۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۳۱
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85461602
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

زنگ خطر «سفیدک» در تاکستان‌های خراسان‌شمالی به صدا درآمد

بجنورد-ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: علایم بیماری سفیدک داخلی انگور در تاکستان‌های این استان مشاهده شده است و تاکداران با سمپاشی از این آفت مهلک جلوگیری کنند.

صفدر صفدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:‌ کارشناسان علایم بیماری سفیدک داخلی انگور را در مناطق گرم دهستان بدرانلو مشاهده کرده اند و به تاکداران سمپاشی مرحله اول قبل از گل دهی توصیه شده است.

وی افزود: تاکداران با توجه به شرایط آب و هوایی از نظر دما و رطوبت از تاکستان بازدید و در صورت مشاهده این آفت به شدت مبارزه کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: تاکداران باید در مرحله دوم بعد از گل دهی و در مرحله سوم ۲۰ روز پس از مرحله دوم سمپاشی حفاظتی داشته باشند.

وی تصریح کرد:‌ کارشناسان حوزه باغبانی استان خراسان شمالی از تاکداران هر ساله انتظار دارند که بعد از عملیات هرس در فصل زمستان سم پاشی نیز داشته باشند که این امر می تواند در برابر بیماری ها و قارچ ها تاک ها را مقاوم کند اما کشاورزان سمپاشی در این مرحله را جدی نمی گیرند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت:‌ شرایط دمایی برای شیوع آفت سفیدک داخلی انگور در سطح تاکستان‌های استان فراهم است و باغ‌داران باید در این خصوص از تاکستان ها بازدید روزانه داشته باشند.

صفدری افزود: متاسفانه بیشتر تاکستان های استان بعد از هرس زمستانه در راستای کنترل بیماری ها سمپاشی نشده و بعداز پایان فصل زمستان رها شده است.

وی اضافه کرد: بارندگی روزهای اخیر شرایط شیوع آفت سفیدک را در تاکستان های استان را افزایش داده است و احتمال طغیان آن وجود دارد در این شرایط باغ‌دارن به ویژه اهالی دهستان بدرانلو باید سم پاشی را زودتر از موعد انجام دهند.

به گزارش ایرنا، سفیدک داخلی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های انگور در مناطق دارای آب و هوای معتدل به ‌ویژه در استان خراسان شمالی است.

علائم بیماری گیاهی سفیدک داخلی ابتدا روی سطح فوقانی برگ به صورت لکه هایی به رنگ زرد کم رنگ دیده می شود و در سطح زیرین همین قسمت های آلوده، اسپورهای قارچ به صورت کرک های خاکستری یا سفید، ظریف و متراکم تشکیل می شود.

لکه ها به تدریج به هم پیوسته و سطح وسیعی از برگ خشک شده و در نهایت به رنگ قهوه ای در می آید. آلودگی برگ ها مهمترین منبع برای آلودگی میوه ها است و برگ های آلوده شدید خزان می کنند.

سفیدک انگور تنها در سال ۹۵ به ۴۰ درصد تاکستان های خراسان شمالی خسارت وارد کرد که این میزان خسارت ۸۱۰ میلیارد ریال برآورد شده بود و با وجود شرایط آب و هوایی خنک و رطوبت بالا بیم آن می رود که این خطر بار دیگر تکرار شود.

خراسان شمالی یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور است و سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در سطح ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار استان تولید می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha