پانزدهم اردیبهشت، پایان مهلت خروج آتش‌نشانان شهرداری سمنان از شهرک صنعتی

سمنان - ایرنا - مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان گفت: استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی این شهر طبق مصوبه کارگروه قضایی پدافندغیرعامل باید تا پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ پایان یابد و تخطی از اجرای این مصوبه، ترک فعل محسوب می‌شود.

اسماعیل طحان ناساری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی این شهر مغایر با قانون مصوب شهرداری‌ها و قانون دیگر مربوط به شرکت شهرک‌های صنعتی است.

وی یادآور شد: طبق قانون شرح وظایف شهرداری‌ها تصویب وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، آتش‌نشانان شهرداری برای مهار آتش‌سوزی خارج از محدوده شهر باید با مجوز فرماندار و یا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار برای انجام ماموریت اعزام شوند.

به گفته وی، شهرک صنعتی و جاده‌ها از جمله مناطق خارج از محدوده شهر سمنان محسوب می‌شود که استقرار آتش‌نشانان شهرداری در این مناطق غیر قانونی است و در صورت وقوع حادثه و اعلام نیاز در این مناطق، آنان باید در قالب ماموریت با مجوز فرماندار و یا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار به محل حادثه اعزام شوند.

این مسوول ابراز کرد: قانون شرکت شهرک‌های صنعتی به صراحت آورده است که شرکت خدماتی شهرک صنعتی باید نسبت به تامین نیروی انسانی، تجهیزات، امکانات، مکان و بنای ایستگاه آتش‌نشانی اقدام کند و متولی استخدام نیروی آتش‌نشان و ارایه خدمات باشد.

پانزدهم اردیبهشت، پایان مهلت خروج آتش‌نشانان شهرداری سمنان از شهرک صنعتی

طحان ناساری افزود: کارگروه ویژه و تخصصی حقوقی و قضایی پدافندغیرعامل سمنان با توجه به اهمیت موضوع رعایت پدافند غیرعامل در زمینه قانونی یا غیر قانونی بودن استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی به پیگیری مکاتبات و دریافت مشورت دستگاه‌ها و برگزاری نشست‌های مختلف با حضور دستگاه‌های نظارتی پرداخت.

استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک‌صنعتی غیرقانونی است

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان اظهار کرد: پس از برگزاری نشست‌های مختلف و جمع‌بندی‌ها در کارگروه ویژه و تخصصی حقوقی و قضایی پدافندغیرعامل سمنان در حضور دادستان عمومی و انقلاب مرکز سمنان، مدیرکل بازرسی و نماینده دستگاه‌های امنیتی و نظارتی، استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنتعی این شهر غیرقانونی اعلام و مصوب شد شهرداری سمنان تا پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ به استقرار کارکنان خود در شهرک صنعتی پایان دهد.

وی تصریح کرد: پایان استقرار آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی این شهر تا پانزدهم اردیبهشت با اعلام آمادگی شهرداری در کارگروه ویژه و تخصصی حقوقی و قضایی پدافندغیرعامل سمنان تصویب شد.

وی ادامه داد: اگر در زمان استقرار آتش‌نشان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی هرگونه اتفاق و حادثه‌ای برای کارکنان رخ دهد با توجه به غیرقانونی بودن استقرار، مسولیت مستقیم حوادث با شهرداریست و شورای پدافند غیرعامل به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی، اصلاح امور و اجرای قانون را پیگیری می‌کند.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان گفت: انتظار می‌رود شرکت‌ شهرک‌های صنعتی با عمل به قانون نسبت به تامین مکان، نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات اقدام کند و شهرداری سمنان نیز در آموزش آتش‌نشانان همراهی کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرک صنعتی سمنان با مساحت ۲ هزار و ۴۶ هکتار دارای امکانات زیرساختی نظیر آب، برق،‌ گاز، تلفن و مجموعه ورزشی،‌ و تصفیه خانه فاضلاب، از سال ۶۴ فعال شد و اکنون ۴۱۰ واحد تولیدی در این شهرک فعال است و از قدیمی‌ترین و بزرگترین شهرک‌های صنعتی کشور با اشتغالزایی برای ۱۲ هزار نفر محسوب می‌شود.

به گفته کارشناسان و مدیران عامل کارخانه‌های مستقر در شهرک صنعتی سمنان که دارای تراکم واحدهای تولیدی است، در صورت بروز آتش‌سوزی، پایگاه آتش‌نشانی این شهرک صنعتی از کمترین تجهیزات و ماشین‌آلات تخصصی برخوردار است و امکان مهار آتش‌سوزی‌ها از نوع صنعتی و شیمیایی ندارد و در صورت رخداد چنین حوادثی، امکان گسترش آتش و ایجاد مشکل در مهار حادثه حتی در مقیاس کوچک نیز وجود دارد که با خسارات زیادی همراه خواهد بود.

طبق قانون، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان به ارایه خدمات در محدوده شهری و در نهایت تا پارک سوکان در شرق این شهر و قبل از شهرک صنعتی مجاز است و آتش‌نشانان در صورت بروز آتش‌سوزی در شهرک صنعتی با مجوز فرماندار اجازه حضور در صحنه برای خدمات‌رسانی دارند، اما اکنون طبق تفاهم‌نامه‌ای داخلی بین مدیران سابق (که البته چنین تفاهم‌نامه‌ای در قانون وجود ندارد) آتش‌نشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی مستقر و مشغول به فعالیت هستند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha