• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403021711919
  • خبرنگار : 50180

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه:

«تب کریمه کنگو» می‌تواند منجر به مرگ افراد شود

«تب کریمه کنگو» می‌تواند منجر به مرگ افراد شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: حتی دامپزشک‌ها هم از روی علائم ظاهری قادر به تشخیص بیماری «تب خونریزی دهنده کریمه کنگو» در دام آلوده نیستند.

حسین حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، از تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام یاد کرد و افزود: این بیماری در دام‌ کاملاً بدون علامت بوده و با یک تب خفیف چند روزه همراه است، لذا هیچ فردی حتی دامپزشک‌ها هم از روی علائم ظاهری قادر به تشخیص بیماری در دام آلوده نیستند، در حالیکه این بیماری بسیار خطرناک بوده و می‌تواند در انسان منجر به مرگ فرد شود.

وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو می‌تواند از دو راه به انسان منتقل شود، اظهار کرد: بیماری از طریق گزش کنه و یا تماس با ترشحات دام آلوده به این بیماری به انسان منتقل می شود، همچنین احتمال انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق تماس دست دارای خراش و یا بریدگی با گوشت دام آلوده و حتی مصرف گوشت دام و یا فرآورده‌های دامی آلوده هم وجود دارد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در انسان با تب شروع می شود و بیمار پس از تب کردن علائمی مثل حالت تهوع، اسهال، بی‌اشتهایی، درد شدید عضلانی و خونریزی زیرپوستی را تجربه خواهد کرد، گفت: احتمال مرگ در مبتلایان به خصوص در مرحله خونریزی زیرپوستی بالا است.

حیدری با بیان اینکه دامداران، سلاخان، دامپزشکان،کارگران کشتارگاه‌ها و دیگر افرادی که با دام سروکار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، تاکید کرد: احتمال آلوده شدن زنان خانه‌دار هم در هنگام خرد کردن گوشت آلوده به بیماری وجود دارد.

وی افزود: توصیه می‌شود افرادی که با گوشت و دام سروکار دارند، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در زمان کار نکات بهداشتی را رعایت کرده و حتماً از لباس کار و دستکش استفاده کنند.

وی با بیان اینکه یک راه حل آسان برای از بین بردن عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت دام آلوده وجود دارد، گفت: برای پیشگیری از بروز بیماری باید گوشت دام بعد از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در شرایط پیش سرد -سردخانه‌های با دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد- نگهداری شود، چون در این صورت فعل و انفعالات شیمیایی در لاشه رخ  داده و گوشت لاشه از بیماری پاک می‌شود.

حیدری با اشاره به برنامه ریزی در جهت آشنا سازی روستاییان و دامداران استان با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و راه های انتقال بیماری به انسان در آستانه فصل گرم سال، گفت: در تلاشیم با برگزاری دوره های آموزشی و کلاس های ترویجی روستاییان را با راه های انتقال این بیماری آشنا کرده و از این طریق از شیوع بیماری جلوگیری کنیم.

 وی ادامه داد: همچنین در تلاشیم تا با سمپاشی جایگاه های دام احتمال شیوع بیماری در گله های دام را از بین برده و از این طریق از بروز بیماری در بین جمعیت دامی و انسانی جلوگیری کنیم.

وی یادآور شد: خوشبختانه از ابتدای امسال هیچ مورد انسانی از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان کرمانشاه گزارش نشده است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha