اجرای طرح بوم‌گردی خارج از بافت روستاهای مازندران مصوب شد

ساری-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به اینکه تاکنون ساخت و اجرای طرح های بوم‌گردی در خارج از بافت روستاهای استان ممنوع بود، ‌گفت که طرح چگونگی ساخت و قواعد اجرای این نوع طرح ها از سوی این اداره کل تهیه و کارگروه امور زیربنایی مازندران آن را مصوب کرد.

حسین ایزدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سفر شهرستانی پنجم دی ماه استاندار مازندران به آمل به محدودیت ها و موانع توسعه بومگردی در استان اشاره شد و با توجه به تاکید شخص اول استان مبنی بر توسعه این بخش از گردشگری دغدغه های مورد اعلام شد.

وی ادامه داد:‌ سال ۱۳۹۸ در شورای برنامه ریزی استان مازندران صدور مجوز برای اجرای بومگردی در خارج از بافت روستا ممنوع اعلام شد که این موضوع باعث شده تا برخی متقاضیان در انجام این فعالیت و راه اندازی واحدهای بومگردی با مشکل مواجه شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به تعدد متقاضیان فراوان برای اجرای بوم گردی در خارج از بافت روستاهای استان اظهار داشت:‌ در طرح تهیه شده از سوی این اداره کل سعی شده تا تمامی جوانب امر برای اینکه متقاضیان از این فرصت برای ساخت ویلاها برای خوش نشینی استفاده نکنند، لحاظ شود.

وی گفت: از جمله این موارد لحاظ شده فاصله ساخت بنا تا شعاع مشخص شده در فاصله با بافت روستاها و نیز ساخت حداقل ۱۰ واحد بومگردی توسط متقاضی در محل اجرای طرح است تا مشخص شود فرد متقاضی واقعا مجری طرح بومگردی است و به دنبال سواستفاده از این مصوبه برای ساخت و ساز ویلایی نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با تاکید بر اینکه تمام تلاش ها برای رفع مشکلات پیش روی متقاضیان و توسعه واحدهای بومگردی است، ‌ادامه داد:‌نهایی شدن اجرای این مصوبه منوط به تصویب آن در شورای برنامه ریزی استان است تا از این پس متقاضیان راه اندازی واحدهای بومگردی بتوانند به این امر بپردازند.

وی تاکید کرد:‌تمامی هدف و برنامه برای اجرایی شدن این مصوبه در راستای توسعه واحدها بومگردی با لحاظ کردن ملاحظات حفظ زمین های کشاورزی است تا به این بخش از اقتصاد استان مازندران خدشه ای وارد نشود.

اجرای طرح بوم‌گردی خارج از بافت روستاهای مازندران مصوب شد

به گزارش ایرنا، بومگردی در واقع بازدید از زیست بوم یک منطقه است؛ به طوری که به هیچ یک از ویژگی‌های محیطی، فرهنگی، طبیعی و اجتماعی اصیل منطقه خدشه‌ای وارد نشود. اقامتگاه‌های بومگردی بسته به شرایط طبیعی و اقلیمی هر منطقه متفاوت هستند. این بوم‌گاه می‌تواند چادر شبی باشد در دل دره‌ای زیبا که عشایر ایرانی در آن سکنی دارند و یا خانه‌ای خشتی و کاهگلی در قلب کویر و یا شاید هم یک کاروانسرای قدیمی بر سر جاده‌ای که حالا احیاء و مرمت شده و پذیرای مهمانان است. خانه‌های سنتی روستایی با آن آتش و تنور گوشه‌ حیاط، حوض فیروزه‌ای و گل‌های شمعدانی‌اش، درختان سرسبز با میوه‌های رسیده، استشمام عطر خوش گل‌های باغچه و نم بارانی که با بوی کاهگل در هم می‌آمیزد همگی حس آرامش و برگشت به اصل و سرشت را در وجود آدمی تزریق می‌کند و این همان زیبایی‌ست که زندگی شهرنشینی از انسان‌ها دریغ کرده است.

مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار روستا علاوه بر اینکه محل سکونت دائمی نیمی از جمعیت استان است در این مناطق ظرفیت های فوق العاده ای برای جذب مسافران وگردشگران وجود دارد به طوریکه بنا به اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیشتر از ۲۵ درصد مسافرانی که به این استان می آیند در روستاها اقامت می کنند و تعداد اقامتگاه‌های بومگردی مجوزدار و فعال استان ۳۷۲ واحد است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha