خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

توسعه اقتصاد روستایی ضامن رشد اقتصادی گلستان

asdasd
کد خبر : ۱۴۶۴۱۱۶

مسئولان استانی باید به اقتصاد روستا توجه بیشتری داشته باشند

حدود نیمی از جمعیت استان گلستان در روستاها ساکن هستند و در زمینه های پرورش دام سبک و سنگین، پرورش کرم ابریشم،صنایع دستی و ... مشغول به کار هستند. مردم روستاهای گلستان مشکلاتی برای تولیدات خود دارند که دولت باید ورود جدی برای رفع مشکلات آنها داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، حدود نیمی از جمعیت گلستان در روستاها ساکن هستند و این روستاها ظرفیتی برای توسعه اقتصادی استان است. مردم روستاهای گلستان در زمینه های پرورش گیاهان دارویی، کشت زعفران، فرش دست باف، رومیزی، دوخت لباس‌های محلی، طراحی،صنایع دستی و ... مشغول به کار هستند.

افرادی که در روستاها مشغول به کار هستند بارها اعلام کردند دولت تسهیلاتی را که برای شروع کار به آنها می دهد اصلا کفایت نمی‌کند. مسئولان گلستانی باید به اقتصاد روستا توجه بیشتری داشته باشند.

محصولاتی که در روستاهای گلستان تولید می‌شوند به همه شهرهای ایران ارسال و حتی به کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، آلمان، قطر، عمان، امارات و ... صادر می‌شوند.

گلستان در بخش صنعت از سایر استان های کشور عقب مانده است و صنایع بزرگ در استان وجود ندارد. کشاورزی در گلستان درگیر خام‌فروشی شده است‌ و اگر صنایع تبدیلی ایجاد شود مشکل برطرف و زمینه اشتغال بیشتر در استان فراهم خواهد شد.

به گفته برخی کارشناسان باید طرح های بوم گردی در استان افزایش پیدا کند که با این اقدام مسافران بیشتری به گلستان بیایند. مسئولان دستگاه های مربوطه باید برای جذب گردشگران به استان تلاش بیشتری کنند.

کارشناس اشتغال حوزه روستایی در گفت وگو با ایلنا اظهار کرد: ظرفیت های اشتغال بسیار خوبی در روستاهای گلستان وجود دارد و باید دولت مردان پایگاه‌های اصلی تولید را در روستاها شناسایی و برای آنها برنامه داشته باشند.

مهدی خطیرنامنی ادامه داد: سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در گلستان تولید می شود. تامین رفاه و اقتصاد روستا موجب رونق تولید در بخش کشاورزی و بالا رفتن  درآمد نیمی از جمعیت گلستان می شود.

وی بیان کرد: دولت‌ ها می‌توانند با توسعه گردشگری روستایی، توسعه مشاغل خانگی، جذب سرمایه گذاری، معرفی جاذبه‌های طبیعی، ایجاد مشاغل کوچک، جاذبه‌های ماندگاری، گردشگری و ... حمایت های خود را فراگیرتر کنند.

وی یادآور شد: مشکل اصلی روستاهای استان گلستان اشتغال است و باید شرایطی اشتغال فراهم شود و روستاییان باید انگیزه ای برای ماندن در روستا داشته باشند. یکی از چالش های روستاهای گلستان نبود زیرساخت‌های مناسب جهت ایجاد و توسعه اشتغال مبتنی بر صادرات  است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان هم درگفت وگو با ایلنا اظهار کرد: در راستای حمایت از فعالان حوزه صنایع دستی گلستان در سال 1402 حدود 370 طرح به مبلغ 32 میلیارد و 621 میلیون تومان تسهیلات در قالب مشاغل خانگی و تبصره 18 پرداخت شده است.

مریم حاجی ابراهیمی ادامه داد: 325 طرح به مبلغ 21 میلیارد و 381 میلیون تومان مشاغل خانگی و 45 طرح به مبلغ 11 میلیارد و 240 میلیون تومان تبصره 18 پرداخت کردیم.

وی بیان کرد: اشتغال ایجاد شده در سال 1402 در حوزه صنایع دستی به تعداد 1187 نفر از محل صدور مجوزات در رشته های ابریشم بافی ، خراطی چوب ، تولیدات چرم دست دوز و بافتنی های سنتی، دوخت لباس محلیژ، سفال و سرامیک بوده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز