۴۰ درصد ایمپلنت های دندانپزشکی در شرکت کیمیا طب استان کردستان تولید می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ۴۰درصد ایمپلنت های دندانپزشکی در شرکت کیمیا طب استان کردستان تولید می‌شود، گفت: تولید دستگاه شتاب دهنده خطی امید، تولید سی تی اسکن 16 اسلایس، دستگاه های دیالیز، ماشین بیهوشی، ونتیلاتور، ربات سینا، رادیوداروها از جمله پیشرفت های تجهیزات پزشکی و دارویی در کشور است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، فریدون عبدالملکی در چهارمین مجمع سلامت استان، سلامت و امنیت را دو مقوله بسیار مهم در بین شاخص های توسعه بیان نمود.

وی به تاریخچه تاسیس نظام سلامت کشور که از مجلس حفظ الصحه از ۱۲۴۳ شروع شد پرداخت و گفت: در سال ۱۳۵۸ امید به زندگی ۵۴ سال، IMR(مرگ‌ومیر نوزادان) برابر با ۱۱۴ در هزار، شاخص MMR(میزان میرایی مادران به‌علل ناشی از بارداری) برابر با 280 در صد هزار و میزان باسوادی ۴۵ درصد بود، در حالی که در سال ۱۴۰۱ میزان MMR برابر با ۲۳.۷ در صد هزار، میزان IMR برابر با 11.54 در هزار، دسترسی به آب شرب برابر با 95 درصد، امید به زندگی ۷۶ سال و باسوادی 80 درصد است که به خوبی بیان کننده میزان پیشرفت های افتخارآمیز است.

دکتر عبدالملکی در توضیحاتی به توصیف ساختار نظام شبکه مهمترین نقاط قوت پرداخت و سپس مهمترین دستاوردهای نظام سلامت را بدین شرح بیان نمود: تولید انواع واکسن، تولید 99 درصد دارو و 50 درصد مواد اولیه داروها، تولید دستگاه های پیشرفته و تولید ۵۵ درصد تجهیزات مصرفی از جمله مهمترین دستاوردها است.

وی با بیان اینکه 40 درصد ایمپلنت های دندانپزشکی در شرکت کیمیا طب استان کردستان تولید می گردد، گفت: تولید دستگاه شتاب دهنده خطی امید، تولید سی تی اسکن 16 اسلایس، دستگاه های دیالیز، ماشین بیهوشی، ونتیلاتور، ربات سینا، رادیوداروها از جمله پیشرفت های تجهیزات پزشکی و دارویی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه 40 درصد تولید علم کشور مربوط به دانشگاه های علوم پزشکی کشور است، ابراز نمود: ایجاد عدالت سلامت در روستاها با بهبود دسترسی به خدمات سلامت پیگیری شد به طوریکه از تعداد 22 خانه بهداشت قبل از انقلاب به ارائه خدمات بهورزان در 630 خانه بهداشت در سطح استان رسیده ایم.

رئیس دانشگاه گفت: در دو سال گذشته ۱۱۲ پروژه سلامت در استان به بهره برداری رسیده است.

دکتر عبدالملکی به تحت پوشش خدمات سلامت قرارگرفتن 97.8 درصدی مادران باردار استان اشاره نمود و ابراز داشت: در زمینه درمان نیز قبل از انقلاب ۷ بیمارستان در استان موجود بود که در حال حاضر به ۲۰ بیمارستان که ۴ مورد آن فوق تخصصی است رسیده است.

وی از پروژه اجرای فضای 54 هزار متر مربعی بیمارستانی کوثر سنندج با عنوان یک مگا پروژه یاد کرد و گفت: قبل از انقلاب ۲۱۰ تخت فعال بیمارستانی در استان وجود داشت که این تعداد در حال حاضر به ۲۹۷۸ تخت فعال رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از جذب 265 پزشک متخصص در دو سال گذشته پرداخت و گفت: جای بسی خوشحالی دارد که از اولین استان های هستیم که اورژانس پیش بیمارستانی بانوان را راه اندازی کردیم.

دکتر فریدون عبدالملکی گفت: همکاران فوریت های پزشکی ما در ماه بیش از شش هزار ماموریت برای نجات جان هم استانی های عزیز انجام داده اند.

وی به خدمات شایان اورژانس هوایی دانشگاه در نجات جان مصدومین در مناطق صعب العبور پرداخت و اظهار کرد: از ابتدا تاکنون ۵۵۶ ماموریت اورژانس هوایی دانشگاه به ثبت رسیده است که کاملا رایگان بوده و این در حالی است که هر پرواز برای ما بیش از چهار هزار و چهارصد میلیارد ریال هزینه دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه، در حال حاضر 3801 دانشجو در ۵ دانشکده و ۴۵ رشته تحصیلی(۱۲ رشته کارشناسی و بقیه تکمیلی) در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند ادامه داد: این نوید را به هم استانی های عزیز می دهم که به دنبال احداث و راه اندازی سه دانشکده جدید در دانشگاه شامل دانشکده های داروسازی، توانبخشی و فناوری های نوین هستیم.

دکتر عبدالملکی از راه اندازی 8 رشته جدید در دو سال گذشته و اعلام آمادگی برای کسب موافقت اصولی راه اندازی 8 رشته جدید در دانشگاه خبر داد و گفت: در بخش آموزش، تعداد دانشجویان بین الملل در مدت مذکور ۳ برابر شده است.

وی به پیشرفت های تحقیقاتی دانشگاه اشاره کرد و ابراز داشت: این دانشگاه دارای 10 مرکز تحقیقات است که یکی از آنها سلولی و مولکولی است که در بالاترین افق های دانش در حال کار و فعالیت پژوهشی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: کسب رتبه اول پژوهشی دانشگاه در بین دانشگاه های تیپ سه از افتخارات جدید حوزه سلامت استان است.

دکتر عبدالملکی از کامل شدن سیکل پیوند مغز استخوان خبر داد و گفت: با وارد شدن و نصب جدیدترین دستگاه ام آر ای کشور در بیمارستان توحید سنندج، بزودی شاهد ارائه خدمات در این بخش به مردم عزیز استان خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه، سالیانه به صورت میانگین بیش از ۴.۵ میلیون نفر به مراکز درمانی سطح استان مراجعه کرده اند که حدودا هر هم استانی سه بار در سال مراجعه می نماید، ابراز نمود: الحمدلله با تلاش های همکاران ما، در شش سال گذشته تالاسمی ماژور شناسایی نشده است که از افتخارات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه به ارائه چشم انداز و افق های دانشگاه از قبیل احداث پارک علم و فناوری، خوابگاه های متاهلی، کوی اساتید، حرکت به سوی نسل چهارم دانشگاهی پرداخت.

در این جلسه معاون امور بهداشتی دانشگاه هم به ایراد سخنانی در باب اهمیت سواد سلامت و تاثیر آن بر روی شاخص های توسعه در استان پرداخت و سپس دکتر پیروزی به ارائه نتایج مطالعه ای در حوزه عدالت اجتماعی و سواد سلامت که در مناطق حاشیه ای سنندج به انجام رسیده بود پرداخت.

در خاتمه این مراسم، ضمن اهداء لوج تقدیر به پیامگذاران برتر سلامت ادارات، رئیس شورای پیام گذاران سلامت استان بیانیه پایانی این مجمع را قرائت نمود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1882438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =