زدودن غبار محرومیت از چهره گلستان با عدالت‌محوری در توزیع منابع

گرگان- ایرنا- چهره آلوده به محرومیت برخی شهر و روستاهای گلستان با گذشت چند دهه از پیروزی انقلابی اسلامی و تلاش دولت‌ها برای رساندن سطح زندگی برابر همه ساکنان، همچنان چون زخمی چرکین در پشت رخ سرسبز و بی آلایش این استان پنهان بود تا اینکه به مدد تلاش و اهتمام جدی دولت سیزدهم و با عدالت‌محوری در توزیع منابع، غبار محرومیت در حال زدودن و پاک‌سازی است.

به گزارش ایرنا، انقلاب اسلامی طی ۴۴ سال گذشته، فارغ از نگاه‌های قومی و مذهبی توانسته در راستای شعار و راهبرد محرومیت زدایی و تحقق عدالت اجتماعی، خدمات عمرانی و رفاهی قابل توجهی به اقصی نقاط کشور از جمله مناطق روستایی و مرزی استان گلستان که بیشتر از قوم ترکمن و اهل سنت هستند ارائه کند.

دیدن سیمای روستاهای نواحی شمالی و مرزی گلستان که تمامی آنها به برکت انقلاب اسلامی و دولت‌های آن طی ۴۴ سال گذشته از خدمات متنوع زیرساختی، عمرانی و رفاهی اولیه مانند راه آسفالت مناسب، خانه آجری و مقاوم، برق، گاز، آب، مدرسه، خانه بهداشت و مخابرات برخوردار شدند، به گفته برخی علما، ریش سفیدان و اهالی این مناطق جای شکرگزاری دارد.

به‌گواه آمار، اغلب روستاهای مناطق شمالی و مرزی این استان شمالی تا قبل از رخداد پیروزی انقلاب اسلامی، از تمامی خدمات زیرساختی محروم بودند و مردمان این دیار با شرایط بسیار سخت زندگی می‌کردند.

مرزنشینانی که در کنار سختی‌های زندگی آن زمان، شرایط اقلیمی خشک و بیابانی منطقه نیز مصائب آنها را دوچندان کرده بود نور امید در دلهایشان هرگز خاموش نشد و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) دریچه‌ای جدید به رویشان گشود.

اگرچه هم اکنون هم برخی کمبودها و مشکلات از جمله در حوزه آب آشامیدنی به سبب کمبود منابع آبی و شرایط اقلیمی خشک و بیابانی نواحی شمالی گلستان همچنان مردمان خونگرم این دیار را رنج می‌دهد اما دولت آیت الله رییسی با درک این موضوع در سفر اسفند سال ۱۴۰۰ به این استان، مصوباتی با تخصیص اعتبار مناسب داشت که با توجه ویژه به نقاط محروم و کمتر برخوردار گلستان و افزایش سرانه بودجه‌های عمرانی آن‌ها، امید را بار دیگر در دل‌ اهالی این خطه از ایران اسلامی زنده کرد.

استاندار گلستان گفت: محرومیت زدایی سرفصل خدمات دولت جهادی و مردمی سیزدهم است که این مهم در این استان به طور جدی دنبال می شود.

رشد هزار درصدی اعتبارات گلستان

علی‌محمد زنگانه با اعلام رشد هزار درصدی اعتبارات استانی و حدود ۲۰۰ درصدی تخصیص اعتبارات تملک دارایی و سرمایه‌ای سال مالی قبل گلستان گفت: این آمار بیانگر عزم جدی دولت برای رفع محرومیت‌های زیرساختی و به‌جای مانده از دهه‌های گذشته است.

وی افزود: دولت از همه توان خود برای تزریق اعتبار تکمیل این طرح‌ها استفاده می‌کند اما تلاش می‌کنیم با جذب سرمایه‌گذاران، فرایند تکمیل این طرح ها را کوتاه‌تر کنیم.

استاندار گلستان به بخشی از تلاش‌های در دست اقدام بنیاد مستضعفان در محرومیت زدایی از گلستان اشاره کرد و گفت: مقرر بود بنیاد ۱۲ مدرسه در شهرستان مراوه تپه احداث کند که چهار مدرسه به بهره‌برداری رسیده و چهار مدرسه نیز در دست احداث است و امیدواریم چهار مدرسه دیگر با توجه به عدم نیاز مراوه‌تپه در نقاط دیگر گلستان احداث شود.

زنگانه افزود :با توجه به ظرفیت دامپروری و دامداری گلستان همراهی بنیاد مستضعفان در احداث دامداری سه هزار راسی در استان بسیار ارزشمند است و می تواند به توسعه صنایع تبدیلی استان کمک شایانی کند.

وی گفت : واگذاری زمین ۴۵ هکتاری از املاک بنیاد به نهضت ملی مسکن نقشی تاثیرگذار در خانه دار شدن مردم و تسریع روند خدمت رسانی دارد.

استاندار گلستان ادامه داد: با توجه به تاکید رییس جمهور مبنی بر توزیع عادلانه اعتبارات در مناطق محروم، در حال حاضر مثلا سرانه یک شهروند مراوه‌تپه‌ای از اعتبارات هفت برابر یک فرد ساکن مرکز استان است و این نشان از نگاه ویژه دولت برای کمک به توسعه این شهرستان در بخش‌های مختلف دارد.

زنگانه اظهار کرد: هدف دولتمردان حرکت به سوی پایان محرومیت است و اولویت‌های محرومیت‌زدایی در شهرستان استان رشد شاخص‌های آب، بهداشت، بهسازی روستا و آموزش است.

سنگ تمام انقلاب برای رفع محرومیت مناطق ترکمن‌نشین گلستان

امام جمعه گنبدکاووس هم که سال گذشته در آیین جشن انقلاب ویژه عشایر و مرزنشینان این شهرستان در روستای «قره‌ماخر» شرکت کرده بود گفت: خدماتی که نظام اسلامی و دولت‌های آن به مناطق عشایری و مرزنشین گلستان و گنبدکاووس طی ۴۴ سال گذشته ارائه کرده حداقل ۲ برابر سایر مناطق است.

حجت الاسلام محمود ترابی افزود: در مجموع و بدون اغراق باید گفت، خدماتی که نظام جمهوری اسلامی در بخش‌های گوناگون به مردم ارائه کرده به هیچ وجه قابل قیاس با دوران قبل از انقلاب نیست و این مایه افتخار انقلاب و مردم فهیم و بابصیرت ایران است.

وی با یادآوری سخن امام راحل (ره) که عشایر را از ذخایر انقلاب دانسته بودند، گفت: عشایر و مرزنشینان گلستان و گنبدکاووس مرزبانان واقعی انقلاب و حامی نظام و ولایت هستند.

خدمات انقلاب به مرزنشینان اهل سنت گلستان ارزنده و بی‌سابقه است

امام جمعه اهل سنت شهر مرزی «اینچه‌برون» گنبدکاووس هم با قدردانی از خدمات انقلاب اسلامی و دولت‌های آن طی ۴۴ سال گذشته در بخش مرزی داشلی برون این شهرستان گفت: اقدامات صورت گرفته در بخش‌های گوناگون برای مرزنشینان ترکمن و اهل سنت این خطه، ارزنده و بی‌سابقه است.

آخوند مدد هوشمند بیان کرد: مردم بخش محروم و کمترتوسعه یافته داشلی برون گنبدکاووس که همگی اهل سنت و ترکمن هستند قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از کمترین امکانات رفاهی مانند جاده، آب، برق، گاز، مخابرات، خانه بهداشت و مراکز درمانی بی‌بهره بودند.

وی گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش دولت‌های آن طی ۴۴ سال گذشته در همه بخش‌های اشاره شده، خدمات خوبی به مناطق مختلف کشور از جمله برای اهالی بخش مرزی داشلی برون گنبدکاووس انجام شد.

آخوند هوشمند افزود: خدمات انقلاب به مرزنشینان بخش داشلی برون ویژه است و اهالی منطقه هیچ گاه این خدمات را فراموش نخواهند کرد.

وی بابیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب هیچ یک از روستاهای بخش داشلی برون گنبدکاووس جاده و راه دسترسی مناسب نداشت، یادآور شد: فقط جاده داشلی برون به شهر گنبد «شنی» بود و بقیه روستاها راه خاکی داشتند.

آخوند هوشمند بیان داشت: به برکت انقلاب اسلامی به جز ۲ روستا، راه دسترسی ۲۸ روستای دیگر بخش داشلی برون آسفالته است.

وی همچنین گفت: قبل از انقلاب با کمترین باران و طغیان رودخانه «اترک» در بخش داشلی‌برون سیل جاری می‌شد و به مردم و اراضی کشاورزی آنها خسارت می زد اما با پیروزی انقلاب و به منظور جلوگیری از خسارات سیل، نهرها و آب‌نبدان‌هایی زده شد که کشاورزان و دامداران از آن استفاده می‌کنند و دچار خسارت نمی‌شوند.

امام جمعه اهل سنت اینچه‌برون اضافه کرد: اگرچه برخی کمبودهایی در حوزه آب آشامیدنی بخش مرزی داشلی برون وجود دارد اما دولت تلاش خود را برای رفع این مشکلات انجام می‌دهد.

استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد که حدود ۴۷ درصد از این جمعیت درمناطق روستایی استان سکونت دارند و از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha