آغاز جهاد آسفالت در کرمان و مساله تاخیر ۱۹ ساله پروژه فاضلاب

کرمان- ایرنا- شهردار کرمان، مشکل فاضلاب شهر کرمان و طولانی‌شدن این پروژه را جدی دانست و گفت: مردم، متوجه نیستند که کم‌کاری متعلق به چه نهادی است و این موضوع را به نظام و حکومت ربط می‌دهند؛ بنابراین، ما مدیران باید برای رفع موانع چاره‌اندیشی کنیم.

به گزارش ایرنا، بهمن سال گذشته بود که شهردار کرمان در نشستی مشترک با مدیر پروژه احداث شبکه جمع‌آوری، تصفیه و انتقال فاضلاب کرمان، بر ضرورت سرعت‌بخشی به پروژه فاضلاب شهر کرمان و اصلاح حصار کارگاه‌ها، تاکید کرد؛ محسن تویسرکانی همچنین اشاره کرد که به‌واسطه بازرسی از پروژه فاضلاب شهر کرمان که پیش از این داشته، به مشکلات این پروژه اشراف دارد.

در همان نشست بود که شهردار کرمان از پیگیری برای دریافت سهم شهرداری از پساب فاضلاب خبر داد و گفت که وضعیت کارگاه‌ها نازیباست؛ حصار دور کارگاه‌ها باید اصلاح شود؛ ما هم حاضریم در این زمینه کمک کنیم.

شهردار کرمان همچنین اشاره کرد که این پروژه باید هرچه سریع‌تر به پایان برسد و طولانی‌شدن پروژه‌ها در هر سطح، موجب نارضایتی و زحمت مردم می‌شود؛ بنابراین، بر سرعت در اجرای پروژه فاضلاب تاکید کرد.

۱۹ سال تاخیر آبفا

وی در سوم اردیبهشت ماه جاری نیز در جمع مردم در مسجد بقیه الله خیابان نماز شهر کرمان، دلیل آسفالت‌نکردن برخی معابر را اجرانشدن شبکه فاضلاب و سایر تأسیسات شهری دانست و تصریح کرد: تأکید کردم هر معبری را که به‌دلیل اجرانشدن تأسیسات شهری نمی‌توانیم آسفالت کنیم، با نصب بنر اطلاع‌رسانی کنیم که این معبر به‌دلیل اجرانشدنی شبکه فاضلاب، روکش آسفالت نمی‌شود تا مردم به‌جای شهرداری، به سراغ شرکت آبفا بروند که قرار بوده سال ۸۴ فاضلاب شهر را تحویل بدهد و ۱۹ سال از این تعهد می‌گذرد.

اما آنطور که روابط عمومی شهرداری کرمان در روز دوشنبه اعلام کرده، در تازه ترین نشستی که شهردار کرمان با فرماندار و مدیرعامل آبفا استان کرمان داشته، موضوعات آب و فاضلاب دوباره پیگیری شده؛ نشستی که در آن تویسرکانی ایجاد شرایط خاص از جمله انتخابات مجلس شورای اسلامی، اقدامات پایان سال برای آماده‌سازی شهر در آستانه سال جدید و سالگرد شهادت سردار دل‌ها را دلیلی بر صادر نکردن مجوز حفاری اعلام کرده و گفته است: شهرداری اینک پای کاراست و جای نگرانی برای صدور مجوز حفاری وجود ندارد.

آغاز جهاد آسفالت در کرمان و مساله تاخیر ۱۹ ساله پروژه فاضلاب

وی بیان کرد: امسال برای آسفالت شهر عزم جدی داریم؛ این در حالی‌ است که در خیلی از معابر پروژه فاضلاب اجرا نشده که نمونه آن، آسفالت معابر خیابان «شهید دستغیب» بود که بخشی از آن به‌دلیل اجرانشدن فاضلاب معطل ماند.

کم‌کاری آبفا را در معابر اطلاع رسانی می کنیم

شهردار کرمان از شروع آسفالت شهر کرمان در چهار جبهه کاری خبر داد و ادامه داد: درصورتی‌که اجرانشدن آسفالت در معبری معطل اجرای شبکه یا انشعاب فاضلاب باشد، آن را به مردم محله اعلام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ‌سازی نیز کار مشترکی خواهیم کرد ادامه داد: پیشنهاد می‌شود کارگروهی در حوزه فرهنگ‌سازی به‌منظور افزایش سطح تعاملات تشکیل شود.

انجام کارهای اجرایی و زیرساختی طبق برنامه شهرداری

تویسرکانی همچنین به جدول زمانی برای پروژه‌های شهرداری اشاره کرد و افزود: نیاز است کارهای اجرایی و زیرساختی، طبق برنامه شهرداری انجام شود.

وی بر لزوم پوشش مناسب تجهیز کارگاه‌های پروژه فاضلاب شهری نیز تاکید کرد و آن را دلیلی بر روان‌سازی ترافیک و زیبایی شهر دانست.

اختصاص قدرالسهم فاضلاب برای فضای سبز شهری

شهردار کرمان، همچنین اختصاص قدرالسهم فاضلاب برای فضای سبز شهری را لازم دانست و گفت: باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

اجرای شبکه فاضلاب شهری در هماهنگی با شهرداری باشد

آغاز جهاد آسفالت در کرمان و مساله تاخیر ۱۹ ساله پروژه فاضلاب

در ادامه، فرماندار کرمان نیز در این نشست گفت: حفاری معبری که‌ برای آسفالت و زیرسازی آن هزینه زیادی صرف شده، معقول نیست و اینکه بعد از تخریب مجدد آسفالت شود، هدررفت هزینه و بیت‌المال است.

علی بابایی افزود: مواردی که در روند اجرایی پروژه فاضلاب در گذشته رخ داده، قابل پیگیری است.

وی با اشاره به گفته مدیرعامل شرکت آبفا استان کرمان، مبنی بر اجرای ۶۲ درصدی پروژه فاضلاب افزود: برای اجرای پروژه فاضلاب، شاهد پیگیری عوامل اجرایی و انجام تعهدات بودم.

فرماندار کرمان، با بیان اینکه هر روز تاخیر در اجرای پروژا فاضلاب، به ضرر پیمانکار است، به همکاری متقابل شهرداری برای صدور مجوزها اشاره کرد و گفت: برای اجرای مابقی شبکه فاضلاب شهری که حدود ۵۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود، باید در یک جمع‌بندی نهایی با شهرداری هماهنگ باشید.

وی ضمن تشکر از شهرداری برای پیگیری مشکل آسفالت شهر و شروع «جهاد آسفالت» گفت: اولویت‌بندی محله‌ها برای کار حفاری، باید به‌گونه‌ای انجام شود که پس از آسفالت، معبر برای اجرای فاضلاب تخریب نشود و با «جهاد آسفالت» تداخل نداشته باشد.

بابایی بر اجرای فاضلاب طبق برنامه زمان‌بندی و برگزاری جلسات مکرر به‌منظور هم‌فکری و رفع موانع پیش‌رو تاکید و خاطرنشان کرد: اینکه معبری حفاری شده، اما آسفالت نشده، مردم، شهرداری را مقصر می‌دانند؛ بنابراین، عملکرد پیمانکار را درخصوص اینکه به تعهدات خود و در زمان خود عمل کرده، باید مدنظر قرار داد.

وی ادامه داد: در بعضی از مناطق پروژه فاضلاب اجرا شده، اما انشعابات آن انجام نشده و نیاز است در فاصله زمان‌بندی‌شده، انشعاب به مردم فروخته شود.

بابایی، اصلاح الگوی مصرف از طریق فرهنگ‌سازی را مدنظر قرار داد و گفت: راه‌های متعددی در کمیته حفاظت منابع آب مطرح شده و نیاز است مصوبات این کمیته اجرایی و کارهای انجام‌شده ادامه یابد.

آبیاری فضای سبز وابسته به آبِ فاضلاب

یدالله علیزاده، مدیرعامل سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان نیز، آبیاری فضای سبز را وابسته به آبِ فاضلاب دانست و افزود: توافق ۲۵ درصدی سهم دولت، حدود ۱۸۰ لیتر آب است که بخشی از آن باید به شهرداری واگذار شود؛ بنابراین، تاکید می‌شود تا آن میزان پساب فاضلاب که سهم اعتبارات دولتی است، در اختیار شهرداری قرار گیرد و فضای سبز احیا شود.

آغاز جهاد آسفالت در کرمان و مساله تاخیر ۱۹ ساله پروژه فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز از اجرای ۳۲ کیلومتر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان خبر داد و ضمن بیان اینکه برای استفاده شهر کرمان از این مزیت نیاز است ۵۲ کیلومتر خط انتقال اجرا شود که به‌دلیل تامین نشدن اعتبار، پروژه نیمه‌فعال شده و از سرعت بالا برخوردار نیست اظهارداشت: کمبود آب و لزوم آبرسانی سیار در حاشیه شهر از جمله مشکلات است؛ به گفته وی آب در حاشیه شهر کرمان از طریق آبیاری سیار تامین می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha