چترها را ببندید؛ زمستانی کم بارش برای سیستان و بلوچستان

زاهدان- ایرنا- براساس پیش‌بینی‌های هواشناسی بارش‌های زمستان امسال در سیستان و بلوچستان پایین تر از حد نرمال خواهد بود، طبیعتا با این کم بارشی شرایط خشکسالی در استان همانند گذشته ادامه پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، موضوع آب در سیستان و بلوچستان که صد درصد آن درگیر خشکسالی شده، بسیار حیاتی است؛ اما پیش بینی‌های هواشناسی استان خبر از زمستانی کم بارش برای این منطقه می‌دهد که امیدها را برای بارش کافی کاهش داده است.
غالب مدل‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر بارش‌های کمتر از نرمال در بیشتر مناطق سیستان و بلوچستان در زمستان است. به طور قطع زمستان امسال کمتر از سال‌های گذشته به لب‌های خشک این استان آب می‌رساند.
براساس گزارش‌ها سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۷۷ درگیر خشکسالی شده اما در سال ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ به ترتیب ترسالی ضعیف و شدیدی را نسبت به سال‌های دیگر تجربه کرده است.

براساس اعلام هواشناسی سیستان و بلوچستان، بارش‌های سال زراعی جاری در استان کاهش چشمگیری داشته به طوریکه از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون ۹.۵ میلی‌متر بارش دریافت کرده است

پس از این تجربه ترسالی در سیستان و بلوچستان دیگر شاهد چنین وضعیتی نبوده ایم با این وجود در سال‌های ۱۳۸۶، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۸ این استان از لحاظ خشکسالی وضعیت نرمالی را نسبت به سال‌های دیگر تجربه کرده و در دیگر سال‌ها دچار درجات مختلفی از خشکسالی بوده است.

توزیع بارش در همه نقاط سیستان و بلوچستان یکسان نبوده به طوریکه سال گذشته بدترین شرایط در میرجاوه با ۲۶.۵میلی‌متر ثبت شده و شهرستان مهرستان با ۱۸۹.۶ میلی‌متر بارش بیشترین میزان بارش را به خود اختصاص داده است.
همچنین میزان نزولات جوی نسبت به سال قبل در شهرهای خاش، چابهار، نیکشهر، راسک، بزمان و دلگان کاهش داشته که بیشترین درصد کاهش بارش مربوط (۶۴درصد) و کمترین درصد کاهش بارش مربوط به نیکشهر با (۱۲ درصد) رخ داده است، نسبت به بلند مدت نیز شهرهای زاهدان، زابل، خاش، نیکشهر، میرجاوه، راسک و دلگان با کاهش روبرو بوده‌اند.

چکمه‌های خود را غلاف کنید؛ زمستانی کم بارش برای سیستان و بلوچستان

کم بارشی سیستان و بلوچستان در سال زراعی جاری
به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان استان همچنان درگیر خشکسالی است و پیش‌بینی فصلی نشان می‌دهد بارش این منطقه کمتر از نرمال خواهد بود.
محسن حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان بارش استان از ابتدای سال زراعی (اول مهرماه تاکنون) ۹.۵ میلی‌متر بوده که کاهش ۴۲ درصدی را نسبت به بلند مدت دوره مشابه نشان می‌دهد.
وی در مورد درصد مساحت تحت تاثیر خشکسالی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده (SPEI)، در مدت زمان یک‌ساله تا پایان آبانماه سالجاری ۹۹.۷ درصد از مساحت استان درگیر پدیده خشکسالی شده همچنین در خشکسالی ۱۰ ساله تا پایان آبان ماه ۱۴۰۲ صد درصد استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: میانگین دمای استان از ابتدای سال زراعی تا هشتم دی‌ماه ۲۱.۲ درجه سانتیگراد ثبت شده و افزایش ۱.۹ درجه‌ای دمای استان را نسبت به دوره بلند مدت مشابه شاهد هستیم.

چکمه‌های خود را غلاف کنید؛ زمستانی کم بارش برای سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان درگیر درجات مختلف خشکسالی است
معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع ۵۰ سال گذشته تا کنون ۲۰ سال این استان درگیر درجات مختلف خشکسالی بوده است.
الله بخش ریگی ادامه داد: پیش بینی می‌شود زمستان امسال بارش کمتر از نرمال باشد که قاعدتاً شرایط خشکسالی در سیستان و بلوچستان ادامه پیدا می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: آخرین وضعیت بررسی پارامترهای جوی در سیستان و بلوچستان تغییرات دما، بارش و تبخیر را نشان می‌دهد به طوریکه در ۵۰ سال گذشته روند افزایشی دما و تبخیر و کاهشی بارش در استان مشهود است.

معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: این وضعیت دست به دست هم می‌دهند تا شرایط خشکسالی در استان ادامه پیدا میکند که قطعا بر روی منابع آب و تبخیر آب دریاچه‌ها و بقیه موارد تاثیر می‌گذارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha