خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد:

نخستین گام اشتغالزایی در گلستان رفع مشکلات واحدهای راکد است

asdasd
کد خبر : ۱۴۱۵۴۶۳

اقتصاد استان با صنعتی شدن نجات پیدا می‌کند

استان گلستان هنوز به توسعه صنعتی مورد مطلوب نرسیده است که اگر به این موضوع مهم توجه شود شاهد رشد اقتصادی و کاهش چشمگیر بیکاری در استان خواهیم بود. در سال‌های اخیر راهکارهای بسیار زیادی برای جلوگیری از گسترش بیکاری مطرح شد ولی برای اجرایی شدن بسیاری از آنها نیاز به بودجه است که تامین اعتبار آنها به این راحتی‌ها نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در سال‌های اخیر برای کاهش بیکاری در استان طرح‌ها و اقداماتی انجام شد که تاکنون به نتیجه مطلوبی نرسیده است. در گذشته اقدماتی جدی برای توسعه صنعت استان صورت گرفت و اشتغال در زمینه‌های مختلف ایجاد شد ولی گلستان هنوز با جایگاه اصلی خود در بحث صنعتی شدن فاصله دارد که مسئولین باید توجه ویژه‌ای به زیر ساخت‌های صنعتی در استان داشته باشند. ظرفیت دیگری که استان دارد هم مرز بودن با کشورهای ترکمنستان و آسیای میانه است که باید در بخش صادرات از این ظرفیت هم استفاده شود.

در حال حاضر استان دچار خشک سالی است که در بخش صنعت و مخصوصا کشاورزی دچار صدمه و خسارت شده است. در سال‌های اخیر استفاده از آب دریای خزر برای مصارف کشاورزی و صنعتی مطرح شده ولی تاکنون اقدمات موثری در زمینه صورت نگرفته است.

توسعه صنعت نیاز به آب دارد که دولت و نمایندگان مجلس باید برای جذب سرمایه گذار در حوزه تاسیس آب شیرین کن در سواحل خزر تلاش کنند. شیرین کردن آب دریای خزر ظرفیتی در توسعه اقتصادی گلستان محسوب می‌شود که باعث اشتغال جوانان استان نیز خواهد شد.

نوسانات ارزی و افزایش قیمت یکی از چالش صنعت‌گران  گلستان است و با افزایش مواد اولیه، قیمت‌ها قطعا افزایش پیدا می‌کنند. اگر کارخانه داران محصولات تولیدی خود را افزایش ندهند مجبور می‌شوند که کارخانه را تعطیل کنند و همین باعث افزایش بیکاری می‌شود.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در گفت وگو با ایلنا گفت: استان گلستان عقب ماندگی‌های زیادی در بخش  صنعت دارد و همیشه امکان سرمایه گذاری نداشته است. در حال حاضر صنعت گلستان کمی رو به رشد است ولی هنوز تاثیر این موضوع در استان نمود پیدا نکرده است.

رضا مبصری ادامه داد: سرمایه در گردش کافی در صنعت استان وجود ندارد و کسانی که به ارزهای خارجی نیاز دارند مشکلات جدی در سرمایه در گردش دارند. بانک‌ها در استان به لحاظ منابع مالی مشکل دارند که این موضوع برای صنعت‌گران استان یک‌ چالش بزرگی است.

وی گفت: اقتصاد اصلی گلستان کشاورزی است و به خاطر خشک سالی و ... رشد در بخش کشاورزی در فصل برداشت گذشته منفی بوده است. دولت باید برای توسعه صنعت گلستان تامین سرمایه در گردش کافی و منابع بانکی بلند مدت برای سرمایه گذاری در استان اختصاص دهد.

وی یادآور شد: بیشتر مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی راکد کمبود نقدینگی، فقدان بازار، اختلاف شرکاء، تأمین مواد اولیه، مشکلات قضایی، تأمین ماشین آلات، مشکلات زیرساختی، مالکیتی، حقوقی با سازمان‌ها و ... است.

وی بیان کرد: اگر تولید کننده بخواهد در استان واحدهای صنعتی جدید بسازد و یا واحد های موجود را نوسازی و بهبود فناوری کند که توان رقابت پذیری در بازار های بین المللی را داشته باشد ابتدا باید بانک‌ها منابع مالی آنها را تامین کنند.

عضو هئیت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان گفت: اگر زیر ساخت‌های منطقه آزاد اینچه برون  فراهم شود امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی هم فراهم خواهد شد که افق روشنی برای صنعت‌گران استان رقم می‌خورد.

وی افزود: ایجاد زیر ساخت‌های آب، برق، گاز  و ایجاد مبادی ریلی و جاده‌ای به منطقه آزاد اینچه برون می‌تواند توسعه صنایع پایین دستی و بخش کشاورزی را توسعه دهد. ایجاد صنایع مادر دولتی می‌تواند در اقتصاد استان موثر واقع شود که اگر دولت صنایعی ایجاد کند به توسعه گلستان کمک شایانی می‌کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز