌نیا، مقام سوم "کباده سنگین" کشوری توسط "مرتضی درخشنده" و مقاوم دوم "کباده نونهالان" برای نخستین بار توسط "سام اسلامی" کسب شد.

وی به استقبال بالای نونهالان و نوجوانان از این ورزش در چندسال اخیر اشاره کرد و گفت: نبود تجهیزات لازم برای نونهالان از جمله میل، کباده و تخته شنا مخصوص این گروه سنی از مهمترین مشکلات است.

به گفته وی، هم‌اکنون ۶۰ مربی ورزش پهلوانی در استان فعال هستند که پارسال برای نخستین بار پس از ۵۰ سال دوره مربی‌گری در استان برگزار شد.

ورزش پهلوانی در چهارمحال و بختیاری با کمبود سالن ورزشی دست و پنجه نرم می‌کند

مهدیان با اشاره به اینکه پارسال برای نخستین بار دوره آموزش ضرب پهلوانی و یا مرشدی در استان برگزار شد، گفت: در این دوره گواهینامه مرشدی به ۱۵۰ مرشد استان اعطا شد.

وی اظهار داشت: پس از ۱۷ سال از ابلاغ آیین‌نامه رتبه‌بندی ورزشکاران که در استان اجرایی نشده بود، پارسال نزدیک به ۳۵۰ ورزشکار این رشته ورزشی رتبه‌بندی شدند و احکام ورزشکاران نیز ابلاغ شد.

گلریزان کمک به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد

وی گفت: ورزشکاران و پهلوانان استان در چندین مرحله برای ترویج فرهنگ پهلوانی و زورخانه‌ای اقدام به گلریزان برای کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد کردند.

ورزش پهلوانی در چهارمحال و بختیاری با کمبود سالن ورزشی دست و پنجه نرم می‌کند

مهدیان افزود: پهلوانان و ورزشکاران زورخانه‌ای همیشه میراث‌دار و جلودار دستگیری نیازمندان بودند و در مناسبت‌های مختلف با اجرای حرکات ورزشی و اقتدا به مولای خود دستگیر زندانیان جرائم غیر عمد شدند.

به گزارش ایرنا، ۱۷ شوال به مناسبت سالروز مبارزه دلاورانه و جوانمردانه امام علی( علیه السلام ) و شکست دشمن و سربلندی اسلام، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامیده شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha