یک میلیون نفر در مسابقات «زندگی با آیه‌ها» شرکت کردند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به استقبال مردم از پویش «زندگی با آیه‌ها» در ماه مبارک رمضان گفت: حدود یک میلیون نفر در مسابقات این پویش شرکت کردند و ۸۰۰ هزار نفر موفق به دریافت گواهی‌نامه قبولی شدند.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حجت الاسلام علی تقی زاده، امروز -یکشنبه نهم اردیبهشت- در نشست خبری دبیرخانه ملی اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم گفت: طرح مسطورا با عنوان زندگی با آیه ها با همکاری نهادها و موسسات فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش و صدا و سیما در ماه مبارک رمضان برگزار شد که با استقبال میلیونی مردم به ویژه دانش آموزان روبرو شد و ۸۰۰ هزار نفر با شرکت در مسابقات این پویش موفق به دریافت گواهی نامه شدند.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن گفت: حفظ موضوعی در واقع دروازه حفظ کل قرآن است و سازمان دارالقرآن الکریم پویش و جریان زندگی با آیات را در تابستان دنبال خواهد کرد. البته باید با ترویج حفظ عمومی قرآن، فرصت حفظ قرآن را بوجود آوریم و در این زمینه از ظرفیت موسسات و آموزش و پرورش استفاده می کنیم و تاکنون ۵۰ هزار نفر وارد جریان حفظ شده اند.

یک میلیون نفر در مسابقات «زندگی با آیه‌ها» شرکت کردند

دبیر شورای ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم اضافه کرد: بر اساس نظرسنجی انجام شده، ۷۵ درصد از مردم از این که قرآن را حفظ نیستند، حسرت می خوردند و لذا معتقدیم این مساله یک سرمایه ویژه است تا همه مسئولان آن را جدی بگیرند.

سالانه ۳۰۰ هزار دانش آموز در مسابقات قرآنی شرکت می کنند

میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه برای مشارکت در پویش زندگی با آیه ها گفت: از آنجا که موضوع حفظ از فعالیت های محوری معاونت پرورشی است لذا از نظر آموزش و تبلیغ و ترویج از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر سال مسابقات حفظ قرآن در سطوح مختلف از دوره دبستان تا پایه دوازدهم در مدارس برگزار می شود و  هر سال حداقل ۳۰۰ هزار دانش آموز در سطوح آموزشی از یک جزء تا حفظ کل شرکت می کنند.

وی افزود: آموزش را در سه سطح و عنوان پیگیری می کنیم. یکی حفظ موضوعی است که به عنوان مدخل حفظ است که به کمک آموزگاران به ویژه در مدارس ابتدایی انجام می شود و یک کار عمومی است ولی بعد از آن حفظ تخصصی است که از دو جزء به بالاست که در ۸۴۰ دارالقرآن بالای یک جزء انجام می گیرد و از سال آینده حفظ موضوعی در ۱۲ سطح پلکانی  همزمان با طرح برنامه زندگی با آیه ها برگزار خواهد شد.

باقری اضافه کرد: در سال های اخیر کارهای خوبی در زمینه قرآن در دانشگاه فرهنگیان انجام شده است. مثلا هیچ فارغ التحصیلی از دانشگاه فرهنگیان وارد مدرسه نمی وشد مگر این که سواد قرآنی را داشته باشد. یعنی به روانخوانی چهار جزء ابتدایی قرآن مسلط باشد و معنای اجمالی آن را بداند و حفظ جزء ۳۰ برای آنان یک امتیاز تشویقی محسوب می شود. 

انواع آزمون های حفظ در سازمان دارالقرآن الکریم

محمد مهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن با ارائه توضیحاتی درباره انواع آزمون های حفظ گفت: آزمون های حفظ تخصصی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴ هر سال برگزار می شود و امسال شاهد برگزاری دوره نوزدهم هستیم. این آزمون ها بر اساس ضوابطی است که یک شورای هفت نفره در این زمینه تصمیم می گیرند که اعضای آن شامل  نمایندگانی از سازمان های تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت علوم، اتحادیه موسسات قرآنی، حوزه های علمیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. 

جمعه، نوزدهمین آزمون حفظ آغاز می شود

وی از برگزاری مرحله اول آزمون نوزدهم در ۱۴ اردیبهشت خبر داد که در ۸۵ حوزه در کشور برگزار خواهد شد و در مجموع ۱۲ هزار و ۲۷۴ حافظ شرکت کرده اند که ۷۲درصد را بانوان و ۲۸درصد را آقایان تشکیل می دهند. همواره خانم ها بین ۷۰ تا ۸۰ درصد در این آزمون ها شرکت می کنند و  امسال دو هزار نفر بیش از دوره های قبلی شرکت می کنند. 

کوچکترین و بزرگترین شرکت کننده 

خرسالترین افراد شرکت کننده در دوره نوزدهم سه کودک هفت ساله از استان های خوزستان، خراسان جنوبی و یزد هستند و مسن ترین فرد یک حافظ ۷۷ ساله از آذربایجان شرقی کرده است. ۹۲ نفر مدرک دکتری دارند؛ ۹۵۰ نفر کارشناسی ارشد و ۷۷۲ نفر دانشجو هستند. ۲۱۱ نفر از اتباع از ۶ کشور که در ایران اقامت دارند در این آزمون ها شرکت می کنند و هزار و ۹۴۳ نفر تحصیلات حوزوی دارند که در این آزمون شرکت می کنند. همچنین دو هزار و ۵۰۰ دانش آموز حافظ ۱۰ جزء به بالا در این آزمون ثبت نام کرده اند. 

۱۰۴ هزار حافظ قرآن در ۱۸ دوره شرکت کردند

این حافظ کل قرآن کریم افزود: در طول ۱۸ سال گذشته ۱۰۴ هزار و ۷۲ نفر در آزمون ها شرکت کردند که تاکنون سه هزار و ۶۲۳ نفر در رشته ۱۰ جزء مدارک خود را دریافت کرده اند؛ هزار و ۴۱۳ نفر در رشته ۲۰ جزء، پنج هزار و ۹۳۱ نفر مدرک درجات پنج و چهار و سه گرفته اند. حافظان درجه دو به عنوان حافظ ممتاز ۲۹۵ نفر و حافظ درجه یک که باید ۱۰ سال سابقه تدریس حفظ داشته باشد، ۱۸ نفر هستند که توانستند این مدرک را دریافت کنند که استاد سید مهدی فاطمیان یکی از این اساتید بودند که مدرک را دریافت کردند و دار دنیا را وداع کردند. 

وی افزود: حدود ۸۸ درصد از شرکت کنندگان در آزمون شرکت کرده اند ولی مدرک خود را نگرفته اند. این مساله باعث شد تا آزمون هایی با سهولت بیشتر برگزار شود و به همین دلیل آزمون های حفظ عمومی در ستاد راهبری حفظ تصویب شد و از سال ۱۴۰۰ به اجرا درآمد. این آزمون ها در ۱۰ مقطع یک، دو، سه، پنج، هفت، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ جزء  توسط دارالقرآن های آموزش و پرورش و همچنین موسسات مردمی قرآن برگزار می شود. 

رونمایی از پوستر سامانه آزمون های ارزیابی و اعطای مدرک عمومی حافظان 

بحر العلوم ادامه داد: تاکنون ۵۲ هزار نفر وارد سامانه حفظ شده و از ثبت نام تا صدور مدرک به جز آزمون همه مراحل به صورت غیرحضوری است. پوستر حفظ عمومی امروز رونمایی شد درحالی که از سال ۱۴۰۰ راه اندازی شد که علت آن پس دادن امتحان این سامانه بود و از طرف دیگر مراکز برگزار کردن آزمون متعدد هستند و باید ممتحنینی را داشته باشیم که اکنون دو هزار و ۱۴۲ ممتحن در کشور داریم که دوره دیده و امتحان داده اند. 

رونمایی از سامانه آزمون های ارزیابی قرآن کریم

وی افزود: شورای توسعه فرهنگ قرآنی بودجه ای در سال ۱۴۰۲ درحدود دو میلیارد تومان برای آزمون های حفظ عمومی اختصاص داده شده و قرار است میان کسانی که مدارک عمومی حفظ قرآن دارند قرعه کشی انجام شود و هدایایی به حافظان یک جزء تا حافظان کل قرآن اختصاص یابد که مدارک حفظ عمومی را از طریق سامانه حفظ دریافت کنند. 

بحرالعلوم با اشاره به مزایای درنظر گرفته شده برای حافظان قرآن گفت: در حوزه آموزش حفظ، طرح های فراوانی داریم؛ مثل طرح مسطورا که از حافظان استفاده کردیم یا حافظان می توانند موسسات قرآنی تاسیس کنند. همچنین مزایای حفظ شامل تحصیلات رایگان در دانشگاه ها یا در خدمت سربازی و همچنین ادامه تحصیل دانشگاهی بر اساس مدرک، مهمترین تسهیلات است که در مجموع ۱۸ مورد تسهیلات درنظر گرفته شده و ستاد راهبری در این زمینه بازنگری می کنند.

برنامه محفل و زندگی با آیه ها ذائقه مردم را تغییر داد

محمدعلی خواجه پیری عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: تقریبا باور متدینان و نخبگان دینی این بود که دین گریزی و قرآن گریزی در جامعه نهادینه می شود ولی وقتی رهبر انقلاب مطالباتی مانند تربیت ۱۰ میلیون حفظ قرآن را مطرح کردند، نخبگان تصمیم به تغییر این روش ها گرفتند که نخستین برنامه محفل بود که ذائقه مردم تغییر پیدا کرد و در مناسبت های شاد مذهبی که دستور دین هم هست، اجرا شد. طرح بعدی هم همین طرح مسطورا و زندگی با آیه ها بود که با توجه به ذائقه مخاطب اجرا شد. من اعتقادی به آمار و  ارقام ندارم ولی مساله مهم این است که آن اتفاقی افتاد که باید بیافتد. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha