چه شد که این اتفاق ها در حال افتادن است؟

کارشناس روابط بین الملل در گفت و گویی به بررسی دلایل عدم حضور وزیر خارجه کشورمان در اجلاس داوس می پردازد.

به گزارش خبرآنلاین، فریدون مجلسی در ارزیابی عدم حضور ایران در اجلاس داوس گفت: وقتی که میزبان یک مجمع برنامه ای را بهم می زند یا تغییر می دهد، وزیر خارجه در مقامی نیست که این موضوع را بپذیرد به آنجا برود و خود را اسیر هوا و هوس های آنها کند. این درست است که در داووس سیاستمداران مهم جهان حضور دارند اما اصل این نشست یک نشست اقتصادی است و مسائل و سیاست های مرتبط با اقتصاد در جهان پیگیری می شود. ایشان اگر طبق برنامه اولیه می توانست موثر و تاثیرگزار باشد، برای کسب منافع کشور حتما به داووس می رفت. اما این که ظریف وارد باشگاهی شود که سیاستمداران در آنجا صف کشیده اند و برنامه مشخص نداشته باشد و میزبان هم بدعهدی کرده باشد، درست نیست و او در مقام وزیرخارجه ایران تصمیم درستی گرفته است.

این کارشناس ادامه داد: واقعیتی که وجود دارد این است که ما در حال حاضر در شرایط بین المللی خوبی به سر نمی بریم. ما اشتباها به هواپیمای مسافربری شلیک کرده ایم و جوابی در خصوص آن نداریم. در حال حاضر باید تمام تلاش خود را بکنیم تا چهره قابل قبول خود از نظر بین المللی را دوباره بازبیابیم و آن را به جهان عرضه کنیم. چهره ایران در حال حاضر مخدوش شده است به ویژه با اتهامامی که به ما چسبانده اند. به نظر من در شرایط کنونی، اوضاع مثبت نیست و اگر ظریف به نشست داووس می رفت، با وجود بدعهدی که میزبان به خرج داده، تاثیر مثبتی حاصل نمی شد.

مجلسی گفت: ایران در برخی موارد تلاش هایی داشته و می خواسته که تاثیرات مثبتی بگیرد اما اثرات منفی گرفته است. مثلا در عراق ما می دانیم که جوانان عراقی خواهان خروج امریکا از کشورشان هستند اما در عین حال برخی از آنها هم همین را در خصوص ایران می خواهند. این در حالیست که ایران بیشترین کمک را به عراقی ها کرده و اگر ما نبودیم، داعش به بغداد می رسید و وضعیتی بدتر از زمان صدام هم در این کشور پیش می آمد. اما بعد از این اتفاقات نسل جوان عراق درخواست هایی دارند که ممکن است با خواسته های ایران یکی نباشد. بخشی از انها می خواهند که روابط با غرب را احیا کنند و بخشی به خاطر عرب بودن دوست دارند که کشورشان به سمت کشورهای عربی متمایل باشد. بخشی از جامعه عراق نمی خواهد وارث سیاست های ایران و مشکلاتش با امریکا باشد و می خواهد سرنوشت این کشور فرای منافع دیگر کشورها رقم زده شود. ایران در خصوص کشوری مثل عراق سیاست خیرخواهانه و درستی را در پیش گرفت اما باید بدانیم که چه شد که این اتفاق ها در حال افتادن است و ما باید بتوانیم چهره بین المللی مورد قبول خود را بازیابیم.

مشروح این گفت و گو را اینجا بخوانید.

310311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1344875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
    0 0
    والا اون چیزی که من از حواشی اجلاس داووس برداشت کردم این است که کشورها می خواهند فشار را از روی ترامپ کم کنند تا این دیوانه دست به یک عمل احمقانه نزند مخصوصاً که پمپئو قاتل وزیر امورخارجه است و برایان هوک مسئول میز ایران. حضور آقای ظریف توجه همه را جلب می کرد و نوازش ترامپ و دلداری دادن به او به حاشیه می رفت. به نظر من این کار در راستای کاهش تنش در منطقه و البته کل جهان صورت گرفت. ترامپ مثل بچه می مونه و نمی شه مثل یک آدم عاقل و بالغ با او بازی کرد