خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

کشت گیاهان دارویی در گلستان باید توسعه پیدا کند

asdasd
کد خبر : ۱۴۳۹۰۷۶

بازار فرورش گیاهان دارویی برای کشاورزان به طور کامل فراهم نیست

استان گلستان خاک حاصلخیز و آب و هوای بسیار مطلوبی برای کشاورزی دارد و در سال های اخیر کشاورزان زمین‌های کشاورزی خود را به کشت گیاهان دارویی اختصاص داده‌اند اما مشکلات فراوانی مانند فروش دارند که چالش های جدی برای آنها به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، گلستان تنوع آب و هوایی و اقلیم متفاوتی دارد که همین موضوع باعث شده که کشاورزان استان به سمت کشت گیاهان مختلف دارویی بروند. در استان گیاهان دارویی مانند زعفران، سیاه دانه، نعنافلفلی، آویشن، گل گاو زبان، رازک، گل محمدی و... کشت می‌شود.

شمال گلستان منطقه بیابانی است و کشاورزانی که می‌خواهند گیاهان دارویی کشت کنند می‌توانند گیاه‌هایی مانند شیرین بیان، علف شور و خار شتر که برای جلوگیری از بروز ریزگردها در این مناطق موثر است کشت کنند. توسعه کشت گیاهان دارویی می‌توانند نقش مهمی در  اشتغال جوانان و صادرات غیرنفتی داشته باشد و کشت گیاهان دارویی را جایگزین محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا کرد.

کشاورزان برای برای فروش محصولات گیاهان دارویی با مشکلاتی جدی مواجه هستند وتوسعه کشت گیاهان دارویی در گلستان با تکمیل زنجیره‌های تولید و صادرات شکل می گیرد. کشت گیاهان دارویی به ایجاد اشتغال و رونق گردشگری کمک شایانی می‌کند.

گیاهان دارویی در استان کشت می‌شوند ولی  با برند استان‌های دیگر کشور بسته‌بندی و نهایتا به فروش می‌رسند. مهترین دلیل آن دلالی و نبود بازار فروش برای کشاورزان است و مسئولان استان باید برای حمایت از کشاورزان ورود جدی داشته باشند.

تنوع اقلیمی گلستان، فرصت مغتنمی برای ترویج و توسعه کشت گیاهان با ارزش دارویی فراهم کرده است. مسئولان باید برای بسته بندی و فروش محصولات تصمیمی جدی بگیرند که در این شرایط ارزش افزوده نصیب کشاورزان استان خواهد شد.

یک کشاورز گلستانی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: استان در شرایط خشک سالی شدیدی قرار دارد و کار را برای کشاورزان بسیار سخت کرده است. در این زمان  کشت گیاهان دارویی بسیار خوب است. سیاه‌دانه، زیره سبز، زعفران، گل‌محمدی، آویشن، نعناع فلفلی، گل گاوزبان، مرزنجوش، کنگر فرنگی از جمله گیاهان دارویی هستند که کشاورزان کشت می‌کنند.

فیض محمد مزینی ادامه داد: ما در سال سالجاری یک هکتار گیاهان داروی کشت کردیم ولی متاسفانه مشکلاتی مانند فروش، دلالان، عدم تسهیلات بانکی، نبود واحد های فراوری و با عدم تعاونی ها مواجه هستیم که کار توسعه کشت گیاهان را سخت کرده است.

وی افزود: در تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی کشاورزان با مشکلات زیادی روبه رو هستند که برای کاشت گیاهان دارویی، دستگاه کاشت مناسب محصول به ندرت پیدا می‌شود. در نهایت بازار فروش این محصولات ثابت نیست و کشاورز از بابت فروش محصول خود مطمئن نیست.

وی خاطرنشان کرد: اگر در این زمینه سرمایه گذاری بیشتری صورت بگیرد قطعا علاوه بر ایجاد اشتغال پیامدهای از جمله پیشگیری از فرسایش خاک، بروز سیلاب، جلوگیری از ریزگردها برای استان خواهد داشت.

مجری طرح گیاهان دارویی جهاد کشاورزی گلستان هم در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهارکرد: گلستان ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد و در سال های اخیر کشت گیاهان داروی رشد خوبی داشته است. کشاورزان گلستانی در سال زراعی جاری بیش از چهار هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی خود را به کشت گیاهان دارویی اختصاص دادند که رشد ۲ برابری را نسبت به سال های گذشته نشان می‌دهد.

معصومه ژیان ادامه داد: گیاهان دارویی مانند گل محمدی و گل گاو زبان، زیره، رزماری و... سازگاری بیشتری به شرایط آب و هوایی استان دارند. این گیاه ها مقاومت بالایی به خشک سالی دارند و ما به کشاورزان گلستانی کشت این نوع داروهای گیاهی را توصیه می کنیم.

وی افزود: هم اکنون حدود ۲۰ واحد صنعتی و نیمه صنعتی،۳ واحد داروسازی در استان کار فرآوری گیاهان دارویی کشاورزان را انجام می‌دهند. جهاد کشاورزی گلستان به صورت سالانه  ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار اصله نهال یارانه‌دار گونه‌های مختلف گیاهان دارویی در اختیار کشاورزان قرار می‌ دهد.

وی یادآور شد: کارشناسان جهادکشاورزی استان ۴۰۹ گونه گیاهان دارویی را شناسایی کردند، ۹۸ گونه در مراتع، ۱۵۶ گونه در جنگل و ۱۰۸ گونه به صورت مشترک در اراضی جنگلی، مرتعی و زراعی رشد می‌کند.

وی یادآور شد: بازگشت سرمایه در کشت گیاهان دارویی زودتر است اگر در سال دوم کشت کشاورز به خوبی مدیریت کند بازگشت سرمایه خواهد داشت. در سالجاری دمای هوا افزایش داشته است و بارش بسیار کم بود که در این شرایط کشاورزان مدیریت دیم را انجام دهند و کشاورزانی که می خواهند گیاهان دارویی کشت کنند حداقل یک ماه زودتر هم می‌توانند محصول خود را کشت کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز