نامزد مجلس: رئیس محور کردن مجلس خلاف قانون اساسی است + فیلم

تبریز- ایرنا- نامزد دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه تبریز، اسکو و آذرشهر محور اصلی برای تحول در قوه مقننه را تعدیل اختیارات رئیس مجلس عنوان کرد و گفت: رئیس محور کردن مجلس خلاف قانون اساسی می‌باشد و قانون تفاوتی برای رئیس مجلس قائل نشده است.

به گزارش ایرنا، محمد حسین فرهنگی روز سه شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز، با بیان اینکه در مجالس سایر کشورها، رئیس مجلس همان اداره کننده جلسه و سخنگوی مجلس است و معنی آن با معنای ریاست در دستگاه های اجرایی متفاوت است.متاسفانه در دوره اخیر، شاهد رئیس محور شدن مجلس شورای اسلامی بودیم.

فرهنگی افزود: متاسفانه در دوره اخیر، شاهد رئیس محور شدن مجلس شورای اسلامی بودیم که حتی تحمل پیشنهادات را هم نداشت و بهترین تحول همین می باشد که آیین نامه داخلی مجلس را که منشاء اصلی است در این ارتباط اصلاح و اختیارات رئیس مجلس تعدیل شود که با سلب اختیارات متفاوت است.

وی یادآورشد: رئیس محور شدن مجلس، موجب محرومیت از نظرات افراد صاحب نظر است و چون رئیس به شخصه تصمیم می گیرد نظرات این افراد لحاظ نمی شود و مشکلات زیادی از قبل این اتفاق همچون مشکلات در اداره مجلس و دخالت ها در تعیین هیات رئیسه کمیسیون های تخصصی روی می دهد که در هیچ جای دنیا مرسوم نیست.

نامزد دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه تبریز، اسکو و آذرشهر ، در پاسخ به این سئوال که برنامه اش برای مجلس چیست؟ گفت: برنامه باید از سوی مجری ارایه شود و نماینده چون هر لحظه با موضوعی مواجه است و باید با رای خود در مورد آن موضوع اعلام نظر کند و حضوری فعال در مجلس داشته باشد تا در مورد مسایلی که مطرح می شود اظهار نظر کند.

وی به برنامه ها و اولویت های خود در مجلس اشاره کرد و افزود: باید به دنبال پیشرفت در بخش های مختلف عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و معیشت مردم باشیم و با اولویت دادن به بخش تولید در کشاورزی و صنعت و خدمات مرتبط با این بخش و همچنین تسهیل امور همچون کاهش مالیات و حقوق گمرکی، در مسیر توسعه همه جانبه گام برداریم که از اولویت های من است و همواره تعقیب کرده ام.

پیشنهاد ایجاد کارگروهی برای جلوگیری از هر آنچه باعث تورم و گرانی می شود اریه شده است.

فرهنگی تشریح کرد: پیشنهاد ایجاد کارگروهی برای جلوگیری از هر آنچه باعث تورم و گرانی می شود، از جمله اصلاح ایرادات مربوطه در برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۳، رفع مشکلات تولید صنعتی و کشاورزی، پیگیری راهکارهای مختلف برای حل اساسی مشکلات بازنشستگان تامین اجتماعی، لشکری و کشوری، پیگیری و اتمام پروژه های نیمه تمام عمرانی، پیگیری حل مشکلات بیمه های حمایتی قالیبافان و کارگران ساختمانی، تداوم اقدامات انتقال آب و احیای دریاچه ارومیه، پیگیری ساخت و تکمیل و تجهیز بیمارستان های حوزه انتخابیه، هرگونه اقدام برای توسعه همه جانبه آذربایجان شرقی و بویژه حوزه انتخابیه با اولویت حوزه تولید صنعتی و کشاورزی از جمله برنامه ها و دیگر اولویت های اصلی است که برنامه ریزی یا انجام شده است.

استیضاح یکی از راهکارهای بهبود وضعیت است

نامزد دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان اینکه استیضاح یکی از وظایف نظارتی مجلس است، گفت: یکی از راهکارهای اصلاح و بهبود وضعیت، استیضاح است.

وی اظهار کرد: استیضاح شبیه جراحی است و بلافاصله انجام نمی شود همانطور که پزشک پس از دوا و درمان به سراغ جراحی می رود نمایندگان نیز پس از تذکر و سئوال کردن، به سراغ استیضاح می روند که در بسیاری از مواقع کارساز بوده و در مجلس رای آورده و موجب بهبود و تغییر وضعیت آن بخش و مدیریت شده است.

فرهنگی در مورد دخالت نمایندگان در انتصابات نیز اظهار کرد: طبق توصیه رهبر معظم انقلاب، دولت برای اجرای بهتر امور با نمایندگان مشورت می کند، دخالت در انتصابات درست نیست چون مسئولیت اجرایی با دولت می باشد و دولت در این زمینه پاسخگوست اما منافاتی ندارد که نمایندگان نیز پیشنهادات مشاوره ای خود را در مورد انتصابات به دولت ارایه کنند چون استفاده از عناصر قوی، اثرات خوبی در جامعه به دنبال دارد.

این نامزد دور دوم انتخابات مجلس ادامه داد: مدیر قوی آثار مثبت و مدیر ضعیف آثار منفی به جای می گذارد از این رو بهتر است طبق توصیه مقام معظم رهبری، دولت در این ارتباط با نمایندگان مشورت کند و نظر آنها را بگیرد.

وی گفت: موضوع خیلی روشن است هم در بعد عدم مداخله که استدلال پشت آن وجود دارد هم در مورد بعد مشورتی، در ابتدای این دولت نیز که رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی بودم نظر همکاران این بود که در مورد انتصابات پیشنهاداتی بدهیم و من از وزیر کشور حضوری سئوال کردم که آیا نظر بدهیم یا نه؟ که وزیر کشور خیلی استقبال کردند که در خصوص مشاوره برای انتصاب نظر داده شود.

نامزد مجلس: رئیس محور کردن مجلس خلاف قانون اساسی است

۲۰۰ لایحه در نوبت بررسی در صحن مجلس است

نماینده ادوار مجلس گفت: ۲۰۰ لایحه در نوبت بررسی در صحن مجلس است و به دلیل اینکه دولت در لایحه محوری، مجری اصلی است از این رو این مهم مورد تاکید رهبر معظم انقلاب می باشد.

فرهنگی ادامه داد: چه در لایحه و چه در طرح، نظرات دولت و مراکز پژوهشی گرفته می شود و در بیشتر جلسات، نمایندگان دولت حضور دارند و در خیلی مواقع، موارد از سوی نمایندگان دولت مطرح می شود تا لایحه کامل تر شود در مورد طرح نیز، اگر ایرادی باشد از سوی شورای نگهبان رد می شود.

آخرین کتابی که خوانده ام

فرهنگی در مورد آخرین کتابی که خوانده است، گفت: عرفان حافظ نوشته شهید مطهری آخرین کتابی است که آن را مرور کردم و توصیه می کنم که همه آن را مطالعه کنند زیرا آثار مطهری به رغم اینکه در گذشته نوشته شده همچنان بروز هستند و هر کسی مطالعه کند بهره می برد.

وی ادامه داد: دیدگاه های مختلف و متناقض زیادی در مورد عرفان حافظ وجود دارد که در این کتاب به خوبی از هم جدا شده و به خوبی به آنها پرداخته شده است.

نامزد مجلس: رئیس محور کردن مجلس خلاف قانون اساسی است

معرفی محمدحسین فرهنگی

محمدحسین فرهنگی متولد سال ۱۳۴۰ در تبریز و دارای مدرک تحصیلی دکترای تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی است، از سوابق وی می توان به استاد دانشگاه، عضو هیات علمی دانشگاه، قائم مقام و ریاست ستاد لشکر عاشورا، فرمانده بسیج آذربایجان شرقی، رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور، دبیر منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی، معاون آموزشی و فرهنگی لشکر عاشورا و پنج دوره متوالی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

وی در دور نخست انتخابات که یازدهم اسفند سال گذشته برگزار شد با کسب ۴۹ هزار و ۹۵۸ رای و ایستادن در رده هشتمی به عنوان نفر ششم راهی دور دوم شد.

کد انتخاباتی اعلام شده از سوی وزارت کشور برای محمد حسین فرهنگی در دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو ۵۵ است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی در راستای عمل به رسالت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی، برنامه تبلیغاتی برای نامزدهایی که به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی راه یافته اند تدارک دیده که همه ۱۲ نامزد راه یافته به این مرحله می توانند با هماهنگی قبلی در آن حضور یافته و به طور کاملا رایگان برنامه ها و اولویت های خود را با مردم حوزه های انتخابیه در میان بگذارند.

به گزارش ایرنا، مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با حضور هشت نامزد برای کسب چهار کرسی این حوزه روز جمعه ۲۱ اردیبشهت ماه برگزار می شود.

روح الله متفکر آزاد با کسب ۱۰۹ هزار و ۸۹۹ رای معادل ۲۷.۳۶ درصد آرا و مسعود پزشکیان با ۹۵ هزار و ۹۹۳ رای معادل ۲۳.۹ درصد آرا در دور اول از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به مجلس دوازدهم راه یافتند.

علی جعفری آذر، جواد عبادی، علیرضا منادی، رضا صدیقی، علی آجودان زاده، محمدحسین فرهنگی، محمدرضا میرتاج الدینی و علیرضا نوین در دور دوم انتخابات با هم رقابت می کنند.

آذربایجان شرقی ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که سرنوشت ۶ کرسی در حوزه های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، میانه و شبستر به دور دوم کشیده شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha