۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۶:۳۶
کد خبرنگار: 757
کد خبر: 85462263
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محققان: «استویا» بهترین جایگزین شکر از لحاظ سازگاری با مغز

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۶:۳۶
کد خبر: 85462263
جایگزینی سازگارتر با مغز برای شکر
محققان: «استویا» بهترین جایگزین شکر از لحاظ سازگاری با مغز

تهران- ایرنا- محققان چینی در یک تحقیق جدید نشان دادند که شیرین‌کننده «استویا» به دست آمده از گیاهی در آمریکای جنوبی بهترین سازگاری با مغز را دارد و می‌تواند جایگزین خوبی برای شکر با کالری کمتر باشد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «مدیکال اکسپرس»، با توجه به خطرات مصرف مقدار زیاد شکر، امروزه بسیاری از مردم به دنبال شیرین‌کننده‌های جایگزینی هستند که همان مزه را فراهم کند اما در عین حال مشکلات شکر را برای سلامتی ایجاد نکند.

در حالی که تحقیقات حاکی است مغز می‌تواند تفاوت بین مواد شیرین مختلف را مشخص کند اما فرایندهای عصبی زیربنای این توانایی خیلی شناخته شده نیستند.

محققان در دانشگاه علوم و فناوری شانگهای، آکادمی علوم چین و سایر موسسات در چین به تازگی تحقیقاتی را در این زمینه انجام دادند که در مغز موش‌ها هنگام مصرف شیرین‌کننده‌های مختلف چه اتفاقی روی می‌دهد.

این یافته‌های منتشرشده در نشریه «تحقیقات علوم عصبی» حاکی است که پاسخ عصب‌ها به شکر و استویا (stevia) مشابه است و نشان می دهد که استویا می تواند یک جایگزین سالم‌تر برای شکر و به همان اندازه دلچسب باشد.

«ینگجیه شو» از مولفان این مقاله گفت: چاقی امروزه یک مشکل در سرتاسر جهان است و استفاده از شیرین‌کننده‌ها به عنوان جایگزینی برای شکر یک گرایش جاری در صنعت غذایی به شما می رود.

هر چند همه آنها مزه شیرین دارند اما بسیاری از این جایگزین‌های شکر در مقایسه با شکر تفاوت زیادی دارند. از این رو ایده اولیه ما این بود که تحقیق کنیم آیا ممکن است جای خاصی در سیستم عصبی مرکزی باشد که بتواند تفاوت‌ها بین این جایگزین‌های شکر را بازتاب دهد.

«استویا» یک شیرین‌کننده با مصرف گسترده است که از برگ‌های یک گیاه بومی آمریکای جنوبی گرفته می شود و بسیاری کارشناسان تغذیه آن را به عنوان جایگزین شکر توصیه می‌کنند چرا که بسیار شیرین است اما کالری کمتر و تاثیر کمی روی سطح گلوکز (قند) خون دارد.

این محققان امیدوار بودند مشخص کنند که عصب‌ها در مغز موش ها چگونه در مدت شش هفته به مصرف مداوم این شیرین‌کننده‌های متفاوت پاسخ می‌دهند و به این منظور برای مدت شش هفته موش ها را با شش رژیم غذایی مختلف با شیرین‌کننده‌های متفاوت تغذیه کردند.

این تحقیقات نشان داد که استویا در مقایسه با سایر شیرین‌کننده‌های جایگزین شکر موجب فعالیتی در بخش PVT مغز شد که بیشترین شباهت را با جواب ناشی از شکر داشت.

این تحقیق ممکن است موجب شود که تولیدکنندگان مواد خوارکی و نوشیدنی در آینده مقدار بیشتری استویا در محصولات خود استفاده کنند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha