• چهارشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403021209125
  • خبرنگار : 71588

بیانیه مشترک مصر و کویت درباره لزوم آتش‌بس در غزه، سودان و توقف مداخلات در لیبی

بیانیه مشترک مصر و کویت درباره لزوم آتش‌بس در غزه، سودان و توقف مداخلات در لیبی

رئیس‌جمهور مصر و امیر کویت در بیانیه‌ای مشترک بر مخالفتشان با تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، لزوم برقراری آتش‌بس در سودان و توقف مداخله‌های خارجی در امور لیبی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، این بیانیه مشترک در پایان نشست عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر و مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت صادر شد که روز سه‌شنبه در قاهره پایتخت مصر برگزار شد.

براساس نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، دو طرف درجریان این نشست به بررسی روابط دوجانبه میان مصر و کویت در سطح مختلف، پایبندی متقابلشان به حفظ امنیت و منافع یکدیگر و تمایلشان به حفاظت از امنیت عربی مشترک پرداختند.

امیر کویت و رئیس‌جمهور مصر همچنین درخصوص همکاری مشترک در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، تجاری، انرژی، زیرساختی، مراکز درمانی، آموزشی، فرهنگی و گردشگری با یکدیگر رایزنی کردند.

دو طرف توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور مصر و کویت که نشان‌دهنده منافع مشترکی است که این ۲ کشور را به هم پیوند می‌دهد را مورد بررسی قرار دادند.

در همین راستا، طرف کویتی رشد و توسعه بی‌سابقه‌ای را که مصر در همه سطوح شاهد آن بوده را ستود و بر تلاش‌های بی‌وقفه مصر برای بهبود فضای سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌گذاری و غلبه بر موانع پیش روی سرمایه‌گذاران تاکید کرد.

دو طرف بر عزم و اراده خود برای تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری طی دوره آتی و تحقق منافع مشترکشان و تعیین مسئولانی از ۲ کشور برای اتخاذ اقدامات لازم در این خصوص و مقدمه‌چینی برای برگزاری سیزدهمین دور کمیته عالی مشترک طی ماه‌های آتی تاکید کردند که در پیشبرد تلاش‌ها برای تقویت همکاری مشترک سهم بسزایی دارد.

رئیس‌جمهور مصر و امیر کویت حمایت متقابل میان ۲ کشور در محافل بین‌المللی مختلف که رکن اساسی پیشبرد منافع مشترک است را ارج نهادند.

دو طرف هماهنگی مستحکم در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مهم و مورد توجه مصر و کویت و حمایت مصر از کاندید شدن کویت برای عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل در دوره ۲۰۲۴-۲۰۲۶ را ستود.

رئیس‌جمهور مصر و امیر کویت بر لزوم اولویت دادن به فرهنگ صلح، گفت‌وگو و حل و فصل دیپلماتیک اختلافات و منازعات در منطقه به منظور دستیابی به توسعه و همزیستی مسالمت‌آمیز میان کشورهای منطقه تاکید کردند.

دو طرف بر لزوم دستیابی به آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و ضرورت تسهیل دسترسی ایمن، کافی و پایدار به کمک‌های بشردوستانه برای مردم فلسطین در سرزمین‌های اشغالی و اجرای قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل که آخرین آن قطعنامه شماره ۲۷۲۰ از جمله ایجاد مکانیسم سازمان ملل در داخل نوار غزه برای تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه است، تاکید کردند.

آنها همچنین مخالفت خود را با تداوم عملیات نظامی رژیم صهیونیستی از جمله گسترش احتمالی عملیات نظامی به شهر رفح اعلام و نسبت به پیامدهای انسانی وخیم ناشی از چنین اقدامی هشدار دادند.

رهبران ۲ کشور بر خطرات اقدامات رژیم اشغالگر که موجب توسعه درگیری و به خطر انداختن امنیت و ثبات منطقه و امنیت و صلح بین‌المللی می‌شود، تاکید کردند.

السیسی و الصباح بر لزوم پذیرفتن مسئولیت جامعه جهانی در حل مسأله فلسطین از طریق اجرای راهکار تشکیل دو دولتی و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی مطابق با موارد تصمیمات بین‌المللی مربوطه تاکید کردند.

دو طرف مخالفت قاطع خود را با هرگونه تلاش برای نابودی مسأله فلسطین و نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی و تمامی تلاش‌ها برای کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از سرزمین‌هایشان در غزه و کرانه باختری از جمله شهر قدس شرقی اعلام کردند.

آنها ضمن محکوم کردن هدف قرار دادن عامدانه آژانس امدادی سازمان ملل و اهمیت حمایت از بودجه آن، بر پایبندی خود به حق بازگشت آوارگان فلسطینی و قطعنامه شماره ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل و نیز بر اهمیت نقش حیاتی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تاکید کردند.

دو طرف در بخش دیگری از سخنانشان بر لزوم احترام به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی لیبی تاکید کرده و مخالفت خود را با مداخله‌های خارجی در امور داخلی این کشور اعلام کردند.

رهبران کویت و مصر همچنین بر اهمیت دستیابی به آتش‌بس فوری در سودان و مخالفت با مداخله‌های خارجی برای حمایت از هر طرف نظامی تاکید کردند.

آنها همچنین تاکید کردند که هر راه حل سیاسی واقعی باید مبتنی‌بر دیدگاه سودانی بدون دیکته یا فشار هیچ طرف خارجی باشد.

طرف کویتی بر حمایت تمام قد کشورش از امنیت آبی مصر تاکید و نگرانی خود را نسبت به تداوم اقدامات یک‌جانبه که به ضرر منافع آبی مصر و سودان است، اعلام کرد.

دو طرف اهمیت امنیت و ثبات دریانوردی در گذرگاه‌های آبی منطقه براساس احکام قوانین بین‌المللی را مورد تاکید قرار دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha