دستاورد سفر وزیر نیرو به مازندران چه بود؟

ساری-ایرنا- سفر یک روزه وزیر نیرو به مازندران و بازدید و بهره برداری از طرح ها این پیام را برای مردم استان در پی داشت که وزرای دولت سیزدهم برای بررسی امور همواره به صورت میدانی حضور دارند تا از نزدیک مسائل را ببینند و برای آن تصمیم گیری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌علی اکبر محرابیان وزیر نیرو اولین روز از ماه جاری به مازندران سفر کرد و ابتدا به صورت میدانی مشکلات تامین آب نیروگاه نکا ناشی از پسروی آب دریا خزر را مورد بررسی قرار داد و دلیل این بررسی میدانی آن بود که براساس آمار مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر سطح آب این دریا از سال ۱۳۷۵ تاکنون ۲ متر کاهش یافته و در سال گذشته سطح آب این دریا ۲۶ سانتی‌متر کمتر شده است.

طبق مطالعه صورت گرفته در سال ٢٠١٧ مشخص شد که آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت و بنا به گفته کارشناسان این موضوع به علت تغییرات اقلیمی است که احتمال افزایش هم دارد در حالی که حدود ۵۰ درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می گردد و در صورتی این روند با این سرعت ادامه یابد ٢٠ تا ٢۵ درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می شود، کاهش خواهد داشت که در این بین تداوم این پسروی به زیرساخت های حیاتی استان از جمله نیروگاه برق نگاه آسیب جدی وارد خواهد کرد.

دستاوردهای سفر وزیر نیرو به مازندران چه بود؟
وزیر نیرو در بازدید از نیروگاه نکا

همچنین وزیر نیرو در بازدید از سد گلورد از تزریق اعتبارات جدید برای تکمیل سد خبر داد و گفت:همزمان با این اقدام، اجرای شبکه‌های آبیاری و طرح انتقال آب به شهرهای منطقه نیز انجام می شود تا با تزریق اعتبارات جدید در حداقل زمان به بهره برداری برسد.

کلنگ آغاز عملیات اجرایی طرح آبرسانی به شهرستان تنکابن به عنوان گام نخست مجتمع شماره یک آبرسانی مازندران با حضور وزیر نیرو به زمین زده شد. با تکمیل طرح آبرسانی به شهرستان تنکابن آب آشامیدنی مورد نیاز جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر برای افق ۱۴۲۵ در چهار شهر شیرود، نشتارود، خرم‌آباد و تنکابن و برخی روستاهای منطقه تامین می‌شود.

مجتمع شماره یک طرح جامع تأمین آب آشامیدنی مازندران، طرح آبرسانی به شهرهای رامسر، تنکابن و عباس‌آباد است که با توان تامین ۲ هزار و ۴۵۰ لیتر بر ثانیه آب سالم و بهداشتی از آب‌های سطحی، جمعیتی بالغ بر ۶۲۰ هزار نفر در ۱۰ شهر و ۲۰۴ روستای غرب استان را زیر پوشش قرار می‌دهد.

علاوه بر این طرح آبرسانی به شهر خرم‌آباد در شهرستان تنکابن به عنوان یکی از پروژه‌های اضطراری تأمین آب آشامیدنی در غرب مازندران با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید. برای رفع مشکل تأمین آب آشامیدنی شهر خرم‌آباد در قالب این طرح، یک خط انتقال رفت و برگشت به طول مجموع هشت هزار و ۴۰۰ متر با لوله پلی‌اتیلن به قطر ۵۰۰ میلیمتر و یک ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۱۳۰ لیتر بر ثانیه ایجاد شد.

سفروزیر نیرو به مازندران تنها به انجام این بازدیدها و بهره برداری از طرح ها خلاصه نشد و تصمیمات خوبی در ۶ حوزه توزیع برق ساری، توزیع برق غرب، ‌ آب و فاضلاب، ‌ برق منطقه ای، شرکت تولید برق و آب منطقه ای مازندران اتخاذ شده است.

دستاوردهای سفر وزیر نیرو به مازندران چه بود؟

تصمیمات سفر وزیر نیرو در حوزه شرکت آب و فاضلاب مازندران

در این سفر تصمیم گیری شد تا همزمان با بهره برداری از سد گلورد راه اندازی و بهره برداری از فیلتر شنی با ظرفیت تامین آب شرب به میزان ۱۰۰ لیتر در ثانیه انجام شود و نسبت به تامین اعتبار به میزان یک هزار میلیارد ریال برای طرح های تنش آبی و هفت هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال برای طرح های جهاد آبرسانی و تکمیل طرحهای آب و فاضلاب شهرستان ساری از کلیه ظرفیت قانونی در اختیار از قبیل بند (ی) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۲ اقدام شود.

همچنین با توجه به بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ساری برای یکصدهزار نفر و آمادگی برای جاری سازی انشعابات جدید ضمن تامین اعتبار به میزان سه هزار میلیاردریال برای تکمیل پروژه احداث ۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب ساری در دور اول سفر ریاست محترم جمهور نسبت به تصویب احداث ۱۰۰ کیلومتر شبکه در دور دوم سفر ریاست محترم جمهور اقدام شود.

با توجه به مستندات پرداخت تسهیلات بانک توسعه اسلامی به میزان ۳۶۵ میلیون یورو برای طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب در پنج شهر اولویت دار مازندران درقائم شهر، آمل، محمود آباد، تنکابن و رامسر تصمیم بر این شد تا موضوع تضمین این تسهیلات از بانک مرکزی توسط وزارت محترم نیرو پیگیری جدی شود.

در سفر وزیر نیرو به مازندران با توجه به ابلاغ اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریالی از محل بند ط تبصره ۱۵ برای طرحهای آب و فاضلاب شهرهای تنکابن، عباس آباد و رامسر و انعقاد قرارداد یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی و در فعال بودن طرح های مذکور تصمیم بر این شد تا با تخصیص این پروژه ها تا سقف قرارداد از محل بند (ی) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار وزارت نیرو قرار گیرد و طرح تامین اضطراری آب قائم شهر از محل تنش آب از جمله طرح های ویژه وزارت نیرو (سامانه TPS ) است مقرر شد تا نسبت به تخصیص اعتبار به میزان ۱۰۰۰ میلیارد ریال جهت تکمیل پروژه از سوی وزارت نیرو اقدام شود.

همچنین برای تکمیل طرحهای آب و فاضلاب برای شهرهای شرق استان (نکا، بهشهر و گلوگاه) مقرر شد ۳۵۰ میلیارد ریال از محل بند (ی) تبصره ۱۵ تامین اعتبار و ابلاغ به شرکت آب و فاضلاب مازندران شود.

دستاوردهای سفر وزیر نیرو به مازندران چه بود؟

تصمیمات وزیر نیرو در حوزه برق منطقه ای مازندران

دستاورد سفر وزیر نیرو در حوزه برق منطقه ای شامل تخصیص ۹۰۰ میلیارد ریال نقدینگی برای احداث پست ۶۳/۲۰ کیلوولت محمودآباد (فریم) ساری، تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال برای برق رسانی به چاه های کشاورزی و آب شرب، ‌تحویل ۳۵ دستگاه ترانسفورماتور توزیع به شرکت برق منطقه ای و موافقت وزارت نیرو و شرکت توانیر با احداث کانال انرژی کمربندی شمالی ساری به طول حداقل هشت کیلومتر و به عرض حداقل ۶ متر و ارتفاع حداقل ۲.۵ متر با سرمایه گذاری شهرداری ساری در کریدور خطوط ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت با استاندارد و شرح خدمات توانیر، احداث نیروگاه ۱۵۰ مگاواتی زیم آور ساری و احداث پست ۶۳/۲۰ کیلوولت شهرک صنعتی گهرباران ساری با مشارکت شهرک صنعتی و سازمان مدیریت استان مازندران است.

تصمیمات وزیر نیرو در حوزه توزیع نیروی برق ساری شامل اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال جهت تبدیل شبکه های سیم مسی به کابل خودنگهدار استان و اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال جهت برق دار کردن چاه های کشاورزی ساری و میاندرود با تشکیل جلسه هماهنگی بین نمایندگان مجلس و فرمانداران ساری و میاندرود با محوریت فرماندار ساری است.

وزیر نیرو برای توزیع برق غرب مازندران نیز تصمیماتی اتخاذ کرد که احداث ۲ نیروگاه کلاس F در غرب مازندران، احداث پست ۶۳/۲۰ کیلوولت تنکابن ۳ و سی سرا، اختصاص بودجه ویژه طرح بهارستان به غرب مازندران علاوه بر بودجه تخصیصی سالجاری، ‌اختصاص یک هزار میلیارد ریال در ۲ مرحله جهت تبدیل شبکه های سیم مسی به کابل خودنگهدار در غرب مازندران و تامین هزینه خرید دو دستگاه جرثقیل، دو دستگاه بالابر و ۵ دستگاه خودروی کمک دار به توزیع برق غرب مازندران است.

دستاوردهای سفر وزیر نیرو به مازندران چه بود؟

رهاورد سفر وزیر نیرو در حوزه شرکت تولید برق استان

همچنین در این سفر تصمیم گیری شد تا با اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل تعمیرات اساسی واحد شماره ۲ بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا جهت اتمام تعمیرات اساسی و رفع محدودیت برای آمادگی اوج تابستان ۱۴۰۳، رفع چالش عقب نشینی آب دریای خزر و تاثیر آن بر حوضچه آبگیر نیروگاه نکا با استفاده از خدمات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و اختصاص فوری یک دستگاه توربو ژنراتور برای سایت طرح توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی نکا جهت کاهش ناترازی تولید برق در استان مازندران انجام شود.

پربارترین بخش سفر وزیر نیرو به مازندران را می توان در این حوزه برشمرد که شامل مصوبات و تصمیمات بیشتر است. تسریع در تکمیل و اجرای سدهای گلورد و هراز به عنوان گام اول طرح های تامین آب در مازندران، ‌ تخصیص صددرصدی اعتبارات سد گلورد با توجه به در پیش بودن برنامه افتتاحیه و موافقت با ایجاد ردیف اعتباری مستقل برای سد زارم رود و ضرورت پیگیری از سوی استان و وزارت نیرو است.

همچنین احصای موانع اجرایی سد زارم رود از سوی شرکت آب منطقه ای مازندران و برگزاری جلسه ویژه برای سد زارم رود جهت رفع مشکلات اجرایی طرح، تامین اعتبار لازم برای اجرای قطعه اول خط آبرسانی میاندرود به طول ده کیلومتر و تکلیف با آب منطقه ای مازندران مبنی بر انجام مناقصه طرح مذکور و ایجاد تمهیدات لازم جهت شروع عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه ساری- میاندرود (سلیم بهرام) برای سال آتی است.

وزیر نیرو در این سفر تصمیم گرفت تا تعیین سدهای در دست مطالعه با اولویت استان (سد های آزارود، دوهزار و سه هزار، چهاردانگه، و آپون) و اعلام آن به وزارت نیرو جهت اخذ ماده ۲۳ و ردیف اجرایی، ‌پیگیری مجزا برای اخذ مجوز زیست محیطی سد آزارود تنکابن، تدوین برنامه عملیات لایروبی آب بندان های استان به انضمام ظرفیت های اجرایی آن جهت لایروبی و تامین اعتبار لازم برای آب بندان هایی که امکان لایروبی از محل تهاتر خاک و یا مشارکت مردمی وجود نداردوتخصیص اعتبار از محل اعتبارات ملی در اختیار وزارت نیرو برای سردهنه های زراعی استان انجام شد.

همچنین اعلام بدهی طرح های عمرانی در دست اجرای استان (طرح های اولویت دار) به انضمام اعتبارات مورد نیاز به وزیر نیرو از سوی شرکت آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب و تخصیص اعتبار از سوی وزارت نیرو، شروع عملیات اجرایی طرح فوری اضطراری (پگیج تصفیه خانه) آب شرب نکا، بهشهر و گلوگاه و تامین اعتبار لازم از سوی وزارت نیرو، شروع عملیات اجرایی یک واحد شناور (ایستگاه پمپاژ) در سطح دریاچه میجران برای برداشت آب جهت ارتقاء کیفیت آب خام تحویلی به تصفیه خانه و اختصاص اعتبار از سوی وزارت نیرو، افزایش مخازن ذخیره آب شرب در سطح استان بخصوص غرب مازندران برای رفع مشکلات کمبود آب بخصوص در زمان پیک مصرف برای جمعیت ساکن و توریست و تخصیص اعتبار از محل طرح های جهاد آبرسانی برای رفع مشکلات طرح های آبرسانی شهر ها و روستا های استان از دیگر تصمیمات اتخاذ شده در سفر وزیر نیرو به مازندران است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha