• یکشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403020201537
  • منبع : جهاد دانشگاهی

بهره‌گیری از ظرفیت جهاددانشگاهی در راستای اهداف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

بهره‌گیری از ظرفیت جهاددانشگاهی در راستای اهداف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

رئیس جهاد دانشگاهی ضمن تاکید بر افزایش تعاملات و همکاری جهاد دانشگاهی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تثبیت مالکیت املاک و اراضی جهاد دانشگاهی و اراضی و املاکی که سالهاست مورد اختلاف و محل دعوا بوده، نیازمند تعامل جدی با سازمان ثبت است.

به گزارش ایسنا، مسلمی نائینی در نشست مشترک با حسن بابایی، رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امروز یکشنبه (۲ اردیبهشت‌ماه) با بیان اینکه جهاددانشگاهی نهادی شناخته شده و از نهادهای مولود انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: این نهاد انقلابی طی ۴۴ سال فعالیت خود اقدامات بسیاری در راستای رفع نیازهای کشور انجام داده است.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیاز به نهادی برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در کشور احساس می شد که جهاددانشگاهی از ابتدای تأسیس توانسته در حوزه‌های مختلف و حتی در دوران دفاع مقدس کارهای بزرگی به سرانجام برساند. از جمله پژوهشگاه رویان این نهاد که پرچم ایران را در عرصه درمان ناباروری و سلول‌های بنیادی در سراسر دنیا برافراشته است و زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی این راه را آغاز کرد و همچنان ثمرات اقدامات او ادامه دارد و در آینده نزدیک موسسات پزشکی توسط پژوهشگاه رویان در سطح کشور تأسیس خواهد شد.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نهاد ظرفیت و توان گسترده‌ای دارد، تصریح کرد: با وجود این ظرفیت‌ها اما جهاددانشگاهی در حوزه ثبت دارایی‌های فیزیکی خود با مشکلاتی مواجه است که امیدواریم با تعامل و همکاری و راهنمایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بتوانیم این دارایی‌ها را به مرحله مولدسازی برسانیم و با استفاده از این ظرفیت مشکلاتمان را رفع کنیم.

وی تأکید کرد: تثبیت مالکیت املاک و اراضی جهاد دانشگاهی و اراضی و املاکی که سالهاست مورد اختلاف و محل دعوا بوده نیازمند تعامل جدی با سازمان ثبت است.

مسلمی نائینی در ادامه در رابطه با تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» بیان کرد: جهاددانشگاهی زمین‌های بسیاری در پارک‌های علم و فناوری خود دارد که آن را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌هد تا با بهره مندی از آن و افزایش تولیدات خود موجبات تحقق شعار سال را افزایش دهیم.

وی افزود: برخی از این شرکت‌ها اسناد مالکیت دارند اما به دنبال آن هستیم سند اعیان نیز به آنها ارائه کنیم تا برای ادامه کار خود قوت قلب بگیرند و از این طریق مشارکت مردم در راستای جهش تولید را افزایش دهیم.

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد تولیدات علمی فراوانی دارد، گفت: امیدواریم تولید این محصولات را به مرحله انبوه برسانیم و در این رابطه از ظرفیت بخش خصوصی بهتر بتوانیم استفاده کنیم. به طور مثال در حوزه گیاهان دارویی خط تولید خوبی راه اندازی شده کرده‌ایم که در داخل و خارج از کشور می‌توانیم محصولاتمان را توزیع کنیم.

مسلمی نائینی در پایان سخنانش تأکید کرد: در راستای نیل به اهدافمان نیازمند راهنمایی و راهبری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستیم تا بتوانیم محصول تولیدی بهتری را به داخل و خارج از کشور ارائه کنیم.

در ادامه این نشست مشترک، حسن بابایی، رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه گفت: امسال با توجه به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، سال مردمی سازی تولید است که بر این اساس مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته تجربیات خوبی در بحث همکاری با شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری داشتیم، گفت: سازمان ثبت در زمینه تثبیت مالکیت و صدور اسناد حدنگار، نیازمند افراد متعهد با دانش تخصصی بالاست و تعامل با مجموعه جهاددانشگاهی راهگشای سازمان ثبت در تسریع و تسهیل صدور اسناد حدنگار است و ان‌شاءالله بتوانیم با انتقال تجربه و دانش در سال جدید زمینه همکاری را منسجم‌تر کنیم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه گفت: خرید ماهواره با هدف به روزرسانی تصاویر ماهواره‌ای در تثبیت مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی در سال آینده و همچنین گسترش تعاملات با جهاد دانشگاهی در اجرای این طرح چهره جدیدی از سازمان ثبت را  ارائه خواهد کرد.

بابایی با بیان اینکه جهاددانشگاهی مجموعه‌ای متشکل از پژوهشگران و دانشمندانی است که در حوزه‌های مختلف صاحب نظر هستند، تأکید کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه علاوه بر کار میدانی و فعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی، کارهای مهمی در خدمت رسانی به مردم خلق کرده است. یکی از دلایل انتخاب جهاددانشگاهی برای توسعه همکاری و تعامل هم اعتقاد عملی این نهاد به اقدامات پژوهشی است.

وی با اشاره به دستاوردهای سازمان ثبت طی ماه‌های گذشته عنوان کرد: ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی، ۵۱ درصد از پهنه‌های کشاورزی، ۸۰ درصد از اراضی موقوفه و ۱۰۰ درصد اماکن نظامی تثبیت و مستندسازی شده که این نتایج حاصل ۱۱۰ سفر استانی و تشکیل قرارگاه‌های حدنگاری «شهید سلیمانی» در تمامی واحدهای ثبتی سراسر کشور است.

رییس سازمان ثبت در ادامه گفت: صدور اسناد الکترونیک و همچنین الکترونیکی کردن فرآیندهای ثبت شرکت‌ها در تیرماه سال جاری و رونمایی از سامانه کاتب در هفته قوه قضائیه و الکترونیکی کردن بسیاری از خدمات تا پایان سال را از دیگر اقدامات این سازمان اعلام کرد و گفت: این اقدامات نقش موثری در کاهش مراجعات مردمی و افزایش رضایتمندی مردم دارد.

بابایی در ادامه بر انعقاد تفاهم‌نامه مشترک فی مابین دو سازمان در تمامی حوزه‌ها بالاخص در حوزه حدنگاری و مالکیت معنوی و همکاری در برداشت‌های ماهواره‌ای در حوزه نقشه برداری، بهره گیری از ظرفیت نخبگان حوزه جهاددانشگاهی، تشکیل کارگروه مشترک به جهت تسهیل در صدور اسناد تاکید کرد و گفت: امروز در بحث تثبیت و صدور اسناد نیازمند کمک و همکاری افراد متعهد و دارای علم هستیم و در این راستا آمادگی استفاده از توانمندی‌های جهاددانشگاهی و متخصصان این نهاد را داریم.

وی در پایان سخنانش یکی از برنامه‌های این سازمان برای سال آینده را خرید ماهواره برای رصد تغییرات اراضی اعلام کرد و گفت: حدنگاری(کاداستر) علم بروزی است و جهاددانشگاهی می تواند در این حوزه و نقشه برداری اراضی(GIS) به ما کمک کند.

بر اساس این گزارش در این نشست مشترک حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس، سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و امور منابع، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی، امیر طهرانچی مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست، دکتر ابوالقاسم رئیسی مدیرکل روابط عمومی و دکتر فتاح فتاحی سرپرست دفتر امور حقوقی و قراردادهای جهاددانشگاهی حضور داشتند و بر افزایش همکاری در حوزه‌هایی مانند مالکیت معنوی، تجاری سازی و اقتصاد دانش‌بنیان، تسهیل و تسریع ثبت و صدور اسناد و املاک جهاددانشگاهی، رفع مشکل تصدی بیش از یک شغل جهادگران، استفاده از توان جهاددانشگاهی در حوزه آموزش‌های تخصصی، افکارسنجی، توسعه فعالیت‌های فرهنگی قرآنی، و... تأکید کردند.

حدنگاری(کاداستر) اراضی کشاورزی، ایده پردازی در حوزه ثبت اسناد و املاک، مشاغل خانگی، بحث رسانه و تولید محتوا و افزایش تعامل دو مجموعه از موضوعات مورد تأکید در این نشست بود.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، همچنین در این نشست معاون امور املاک و کاداستر، معاون فن آوری و خدمات الکترونیک ثبت، سرپرست مرکز مالکیت معنوی و مدیر کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری سازمان ثبت نیز آمادگی این سازمان را در زمینه تثبیت مالکیت و ساماندهی املاک جهاددانشگاهی، ایجاد فضای پژوهشی و تحقیقاتی در صدور اسناد حدنگار، ثبت برند و علائم تجاری، تعریف مسیر سبز برای جهاددانشگاهی اعلام کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha